30 C
Willemstad
• zaterdag 1 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

Ingezonden | Wat een teleurstelling van een jonge, beginnende politicus

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we A. Verstappen aan het woord.

In de afgelopen dagen circuleert via de social media een video, waarin de nieuwe leider van de partij Vishon, Miles Mercera, overduidelijk aangeeft geen ambitie te hebben om toe te treden in het Parlement.

Hij vindt blijkbaar dat hij geschikter is als minister vanwege zijn uitvoeringskracht. Hij geeft ook aan dat hij zichzelf goed vindt voor een minister van Onderwijs of van Economische zaken. Deze uitspraak is niet alleen zeer teleurstellend, het is een regelrecht verraad aan het electoraat, het volk dat in maart aanstaande moet gaan stemmen.

Blijkbaar heeft de heer Mercera niet door wat de aanstaande verkiezing inhoudt, of is hij nu al van plan de stem van het volk volkomen aan zijn laars te lappen. Immers, aanstaande maart gaat het volk van Curaçao naar de verkiezing om 21 volksvertegenwoordigers te kiezen voor een termijn van vier jaar, en geen ministers.

Je vraagt het volk om op je te stemmen om haar in het parlement te gaan dienen. Deze volksvertegenwoordigers moeten de belangen van het volk gaan verdedigingen en waarborgen in het hoogste orgaan van ons land, het Parlement van Curaçao.

Om nu al te zeggen dat je jezelf te goed vindt om in het Parlement te gaan zitten, wijst op een zeer ongezonde grondhouding van deze jonge politicus. Politici, met name parlementsleden, zijn er om het volk te dienen, wat in de afgelopen jaren niet altijd op een waardig noch verantwoordelijk niveau heeft plaatsgevonden. Juist van een partij van jonge, ambitieuze doch onervaren politici, die zogenaamd op een andere en nieuwe manier politiek willen bedrijven, die visionair willen zijn, is een dergelijke minachting van het hoogste orgaan van ons volk een zeer grote teleurstelling.

Het moet een waarschuwing zijn voor ons allemaal. Ook de stelling dat geen enkele partij de heer Miles Mercera met zijn partij Vishon kan uitsluiten enkel en alleen omdat ze jong zijn, getuigt van arrogantie en gebrek aan realiteitszin en politieke ervaring. Immers het moet gaan om hetgeen je als partij voor het volk wil gaan realiseren, samen met andere partijen die hetzelfde wil- len bereiken en niet om een ministerspost voor je zelf.

De uitspraak van de heer Miles Mercera, bevestigt dat hij ‘miles away’ is van het volk, zijn eigen belang belangrijker vindt dan die van het volk. Dit is een verraad jegens het volk bij de komende verkiezing.

A. Verstappen,
Curaçao

Artikel delen

8 reacties

 1. @ Ericlapas,

  Waarom maak jij je zo druk over de seksuele geaardheid van iedereen ? Is dat belangrijk ? Maakt het wat uit voor het functioneren van iemand ?
  Accepteer nu eens gewoon dat niet iedereen gelijk is, de een heeft een voorkeur voor vrouwen, de ander voor mannen, weer een ander voor beide en weer een ander houdt helemaal nergens van.
  Waar ze ook van houden, het is niet belangrijk, het maakt niet uit, dus hou er maar gewoon over op, dat doordrammen maakt je nogal belachelijk.

  Probeer te focussen op wat wel belangrijk is en dat is de totale ongeschiktheid van Mercera in de politiek en uberhaupt ergens anders. Ik heb hem een paar keer meegemaakt bij Chata, ook daar was hij een hoop blabla, vooral veel theoretisch geneuzel, maar practisch totaal onervaren, erger nog, hij heeft geen besef wat er zich in de echte wereld afspeelt.
  Hij is gek op alle nieuwe technische ontwikkelingen, maar vergeet daarbij de beperkingen van het eiland in ogenschouw te nemen. Zo moet hij keer op keer het wiel uitvinden, ook al is hij door anderen al gewaarschuwd dat iets niet gaat werken. Je mag hem dus gerust koppig noemen en dat is geen goede eigenschap voor een minister.
  Los van het koppig zijn heb ik zowel van Mercera als van Vishon gehoord WAT ze nu eigenlijk willen bereiken en HOE ze dat denken te gaan bereiken. Het is allemaal hol gezwets in de ruimte, hoop mooie termen, weinig inhoud en vooral gebaseerd op luchtkastelen. Wat je ook van Vishon en Mercera mag denken, je kunt ze niet beschuldigen van veel realiteitszin en dat is op een eiland als Curacao dodelijk.

  Al met al is Vishon een partij waar je je stem niet aan moet verspillen, hoewel ik er bij moet zeggen dat ik geen idee heb op wie ik wel zou moeten gaan stemmen. Het zijn stuk voor stuk inhoudsloze partijen, veelal opgericht met maar 1 doel: zoveel mogelijk publieke middelen overhevelen naar de eigen zakken. En daarmee heeft dit eiland ten eerste geen toekomst, maar ten tweede bewijzen we eens te meer dat we niet in staat zijn onszelf op een degelijke wijze te besturen.

 2. Weet niet wat het met het onderwerp te maken heeft maar in Amerika hebben ze in homo kringen over “the beard”. Daar bedoelen ze mee, homoseksuele mannen die met een vrouw trouwen zodat de buitenwereld niet weet dat ze homo zijn. De vrouw wordt vervolgens “his beard” genoemd.

  Nu on topic, ik vind door één of andere reden dat Quicy Girigorie prima bij Vishon zou passen. Weet niet waarom hij voor PAR gekozen heeft waarschijnlijk is PAR, “his beard”.

 3. Aan de andere kant laat hij direct zien wat zij zijn aspiraties zijn.
  We weten ook wie de grote motor is. Hij “moet” minister van MEO worden!

 4. Een normaal functioneert parlement controleert de regering de ambtenarij en andere overheidsinstanties, inclusief de overheids nv’s en stelt vragen aan de verantwoordelijke minister. Als de minister vragen niet kan of wil beantwoorden of met antwoord komt die onacceptabel is wordt het vertrouwen in de minister of het gehele kabinet opgezegd en wordt deze “naar huis gestuurd”.
  Zo hoort een parlement te functioneren.
  Helaas is hier een parlementaire traditie die er anders uit ziet. Er is geen sprake van individuele verantwoording niet van ministers en niet van parlementariërs en het parlement is soms en eigenlijk alleen formeel aanwezig.
  En het parlement is daarmee een nutteloze instantie. En het enigste dat een individu kan bereiken is dan ook als minister. Dus in die zin kan ik de uitspraak begrijpen.
  Maar zou een partijprogramma die staat voor openheid/ transparantie dan niet een code of conduct moeten behelzen die tot eenherstel van democratische waarden zou moeten leiden? Waardoor de individuele parlementariërs naar “eer en geweten” de kiezers vertegenwoordigen wat iets geheel anders is als formeel nutteloos?

 5. @ Brian S: ja het is klaar. Ze hebben wel een ‘slimme’ manier van presenteren. Op de website moet je eerst aanklikken wat je zelf belangrijk vindt, en vervolgens krijg je alleen die punten van het partijprogramma te zien. Zo krijg je dus niets te zien uit het programma waar je het niet mee eens bent…
  De marketing van Vishon is hun sterkste punt denk ik.

 6. Oei , oei , ay oei de volgende schaap in wolfskleren .
  Het wordt weer niks , nada een oude plaat die weer afgedraaid wordt .
  Vreemd , echt heel vreemd maar het was te verwachten .
  Een nieuwe clown ?

 7. Vanaf het begin heb ik mijn twijfels bij Vishon en zeker Mercera cs gehad en ook op KKC geuit.
  De acties van de laatste weken geven mijn gelijk.
  It was to be expected. De geaardheid interesseert mij geen zak, mentaliteit en realiteitszin wel!

 8. Ben benieuwd wat gaat gebeuren als de politieke strijd losbarst, zal de kerk zich afkeren tegen Vision? Vanwege de vele homoseksuelen op die lijst?

  In de tijd van Papa Godett (de vader van) werd politieke tegenstanders op basis van hun seksuele geaardheid belachelijk gemaakt.

  Het is afwachten tot dat de eerste politicus het volk zou ontraden om op Vision te stemmen omdat dat de “partido di mariku” is.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -