Jesus-Leito bezoekt wijken

Het verlaten wijkbureau van de politie in Westpunt.

Het verlaten wijkbureau van de politie in Westpunt.

WILLEMSTAD — In het kader van het traject Skucha, Planeá i Aktua (Luister, plan en handel, SPA) is PAR-leider en Statenlid Zita Jesus-Leito bezig met een serie werkbezoeken aan lokale wijken op het eiland. De bedoeling van deze werkbezoeken is om te achterhalen wat er onder het volk in de wijken leeft en om samen met hen tot concrete acties te komen om de situatie van de wijkbewoners te verbeteren.

Advertentie

Het initiatief voor SPA werd door Jesus-Leito gelanceerd toen zij op 14 januari door de PAR-leden per acclamatie als de nieuwe politiek leider van de partij werd gekozen.
In haar toespraak bij de aanvaarding van haar nieuwe functie gaf zij aan een consultatieronde op te willen starten, waarin zij in gesprek zal gaan met verschillende actoren in de samenleving.
De SPA-campagne is inmiddels van start gegaan en Jesus-Leito heeft al verschillende wijken in zowel Bándariba als Bándabou bezocht.
Een ding dat tijdens al deze gesprekken tot nu toe aan de orde is gekomen is dat burgers zich zorgen maken over de continu ruziënde politici op het eiland.
Volgens Jesus-Leito maken vrijwel alle burgers zich sterk voor meer eenheid onder politici ten behoeve van het eiland en willen zij dat er een eind komt aan het constante gebekvecht in het openbaar tussen politieke kopstukken.
Jesus-Leito bracht onlangs een bezoek aan Bándabou, meer specifiek aan de wijk Westpunt, waarbij zij aanhoorde wat er onder de wijkbewoners aldaar leeft.
Een van de onderwerpen die aan bod kwam was de toegenomen criminaliteit in de wijk.
Burgers klaagden over toename van inbraken en de toenemende onveiligheid in de wijk.
Jesus-Leito heeft zelf kunnen zien dat het politiebureau van Westpunt nog steeds dichtgetimmerd is.
Dit was voor haar aanleiding om Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) een brief te sturen met een serie vragen over de veiligheidssituatie in de wijk en om te informeren wanneer het wijkbureau weer open gaat.
Een andere zorg van de wijkbewoners is de staat van de zogenaamde dam L, vlak achter Kurá Hulanda.
Buurtbewoners klagen over het feit dat deze dam al lang niet meer wordt onderhouden.
Ook constateren zij dat velen van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om er vuil en ander afval te storten.
Zij zien dit als een gevaar voor de wijk, mocht de dam vol stromen bij een langdurige regenperiode.
Jesus-Leito bracht ook een bezoek aan de dam en stelt dat zij bezorgd is geraakt door de situatie daar.
Voor haar was dit aanleiding om een brief te sturen naar minister Ben Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur, PS), waarin zij aandacht vraagt voor dam L.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *