VP | Formateur Camelia: Deze coalitie zit acht jaar


CURAÇAO – Formateur Glenn Camelia heeft drukke weken achter de rug en is blij dat zijn missie, met de installatie van het Kabinet-Hodge vanochtend, is volbracht.

Camelia streefde met de vorming van een kabinet naar rust en heeft dat nu zelf ook nodig. Hij gaat binnenkort op vakantie, vertelt Camelia aan Radio Hoyer 2.

De opdracht van de gouverneur was het vormen van een regering met een brede basis en draagvlak. Volgens Camelia is smal of breed een relatief begrip en een cijfer. Het gaat om draagvlak en daar heeft hij aan voldaan. Misschien geen breed draagvlak, maar wel een stevig draagvlak, omdat elf Statenleden elkaar hebben gevonden en op basis van wederzijds respect hebben onderhandeld, vindt hij. Deze coalitie zit misschien geen vier jaar, maar zelfs acht jaar, aldus Camelia.

Screening
Alle negen ministers zijn door de screening gekomen en zijn ook degenen die voorgedragen waren. Er zijn dus geen kandidaten die de screening niet hebben doorstaan en zijn afgevallen. De Gevolmachtigd minister Roy Pieters is geen ingezetene van Curaçao en dat kan volgens de wet eigenlijk niet. Camelia vindt dat dat in de wet veranderd moet worden.

Rick Hart van Radio Hoyer 2 in gesprek met Glenn Camelia:

Bron: Versgeperst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *