25.9 C
Willemstad
• vrijdag 24 maart 2023

NOS | Aanklacht tegen Trump over zwijggeld lijkt vandaag niet te komen

Een mogelijke aanklacht tegen de Amerikaanse oud-president Donald Trump laat op zich wachten. Een speciale jury in New York, die zich over zijn zaak buigt, komt vandaag...

Democracy now! | Wednesday, March 22, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 22 maart 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

NTR | ‘Caribische studenten willen eerlijke kansen voor medische studies’

Melissa Stamper Voor Caribische studenten die Geneeskunde, Tandheelkunde, Farmacie of Klinische Technologie willen studeren, is het ‘bijna onmogelijk’ om toegelaten te worden tot deze studies. Dat is erger...

CC | Could a digital Caribbean guilder improve financial inclusion in Curaçao & Sint Maarten?

WILLEMSTAD - Around the world, more than 60 central banks actively research the possibilities of a Central Bank Digital Currency (CBDC) as a digital form of cash...

CC | SER Curaçao advises on renewed gaming bill

WILLEMSTAD - The Social and Economic Council (SER) of Curaçao issued today its advice to the Minister of Finance on the renewed version of the draft National...

DH | Brison says he will never solicit anyone on social media that’s not his for illicit purposes

PHILIPSBURG--“It was a shocking moment for me,” United People’s (UP) party Member of Parliament (MP) Rolando Brison said on Wednesday as he addressed his recent detention on...
- Advertentie -

Jesus-Leito bezoekt wijken

Het verlaten wijkbureau van de politie in Westpunt.
Het verlaten wijkbureau van de politie in Westpunt.

WILLEMSTAD — In het kader van het traject Skucha, Planeá i Aktua (Luister, plan en handel, SPA) is PAR-leider en Statenlid Zita Jesus-Leito bezig met een serie werkbezoeken aan lokale wijken op het eiland. De bedoeling van deze werkbezoeken is om te achterhalen wat er onder het volk in de wijken leeft en om samen met hen tot concrete acties te komen om de situatie van de wijkbewoners te verbeteren.

Advertentie

Het initiatief voor SPA werd door Jesus-Leito gelanceerd toen zij op 14 januari door de PAR-leden per acclamatie als de nieuwe politiek leider van de partij werd gekozen.
In haar toespraak bij de aanvaarding van haar nieuwe functie gaf zij aan een consultatieronde op te willen starten, waarin zij in gesprek zal gaan met verschillende actoren in de samenleving.
De SPA-campagne is inmiddels van start gegaan en Jesus-Leito heeft al verschillende wijken in zowel Bándariba als Bándabou bezocht.
Een ding dat tijdens al deze gesprekken tot nu toe aan de orde is gekomen is dat burgers zich zorgen maken over de continu ruziënde politici op het eiland.
Volgens Jesus-Leito maken vrijwel alle burgers zich sterk voor meer eenheid onder politici ten behoeve van het eiland en willen zij dat er een eind komt aan het constante gebekvecht in het openbaar tussen politieke kopstukken.
Jesus-Leito bracht onlangs een bezoek aan Bándabou, meer specifiek aan de wijk Westpunt, waarbij zij aanhoorde wat er onder de wijkbewoners aldaar leeft.
Een van de onderwerpen die aan bod kwam was de toegenomen criminaliteit in de wijk.
Burgers klaagden over toename van inbraken en de toenemende onveiligheid in de wijk.
Jesus-Leito heeft zelf kunnen zien dat het politiebureau van Westpunt nog steeds dichtgetimmerd is.
Dit was voor haar aanleiding om Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) een brief te sturen met een serie vragen over de veiligheidssituatie in de wijk en om te informeren wanneer het wijkbureau weer open gaat.
Een andere zorg van de wijkbewoners is de staat van de zogenaamde dam L, vlak achter Kurá Hulanda.
Buurtbewoners klagen over het feit dat deze dam al lang niet meer wordt onderhouden.
Ook constateren zij dat velen van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om er vuil en ander afval te storten.
Zij zien dit als een gevaar voor de wijk, mocht de dam vol stromen bij een langdurige regenperiode.
Jesus-Leito bracht ook een bezoek aan de dam en stelt dat zij bezorgd is geraakt door de situatie daar.
Voor haar was dit aanleiding om een brief te sturen naar minister Ben Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur, PS), waarin zij aandacht vraagt voor dam L.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -