Ingezonden | Wegmarkering

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord

Wegmarkering

Wegmarkering

IK WAS met vakantie in Nederland en Ierland en heb ook eens gekeken naar de wegmarkeringen aldaar, en hoe zich daar de witte verf gedraagt. Ook daar is de verf aan slijtage onderhevig maar lang niet zo erg als bij ons. Bij ons zijn er twee duidelijke verschillen, namelijk de invloed van de UV stralen en het vuile wegdek. Men heeft echter ook gezocht naar alternatieven, daar waar mogelijk, en deze zijn ook bij ons toepasbaar. Zie foto’s.

Bovenaan het voorbeeld van de middenstreep met klinkers, en verder klinkers toepassen bij parkeerplaatsen en speciale voorrangtegels. Mijn advies is dan ook om dit bij ons toe te passen onder andere voor alle zebrapaden, kruisingen en rotondes.

Het gaat vele tientallen jaren mee, de functie is niet aan slijtage onderhevig en is op den duur goedkoper. Zo hoeft onze schooljeugd zich niet af te vragen of ze wel of niet over een zebrapad lopen. Oftewel een investering waar wij wat aan hebben in ons klimaat.

HENK PASMAN

Curaçao

3 Reacties op “Ingezonden | Wegmarkering

  1. Onze bitumen wijkt af van wat normaal gebruikelijk is, maar ook ons toeslag materiaal is zacht (kalksteen in plaats van silicaatgrind of gecrusht graniet). het geheel is minder slijt vast en geeft meer vervuiling van het wegdek. De reden is heel simpel, de materialen die gebruikt worden zijn lokaal verkrijgbaar de rest zou (duur) geimporteerd moeten worden.

  2. Van alle weggebruikers rijden er velen zonder rijbewijs (vooral illegalen), maar ook Nederlanders met een rijbewijs kennen de lokale (afwijkende meer amerikaanse ) verkeersregels, zoals de t-regel, niet. Zie de vele voorrangsongevallen waarbij Nederlanders zijn betrokken (onderschat de half dronken stagiaires in een “rent a wreck” niet). Een richting verkeer en pijlen op de weg schijnen ze nooit van gehoord te hebben.

  3. Henk deze methodes zijn met gemak uit te voeren, echter zal de automobilist op Curacao ook kijken naar het zebra pad?
    Zover ik kon zien hebben ze daar gewoon maling aan en rijden door net zoals bij rood licht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *