26 C
Willemstad
• dinsdag 27 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Jesus-Leito bezoekt wijken

HomeMediaJesus-Leito bezoekt wijken
Het verlaten wijkbureau van de politie in Westpunt.
Het verlaten wijkbureau van de politie in Westpunt.

WILLEMSTAD — In het kader van het traject Skucha, Planeá i Aktua (Luister, plan en handel, SPA) is PAR-leider en Statenlid Zita Jesus-Leito bezig met een serie werkbezoeken aan lokale wijken op het eiland. De bedoeling van deze werkbezoeken is om te achterhalen wat er onder het volk in de wijken leeft en om samen met hen tot concrete acties te komen om de situatie van de wijkbewoners te verbeteren.

Advertentie

Het initiatief voor SPA werd door Jesus-Leito gelanceerd toen zij op 14 januari door de PAR-leden per acclamatie als de nieuwe politiek leider van de partij werd gekozen.
In haar toespraak bij de aanvaarding van haar nieuwe functie gaf zij aan een consultatieronde op te willen starten, waarin zij in gesprek zal gaan met verschillende actoren in de samenleving.
De SPA-campagne is inmiddels van start gegaan en Jesus-Leito heeft al verschillende wijken in zowel Bándariba als Bándabou bezocht.
Een ding dat tijdens al deze gesprekken tot nu toe aan de orde is gekomen is dat burgers zich zorgen maken over de continu ruziënde politici op het eiland.
Volgens Jesus-Leito maken vrijwel alle burgers zich sterk voor meer eenheid onder politici ten behoeve van het eiland en willen zij dat er een eind komt aan het constante gebekvecht in het openbaar tussen politieke kopstukken.
Jesus-Leito bracht onlangs een bezoek aan Bándabou, meer specifiek aan de wijk Westpunt, waarbij zij aanhoorde wat er onder de wijkbewoners aldaar leeft.
Een van de onderwerpen die aan bod kwam was de toegenomen criminaliteit in de wijk.
Burgers klaagden over toename van inbraken en de toenemende onveiligheid in de wijk.
Jesus-Leito heeft zelf kunnen zien dat het politiebureau van Westpunt nog steeds dichtgetimmerd is.
Dit was voor haar aanleiding om Justitie-minister Nelson Navarro (Pais) een brief te sturen met een serie vragen over de veiligheidssituatie in de wijk en om te informeren wanneer het wijkbureau weer open gaat.
Een andere zorg van de wijkbewoners is de staat van de zogenaamde dam L, vlak achter Kurá Hulanda.
Buurtbewoners klagen over het feit dat deze dam al lang niet meer wordt onderhouden.
Ook constateren zij dat velen van de gelegenheid gebruik hebben gemaakt om er vuil en ander afval te storten.
Zij zien dit als een gevaar voor de wijk, mocht de dam vol stromen bij een langdurige regenperiode.
Jesus-Leito bracht ook een bezoek aan de dam en stelt dat zij bezorgd is geraakt door de situatie daar.
Voor haar was dit aanleiding om een brief te sturen naar minister Ben Whiteman (Gezondheid, Milieu en Natuur, PS), waarin zij aandacht vraagt voor dam L.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties