Telegraaf | Richard Groenendijk over kritiek filmopnames Bonaire: ’Iedereen tegenwoordig boos op BN’ers’

Een selfie van Richard Groenendijk samen met Katja Schuurman en haar dochtertje op Bonaire Ⓒ Instagram

Richard Groenendijk en Katja Schuurman zijn op Bonaire voor filmopnames. Vooral Katja kreeg een hoop kritiek over zich heen omdat ze op het eiland verblijft. Richard kan daar met zijn verstand niet bij. Op Instagram doet de cabaretier zijn relaas.

„Lieve allemaal, ik zit net als Katja Schuurman op Bonaire waar ik samen met haar en een andere groep acteurs een speelfilm opneem”, begint Richard zijn bericht. „Toen ik hiervoor gevraagd werd was ik hartstikke blij. Ik had net een tournee van 130 voorstellingen moeten cancellen vanwege corona dus ik was allang gelukkig dat ik werk had”, legt hij uit. „Reizen wordt afgeraden, tenzij het voor werk is.”

De cabaretier snapt dat dat gevoelig ligt. „We filmen coronaproof en worden om de dag getest”, verduidelijkt hij. Volgens hem werd het de cast vanuit de productie afgeraden om op sociale media te zetten dat ze op Bonaire zitten. „Iedereen wordt tegenwoordig immers boos op iedereen en zéker op bekende mensen. Je doet het al snel niet goed.”

„Maar omdat er een paar toeristen zo sjiek zijn geweest om foto’s te maken en die nóg sjieker naar bladen en programma’s hebben gestuurd, kunnen we net zo goed zélf wat posten”, aldus Richard bij een foto van hem en Katja met haar dochtertje in het zwembad. „Die toeristen zijn hier overigens níet voor werk, maar dat doet er blijkbaar niet zo toe.”

Richard vindt dat mensen wat minder snel commentaar moeten leveren. De cabaretier raadt iedereen aan om iets voor anderen te doen, zoals hij bij thuiskomst ook weer gaat doen als vrijwilliger in het Erasmus MC. „Word je een leuker mens van. Echt”, sluit hij af.

Bron: Telegraaf

8 Reacties op “Telegraaf | Richard Groenendijk over kritiek filmopnames Bonaire: ’Iedereen tegenwoordig boos op BN’ers’

 1. Het zijn geen bn-‘ers maar zn-ers ( zielige Nederlanders). En maar klagen hoe hard zij financieel wel niet getroffen zijn door de corona. Maar wel lekker allemaal op vakantie. Altijd een mening op tv over al de misstanden in Nederland, maar over de misstanden op Curaçao, zoals de zelfverrijking van politici en hun Friends and Family, de armoede van een groot deel van de bevolking, en de haat van een deel van de bevolking tegenover Nederland, hoor je ze niet. Nee, dan is een vakantie toch even belangrijker voor deze zielepoten.

 2. Als het geen probleem was dan zou Katja (en ook Kelly Weekers) niet liegen op hun Instagram dat ze hier in de zon zitten.

  Sommige mensen zitten al 1 jaar binnen in Nederland en andere lappen de regels aan hun laars. Dat geeft problemen.

 3. Het is gewoon plebs met poen en capsones!
  Die menen dat zij meer mogen dan de simpele burger

 4. ‘ Iedereen tegenwoordig boos op BN’ers’. Tja, in tijden als deze wordt pas echt goed duidelijk hoe zeer deze zwaar overbetaalde simpele lieden naar boven zijn gevallen en zich verheven voelen boven het gewone volk. Het is om te @#%&@

 5. Abraham Mossel

  We worden als je geen hart klap op een bepaalde leeftijd krijgt worden wij allemaal wat ouder, Woudje. Ondanks dat ik het vroeger al een lelijke vrouw vond met dat paarden gebit.

 6. Is dat katja schuurman? Jeetje wat een lelijke ouwe moeke is ze geworden. Is de hutspot al klaar moeke? E

 7. KKC commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels

 8. Wat een gelul van deze nobody Richard Groenendijk, blijkbaar is hij vergeten dat Katja Schuurman op instagram gelogen heeft dat ze lekker in Nederland binnen zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *