28.2 C
Willemstad
• vrijdag 17 september 2021 22:50

Laatste reacties

- Advertentie -

Jamaloodin: Ik ben geen verdachte

 

Willemstad – Minister van Financiën George Jamaloodin (MFK) laat in een gesprek met het Antilliaans Dagblad weten dat hij inderdaad verhoord is in verband met de zaak Bientu, maar ‘niet als verdachte’.

Van een verdenking van valsheid in geschrifte zou dus wat betreft de bewindsman geen sprake zijn. ,,Ik ben verhoord en ik heb antwoord gegeven op de vragen van het onderzoeksteam. En er zijn ook vragen gesteld in verband met die zaak tegen mijn broer, maar daar heb ik niks mee te maken. Ik kan daar dus ook niets over zeggen. Ik weet wel dat ik geen verdachte kan zijn, want ik heb niets verkeerd gedaan.”

Jamaloodin wijst er verder op dat ‘verdacht zijn’ nog wat anders is dan ‘veroordeeld’.

- Advertentie -

,,Er zijn zoveel mensen verdacht van iets. Maar zolang een ‘verdenking’ niet bewezen is, is het eigenlijk niet echt iets bijzonders. Dat zien we toch ook bij mensen zoals Ramonsito Booi en Burney el Hage. Die waren toch ook ‘verdacht’? Eén van hen is in elk geval gedeputeerde nu. Dus waar gaat het over? Een echte verdachte krijgt gedurende een onderzoek beperkingen opgelegd. Mag zich bijvoorbeeld niet ‘vrij’ bewegen of ‘bellen’. Zijn mij dit soort beperkingen opgelegd? Nee, hoor.”

Minister Jamaloodin heeft dan ook afgelopen zondag gewoon Moederdag gevierd door met de familie ergens te gaan eten. ,,Waar, mag je niet opschrijven. Wel dat het heel gezellig was.”

Op de vraag of het voor de moeder van Jamaloodin niet moeilijk is zo vaak de namen van haar kinderen (Robbie dos Santos is een halfbroer van minister Jamaloodin) in de krant terug te zien, antwoordt de bewindspersoon van Financiën: ,,Mijn moeder is 77 en weet heel goed wat zij onder ‘politiek’ moet scharen. We hebben gewoon een heel fijne dag met elkaar doorgebracht.”

Geen mededelingen over Jamaloodin

- Advertisement -

Over het onderwerp dat minister van Financiën, George Jamaloodin (MFK), formeel als verdachte wordt aangemerkt ‘kan het Openbaar Ministerie op dit moment geen mededelingen doen’.

Zo luidt het officiële antwoord van de woordvoerder van procureur- generaal Dick Piar. Het Antilliaans Dagblad berichtte gisteren op basis van meerdere betrouwbare bronnen, die doorgaans goed op de hoogte zijn van wat zich in en rond justitiële kringen afspeelt, dat Jamaloodin circa twee weken geleden formeel is verhoord in de zaak- Bientu, waarin zijn (half)broer Robbie dos Santos hoofdverdachte is.

Ook Jamaloodin zou verdachte zijn, meldde deze krant, maar wees er tegelijk op dat het OM in het weekeinde niet bereikbaar was voor commentaar. Maandag stelde de woordvoerder op vragen over dit onderwerp in dit stadium geen informatie te kunnen verstrekken. Het is dus geen ‘ja’, maar ook geen ‘nee’.

Gevraagd werd door deze krant of de PG en/of het OM konden aangeven/bevestigen dat Jamaloodin verdachte is, sinds wanneer dit het geval is, waarvan precies hij wordt verdacht, wanneer hij, hoe vaak en door wie hij werd verhoord. Vermoedelijk is de minister door de Landsrecherche verhoord.

Bron: Antiliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -