Ingezonden | Verbijstering over KFO

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

Met verbijstering heb ik de open brief van 2 september van de KFO (Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo) gelezen. Onvoorstelbaar wat mensen er allemaal uitrollen. Communiceren blijkt steeds minder een bezigheid waar de mens in uitblinkt. Misverstanden, lelijke woorden zijn aan de orde van de dag, zeker dit gekrakeel wat schijnbaar op Facebook is geplaatst.

Regelmatig blijkt dan later dat men het anders heeft bedoeld en wordt men aangesproken, dan duikt al snel een beroep op de zogenaamde ‘context’ op. Het dagelijks klimaat ofwel de manier waarop de mensen naar elkaar kijken, beoordelen; daar zou het over moeten gaan.

In plaats bij te dragen aan een beeldvorming in positieve zin draagt u al jaren negatieve vooroordelen uit. Het ergste is dat u de bevolking van het enige beroofd, namelijk hun waardigheid. U misbruikt de bevolking.

Over het ‘peil’ van het epistel ga ik niet uitgebreid in, daarvoor is het eigenlijk te dom. Ik kan alleen opmerken dat er van deze groep, maar ook diegenen die zich de afgelopen maanden ‘intellectuelen’, experts etc. noemden, zich nooit maar dan ook nooit iets hebben aangetrokken van de arme bevolking van Curaçao en dat waren er nogal wat voor Covid-19.

Het ontbreken van perspectief bij een groot aantal mensen is waar de schoen wringt en juist die mensen voedt u met onzin, samen met partijen in de Staten die het nog wel ‘zo goed menen’ met de bevolking, maar nooit daadwerkelijk iets hebben gedaan om iets voor de mensen te doen.

Ik nodig u allen uit vanaf nu voedselpakketten uit te gaan delen. Uit eigen zak wel te verstaan. Wat een schaamteloze mensen bent u.

Josef Martina,
Curaçao

Naschrift KKC

Het KFO stuk van Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, Chester Peterson, Anthony Eustatius is hier te vinden: Ingezonden | Open brief aan kolonisator

5 Reacties op “Ingezonden | Verbijstering over KFO

 1. Onvoorstelbaar wat er continue door figuren wordt gebazeld, men hitst de bekende mensen op met anti NL sentimenten.
  We zijn weer terug bij af, terug hij 2010.
  Schaamteloos dit allemaal.

 2. Grappig dat KFO denkt dat iedereen net zo onnozel is als de mensen die op ze stemmen.

  Allemaal holle lege retoriek die het alleen bij de domsten der domsten van deze rots nog “doet”….
  De domsten der domsten waar KFO het van moet hebben.

  Kolonisator, onderdrukker, etc zijn maar termen, naampjes, etiketten, die zo makkelijk op te spelden zijn, maar eigenlijk nooit uitgelegd of beargumenteerd worden, om de simpele reden dat ze dat eigenlijk niet uit kunnen leggen.

  Iets wat veel zegt over het niveau van het epistel van KFO

  Ik begin steeds meer twijfels te hebben over het collectieve zelfreiningend vermogen van deze rots, door de valse retoriek die figuren van o.a. KFO bezigen, en met hen zoveel andere politici..
  En dan ook denken dat niemend daar door heen prikt.

  De mensen die tot hetHet kraaltjes en spiegeltjes volk horen zeker niet….in iedergeval, en daar zijn er zoveel van….

 3. Ik was niet echt verbijsterd over KFO. We weten allang dat het een groepje fascisten, racisten en mislukkingen bestaat. Lijkt wel op de N.S.B. in Nederland. Die kwamen ook met populistisch taalgebruik en gingen actief op zoek naar langgenoten die het niet eens waren. Net zoals toen de MFK aan de macht kwam.

 4. Curacao revisited

  mooi verwoord! wat zou kuhneman hiervan vinden?

 5. Prachtig, van mijn kant verder commentaar overbodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *