Godett (FOL) hekelt ‘samenvechtende’ partijen

Archief foto KKC

Archief foto KKC

WILLEMSTAD — De politieke partij Frente Obrero Liberashon 30 di Mei (FOL) betreurt het constante gebekvecht tussen de partijen PS, Pais, PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran, die op dit moment deel uitmaken van de coalitie op het eiland. Volgens partijvoorzitter Anthony Godett gaat het niet om samenwerkende, maar ‘samenvechtende’ partijen, als men kijkt hoe deze bewuste partijen in de afgelopen periode met elkaar zijn omgesprongen.

Advertentie

Godett, die het bestuur van de FOL voorzit, stelt in het wekelijkse partijbulletin van de FOL – die op dit moment niet in de Staten is vertegenwoordigd – dat het constante gebekvecht in de coalitie ten koste gaat van de sociaal-economische ontwikkeling van het eiland.

Zowel lokale als internationale investeerders steken geen geld meer in de economie. Dit wordt allemaal veroorzaakt door de politieke instabiliteit op het eiland.
Dit heeft als gevolg dat de jeugdwerkloosheid op het eiland aan het toenemen is en dat de economie vastzit.”

De FOL-voorzitter stelt het vreemd te vinden dat, ofschoon de coalitie een regeerakkoord met de naam Akuerdo pa un gobernashon enfoká riba pas, trankilidat i prosperidat (Akkoord voor een regering, gefocust op vrede, rust en voorspoed) heeft ondertekend, hiervan in de praktijk maar weinig terecht is gekomen.

Nee, het tegenovergestelde gebeurt nu. Jullie tonen geen ernst bij het bestuur van het eiland. Er heerst onenigheid, onrust, instabiliteit en meer armoede op Curaçao.”

Godett merkt op dat de ruzie tussen de coalitiepartijen constant gaat over zaken die weinig betekenis hebben voor de gemeenschap.
Hij constateert een gebrek aan visie; dat gepensioneerden, maar ook jongeren de dupe zijn geworden van het regeringsbeleid; en dat de armoede alleen maar is toegenomen. De FOL-voorzitter roept de coalitiepartijen namens het volk op om hun manier van regeren te veranderen ten behoeve van het eiland.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Een Reactie op “Godett (FOL) hekelt ‘samenvechtende’ partijen

  1. Philippe Maaskant

    En dan te bedenken dat veel van de huidige politici hun eerste politieke leerervaringen bij de FOL hebben opgedaan. Die lessen passen ze nog steeds toe, maar nu slimmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *