AD cartoon | Onderzoek naar integriteit….

Wie bewaakt de bewakers | | Cartoon Antilliaans Dagblad

Wie bewaakt de bewakers? | Cartoon Antilliaans Dagblad

Bron: Antilliaans Dagblad

Dossier VDC

Naschrift KKC

2016 Xx Xx – Aangifte Landverraad Veiligheidsdienst Curacao VDC

2016 02 26 – Aangifte Landverraad Veiligheidsdienst Curacao VDC-bijlages

2016 06 10 – Besluit OM Op Aangifte Landverraad Binnen Veiligheidsdienst Curacao (VDC) by Black Lion on Scribd

2 Reacties op “AD cartoon | Onderzoek naar integriteit….

 1. VDC hoofd Micheal Romer was zelfs negatief gescreend https://knipselkrant-curacao.com//negatief-screeningsrapport-vdc-hoofd/

  “Inmiddels ligt een gedeelte van een intern rapport van de screening van de beoogde opvolger van Gumbs, Michael Römer, op straat. Daarin staat dat Römer tekortkomingen heeft.

  “Het hoeft geen betoog dat de besproken arrogantie, hypocrisie, discriminatie en gebrek aan veerkracht, waar een algemene consensus over bestaat, ons ernstige zorgen baart”

  , aldus de opstellers van het rapport over Römer. Ze hebben ‘diepgaande gesprekken’ gevoerd met verschillende personen over Römer.

  “Het beeld dat we krijgen van Römer is dat hij iemand is met gebruiksaanwijzing. We hebben het gevoel dat de ondervraagden eerlijk aan ons hebben verteld wat en hoe ze de samenwerking met hem ervaren hebben. Ze waren te spreken over zijn vakkennis (onderzoeksmethoden) en inzet maar wezen tegelijkertijd op het feit dat hij enkele cruciale tekortkomingen heeft.”

  Naast de bevindingen van zijn eigen collega’s wordt in het rapport ook gewezen op de ‘hele aparte wijze’ waarop Römer zijn intrede heeft gedaan binnen de VDC.
  Römer werd assistent van Frank Calmero, die als crisismanager werd aangesteld nadat Gumbs door kabinet-Schotte opzij werd geschoven.

  Na het vertrek van Calmero werd Römer bij landsbesluit als crisismanager aangesteld. Maar iedereen die bij de VDC komt werken moet vooraf worden gescreend. Bij Römer is dit achteraf gebeurd.

  Volgens de opstellers van het rapport is dit punt van belang, omdat het voor een dienst als de VDC van eminent belang is dat haar neutraliteit, desnoods schijn van neutraliteit, gewaarborgd blijft.”

 2. Observer

  Wie hebben Romer daar neergezet? Wilsoe en Schotte (= regering Pizziolo/Prins/Corallo/Dos Santos)
  Wie hebben hem daar gehouden & gepromoveerd? Asjes en Navarro (= regering Pizziolo/Prins/Dos Santos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *