28 C
Willemstad
• vrijdag 19 augustus 2022

Laatste reacties

Ingezonden | PS tegen COHO en landspakket?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Josef Martina aan het woord.

PS tegen landspakket en COHO stond in het Antilliaans Dagblad van 11 februari jl. Eén en ander getooid en wel met foto van Whiteman. Ik wil daar iets over opmerken.

Ten tijde van Whiteman werd het Land Curaçao opgezadeld met Marvelyne Wiels die behalve een schrikbewind voerde zoals uiteindelijk bleek, maar werden er ook aan allerlei vrienden en familie mooie banen vergeven.

Nota bene was mevrouw Wiels in 2015 niet formeel gemachtigd om het oude Curaçaohuis aan de Badhuisweg in Den Haag te verkopen, en was haar handtekening onder de voorlopige verkoopakte in strijd met de staatsregeling.

De NOS meldde in 2015 het volgende: “Op Curaçao dreigt een enorm corruptieschandaal aan het licht te komen. In een uitgelekt rapport van de Algemene Rekenkamer van Curaçao over de jaren 2014 en 2015 staat dat ministers voor miljoenen Antilliaanse guldens aan opdrachten hebben geaccordeerd, terwijl ze helemaal geen tekenbevoegdheid hebben”.

In totaal zou het gaan om bijna 700 werkopdrachten met een totale waarde van meer dan 8 miljoen Antilliaanse guldens, omgerekend meer dan 4 miljoen euro. De grootste boosdoener is “Ruthmilla Larmonie”, nu demissionair minister van Sociale Zaken (nu lijsttrekker PNP). In zeker één geval zou zij een subsidie van 40.000 euro voor een bedrijf van een partijgenoot hebben verhoogd naar ruim 300.000 euro. 

Ook de huidige demissionaire premier van Curaçao Ben Whiteman zou de regels aan zijn laars hebben gelapt. Ambtenaren die de ministers wezen op hun foutieve gedrag werden overgeplaatst of disciplinair gestraft einde citaat NOS, 2015.

En dan nu tegen het Landspakket en CoHo zijn? Dit is de wereld op zijn kop! Zeker nu de economie van ons Land volkomen platligt, er meer dan 60.000 voedselpakketten werden uitgedeeld en bijna de helft van de bevolking in diepe armoede leeft!!

En laten we vooral niet vergeten dat ook ten tijde van Whiteman cs 1/3 van de bevolking ver onder de armoedegrens moest overleven.

Schaamt u allen hiervoor.

Josef Martina,
Curacao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Shimarsku zegt:….Richard de Mos, klaas Dijkhoff etc etc bevestigen het gezegde van
  de beste Hollander in ieder geval 110 %….

  NB, heb het niet over moraal, over de abiliteit om dingen voor elkaar te krijgen, ondanks deze boze witte mannen is NL een eerste wereldlaand, met perfect wegennet, en infrastructuur. Curacao zeker niet.

  Ian Smith, Rhodesie, had van Rhodesie een graanexporterend land gemaakt dat heelnAfrika van graanproducten voorzag, ,

  Onder Mugabe met zijn goeden toiletkranen leven de arme Afrikanen weer in bittere armoede, het armetierige Zimbabwe van vandaag

 2. @Shimaruku!
  Neem de zaken met een satirisch korreltje zout a.u.b.
  Uiteraard zijn er boze blanke mannen in de wereld geweest, genoeg.
  Toch wil half Afrika naar hun ex kolonisator migreren en niet omgekeerd!

  Ik denk dat wat de Curaçaose man probeerde te zeggen was dat zijn eigen zwarte bestuurder alleen maar afbreekt, niets voor elkaar krijgt.
  Ik kan hem wat Curaçao betreft geen ongelijk geven.
  Wat Zimbabwe, Uganda, Equatoriaal Afrika, Nigeria, Jamaica, Haiti en Guinee Bisau betreft ook niet.

 3. Ik hoorde eens een witte Hollander flat-out zeggen .
  citaat….. “Witten met macht geeft hele slechte dingen”!…
  Even in het midden gelaten of deze uitspraak smakelijk is of niet.
  Thierry Baudet, Geert Wilders, Donald Trump, Loekasjenko, Adolf Hitler, Ian Smith, Victor Orban, Pik Botha, Gerrit Schotte, Stella van Rijn, Eric Garcia, Cicely van der Dijs, Henk Otten, Theo Hiddema, Wilmar Jaeger,Adriaan Visser,Dion Graus, Klaas Dijkhoff, Richard de Mos, bevestigen het gezegde van
  de beste Hollander in ieder geval 110 %.
  @KK c.s. , wat een domme redenering , alsof ras bepalend is voor een bepaald soort handelen.

 4. Sterk stuk van Martina.

  En dat Truusje Tut Larmonie na haar gegraai en bevoordelen van vrienden en familie weer partijleider kan worden bij een andere partij zegt genoeg over de domheid en het gebrek aan integriteit bij de Curacaose kiezer.

  Zelfs Stephen Capella kan hier een partij oprichten en nog stemmen trekken.

  Wat een apeneiland.

 5. Ik hoorde eens een gekleurde Curaçaoënaar flat-out zeggen:
  citaat…..”Neger ku poder ta mal kos”!….
  (excuses voor het “Makamba” woord voor de afroïde medemens)
  Even in het midden gelaten of deze uitspraak smakelijk is of niet.
  Ben Whiteman, Marveline Wiels, Ruthmilla Larmonie, Maria Liberia Peters, Zita Leitu, Quincy Girigori Steven /Don Martina, Werner Wiels, en Emsly Tromp, bevestigen het gezegde van de beste Curaçaoënaar in ieder geval 110%!

 6. Wat er domme opmerking ‘@de rechtsstaat’.
  Martina stuurt al heel wat jaren ingezonden stukken.
  Tja, de inhoud zal DR niet helemaal in zijn straatje passen, lol.

  Niettemin J. Martina weer een prima stuk van uw hand.
  Zgz, it is as is!!
  Blijven doorgaan met uw stukken.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...