Isla lapt WHO aan haar laars

Door: Leoni Leidel-Schenk

Versgeperst.com zwaveldioxide vuurwerk Versgeperst Smoc NIEUWS metingen december Curaçao  SMOCCURAÇAO – “Uit eerste metingen van eind december blijkt dat de raffinaderij Isla, wederom, een loopje neemt met de World Health Organization (WHO)”, waarschuwt stichting Schoon Milieu op Curaçao (SMOC). De toegestane uitstoot van zwaveldioxide (SO2) werd vorige week overschreden.

De WHO stelt dat een gemiddeld persoon niet langer dan tien minuten aan 500 µg zwaveldioxide per m3 mag worden blootgesteld.

“Afgelopen week wist de Isla ook deze grens weer te overtreden”

, aldus SMOC.

Knal

“Graag merk ik op dat het hier gaat om ‘gemiddelde’ personen. Ouderen, kinderen en de zwakkeren onder ons zullen er bovengemiddeld last van hebben”

, zegt Arjan Linthorst, bestuurslid bij SMOC.

“Tevens geldt als vuistregel dat een forse uitstoot van zwaveldioxide gepaard gaat met uitstoot van allerhande giftige stoffen die, op Curaçao, onder de rook van de Isla, niet worden gemeten. Klaarblijkelijk is dit het vuurwerk van de Isla zo rond Oud en Nieuw. En nu vanavond rond 00.00 uur met z’n allen wachten op die harde knal? Of laat die knal op zich wachten totdat de Eerste Kamer op Curaçao is?”

Versgeperst.com zwaveldioxide vuurwerk Versgeperst Smoc NIEUWS metingen december Curaçao  Zwaveldioxideeinddecember2012 458x313

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *