Amigoe | Eindelijk sociale woningbouw op Bándabou

Tera Kora sociale woningbouw | Foto Extra

Tera Kora sociale woningbouw | Foto Extra

TERA KORA — Na 25 jaar geen mogelijkheid tot financiering te hebben gehad voor sociale woningbouw is het eindelijk zo ver. De eerste acht huizen, met drie of vier slaapkamers, van het project met een totaal van 134 huizen zijn opgeleverd.

Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia (SOAW), minister Suzanne Camelia-Romer (VVRP) en Fundashon Kas Popular (FKP) tekenden vorig jaar oktober een contract om in verschillende wijken van Curaçao betaalbare woningen te bouwen.

Binnenkort zullen er op Barber zeventien vergelijkbare woningen gebouwd worden. Voor dit project is een bedrag van 15 miljoen beschikbaar gesteld vanuit het ministerie van SOAW en vanuit het ministerie van VVRP een bedrag van 7 miljoen. Huurprijs voor een huis bedraagt tussen de 100 en 250 gulden per maand. Deze huizen zijn bestemd voor families met lage inkomens.

Bron: Amigoe

5 Reacties op “Amigoe | Eindelijk sociale woningbouw op Bándabou

  1. Men had het geld ook kunnen gebruiken om naar Churandy te gaan kijken. Wat in het verleden ook gebeurd was. 60.000 gulden voor een paar dagen China? Dure hotel, veel eten en drinken en de oliesjeik uithangen met het zuurverdiende geld van belastingbetalers? Waar gebeurd, en dat soort mensen willen weer aan de macht komen, ze staan te popelen om door te gaan hiermee.
    Ze zijn geen haar beter dan Schottes, Cooppers, en Dos Santoos. Wie zakkenvullers steunt doet dat omdat hij hierdoor zijn eigen zakken vult.

  2. henkie, wat jij zegt klopt niet helemaal. Men kon had het geld ook kunnen verspillen aan onnodige dingen maar deze regering is verstandiger.
    Ik blijf erbij dat deze regering terug moet komen. Pueblo Soberano zeker!
    Of hadden jullie liever mensen als Omararay, Dos Santoos, Schottes, en meer van die zakkenvullers? Je bent pro een zakkenvuller al je mede jou zakken vult.

  3. Maak je geen zorgen, binnenkort is dit weer voorbij als “Gerrit de raaf” weer aan de macht is. Veel “latino” mensen vinden hem en zijn rol als “kinderlokker” sympatiek en geloven in zijn praatjes. Dios spar nos.

  4. toch goed dat het CFT er is nu blijft er geld over voor echte noodzakelijke zaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *