DolfijnFM | Acht nieuwe besmettingen erbij

Dit weekend zijn er acht nieuwe coronabesmettingen bijgekomen op Curaçao. 993 mensen werden getest, zodat de testratio op 0,8 procent uitkwam. Eén patiënt in het CMC overleed...

DolfijnFM | Man ernstig gewond na val van dak

Een man is zondagochtend ernstig gewond geraakt nadat hij van het dak viel. Dat gebeurde bij een schoolgebouw in Ronde Klip. Uit onderzoek is gebleken dat de man...

DolfijnFM | Milicien trapt bestuurder van zijn scooter

De Marechaussee onderzoekt een incident tussen een burger en een milicien van de Curmil van de kazerne van Suffisant. Afgelopen maandag zou de milicien op de kaya...

PBC | 80.000ste prik vandaag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Als alles goed gaat, wordt vandaag de 80.000ste prik gezet. De teller staat daar vanochtend net iets onder. Ruim 44.000 mensen zijn al volledig...

PBC | TUI gaat weer vliegen op Aruba en Curaçao

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – TUI breidt het aantal vluchten verder uit naar Curaçao en Aruba. Deze week wordt er alleen op donderdag en zaterdag gevlogen. Volgende week wordt dat...

PBC | Bonaire krijgt gouden postzegel van Máxima

Persbureau Curacao KRALENDIJK – Ter gelegenheid van de 50ste verjaardag van koningin Máxima geeft FXDC Post een 24-karaats gouden postzegel uit. Als je er een wilt hebben, moet je...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Vergoeding wellnessprojecten stopgezet

HomeMediaParadiseFM | Vergoeding wellnessprojecten stopgezet

Met ‘Wellness scam Curaçao’ document

Oud GMN-minister Suzy Camelia-Römer pleitte voor wellnessprojecten als ayurvedische praktijken als preventie voor chronische ziektes | Extra

Het ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur heeft bekend gemaakt dat alle wellnessprojecten zijn gestopt. Deze activiteiten zullen dus niet meer worden vergoed door de SVB.

Dat meldt het Antilliaans Dagblad vandaag. SVB-directeur Philip Martis laat weten dat dit gedaan wordt om de projecten evalueren op of zij het gewenste effect bereiken.

Oud GMN-minister Suzy Camelia-Römer pleitte voor wellnessprojecten als ayurvedische praktijken als preventie voor chronische ziektes. Kleinschalige tuinbouwprojecten hierin kunnen nu niet meer verder.

Er is in 2020 bijna 20 miljoen gulden aan wellnessprojecten uitgeven volgens de SVB.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

De KKC is door een trouwe lezer erop gewezen dat de 20 miljoen mogelijk een verschrijving zou zijn. Volgens het Antilliaans Dagblad zou het gaan om 2 miljoen.

In july 2020 circuleerde op social media een nieuw document ‘Wellness scam Curacao’ waarin opnieuw dubieuze praktijken van de door tal van schandalen en aangiftes geplaagde minister en haar echtgenote aan het licht werden gebracht. Hoewel de bron en datum niet bekend is, lijkt het te gaan om een (concept) aangifte of aanzet tot vragen in de Staten.

Klik hier als onderstaand Scribd document in uw browser niet zichtbaar of downloadable is.

Wellness Scam Curacao Suzy en Carl Camelia Romer by Knipselkrant Curacao on Scribd

9 reacties

 1. KLEINSCHALIG TUINBOUW moet worden gestimuleerd. Er zijn diverse ‘tuinbouwers’ hier al jaren mee bezig, maar je hebt daarbij hulp nodig van de overheid, vooral in de beginperiode.
  Veel van deze kleine zelfstandigen hebben, vertrouwende op de steun van de overheid, met veel enthousiasme hun eigen geld en soms van familie en vrienden iets opgezet. Enkele van deze mensen ken ik en ze hebben wel geld ontvangen maar dat ging om betrekkelijk kleine bedragen. 20 miljoen is een enorme berg geld waar 100den ‘groene’ tuinbouwbedrijven iets mee hadden kunnen opzetten dat levensvatbaar is.
  Goh, waar zouden die miljoen nu toch zijn gebleven? Andere lezers hebben het al gemeld. Uiteraard zit dat geld bij S.R. en de kliek om haar heen. Vermoedelijk zit Martis daar ook bij. Nu hun zakken zijn gevuld en de hoge bedragen beginnen op te vallen, wordt het project gestopt, z.g. voor evaluatie! [SVB en Römer moeten toch een goed smoes hebben. Daar zijn ze geniaal in]
  De hardwerkende ‘biologische’ boeren zitten nu met de handen in het haar en velen zullen in een afgrond storten, zeker in deze tijd.

  OM stel A.U.B. een onderzoek in en “Follow the money”. Dan zal blijken dat er echt geen 20 miljoen! naar de alternatieve tuinbouw is gegaan.
  Dit is een TUINBOUW GATE!
  N.B.
  Alvin Daal is inderdaad een zeer onsympathieke figuur. Helaas voor hem kan hij dat niet – zoal S.R. – goed verbergen

 2. We investeren al zo’n 30 jaar in het salaris van directeur Philip Martis, en wel meer dan een miljoen per jaar.

  Deze nietsnut heeft desondanks nog zoveel tijd over dat hij er een handvol mooi betaalde commissariaten bijkreeg.

  Inmiddels is het oorverdovend stil over de toepassing van de Ruggenaath norm bij grote graaiers als Martis, Sluis en Lasten.

  Overigens ben ik het helemaal eens met het stopzetten van subsidies aan de mafia clan van Suzy Romer en haar schoothondje, de doodsenge Alvin Daal.

 3. Volgens de bijlage was het niets meer of minder dan een scan van Suzi. De bijlage is van 07-2020 en dan nu wordt het gestopt voor “evaluatie”?
  Als het bekent was dat het een Audi, sushi was waarom is het niet zo spoedig mogelijk gestopt?
  Hoe heeft het kunnen gebeuren dat het überhaupt tot stand kwam?
  Waarom zijn er geen vragen aan de minister (Suzi) gesteld?
  Waarom niet bij haar opvolger?
  De gegeven reden “evaluatie” houd geen steek. Dat moet gedaan worden als het project loopt, het is onwaarschijnlijk maar misschien bespaart het kosten.

  Ik denk dat dit gewoon weer een voorbeeld is hoe staatsfinanciën misbruikt worden voor zelf verrijking en hoe het toezicht, parlementaire controle en ministeriële verantwoordelijkheid hier faalt.

 4. Je gaat projecten stopzetten om ze te kunnen evalueren? Je stuurt 2 weken voor het einde van het jaar een brief dat je ermee stopt? En als ze wel succesvol blijken te zijn ga je alles weer opnieuwe opstarten en hoop je dat de medewerkers nog beschikbaar zijn?
  Ik wil niet zeggen dat ik voorstander ben van deze uitgaven maar het lijkt mij logischer om eerst te evalueren en dan pas te besluiten wat ermee moet gebeuren? Als je 20 miljoen hebt geinvesteerd dan heb je vooraf toch meetpunten ingebouwd op basis waarvan je tussentijds kunt evalueren zou je toch verwachten?

 5. Wat een eiland zeg .
  SVB gaat investeren .
  Hoe gek kan je zijn .
  Alweer nos bon yunan di korsou
  Een grote dievenbende is het .
  Schaamteloos , schaamteloos .
  Nos dushi hendenan y nos bon hendenan .

 6. Geld uitgeven wat je eigenlijk niet hebt. Heeft Suzy cs vrienden familie en vrienden wellicht geprofiteerd?
  Just saying.
  Was het niet beter dit in armoede projecten te stoppen en de wegen??
  Wellicht extra politieagenten aantrekken, het gros is overbelast!

 7. Vreemd, als je in 1 jaar zoveel geld ( 20 mio) uitgeeft en je de geldstroom moet stoppen om te evalueren om hun effect werpt dat wel vragen op. Voor zoveel geld mag je toch wel verwachten dat de effecten duidelijk zijn en eraf spatten.
  Van de paar kleinschalige tuinbouwprojecten hoef je niets te verwachten als je niet eerst de waterhuishouding regelt.
  Wiens initiatief is dit hele gebeuren nog maar en wie heeft SVB zover gekregen hierin te investeren ??.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties