27.1 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 09:07

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden: PS, Openbare Werken en Democratie

Door: Redactie Versgeperst

Versgeperst.com  ingezondenCURAÇAO – Spraakmakend nieuws, knallend evenement of sportief hoogstandje, soms wil je als lezer zelf in de pen klimmen. Bij Versgeperst.com en Knipselkrant Curaçao zijn ingezonden brieven welkom. Vandaag deelt Philippe Maaskant zijn mening over het beeld dat Pueblo Soberabo heeft van de overheid, de democratie en de Trias Politica.

Met stijgende verbazing las ik in de Amigoe dat de PS (Cijntje wordt weer voor die kar gespannen) aangifte heeft gedaan van een raming (..!) voor Openbare Werken die te hoog zou zijn.
Ramingen kunnen toch nog worden bijgesteld, welk probleem is hier? Eerder had hij als PS Statenlid al aangifte gedaan van te hoge kosten voor verkeers drempels etc..

Je vraagt je af welk beeld er bij de PS leeft van de overheid, de democratie en de Trias Politica. Nog niet zo lang geleden hoorden we Wiels melden : . ..

”Het Openbaar Ministerie is volledig corrupt en de rotzooi moet worden opgeruimd”

- Advertentie -

Datzelfde OM moet nu wel dit onderzoeken? Maar nog gekker is, dat de aangifte over een overheidsinstelling gaat, die door Justitie moet worden onderzocht.
De normale volgorde der dingen als er problemen zijn met overheidsorganen is natuurlijk:

  • 1. Welke minister/partij was er in die tijd verantwoordelijk?
  • 2. Heeft de (huidige) minister al uitleg gegeven in de Staten?
  • 3. Zijn de Staten in meerderheid akkoord gegaan met die (2) uitleg?
  • 4. Zo ja, Wat is dan het probleem dan nog?
  • 5. Zo nee, heeft de minister al goede corrigerende acties genomen?
  • 6. Zo ja, Wat is dan nog het probleem?
  • 7. Zo nee, Is er al een motie van wantrouwen tegen de minister ingediend? Etc.etc…

Nee, doen we in de Staten allemaal niet, laat Justitie het maar uitzoeken. Willen ze bij de PS echt dat Justitie de regering gaat controleren?

Nu krijg je toch de situatie dat de Staten als controlerende instantie door PS niet relevant of niet competent worden gevonden.
Het is een ultiem zwaktebod.
Eigenlijk is het bericht dat de PS aan de samenleving geeft:

Er gaat veel fout, maar dat ligt niet aan ons (de politiek, of de PS ), maar aan enkele criminelen en dat moet Justitie maar uitzoeken, want anders moeten we erkennen dat we niets terecht brengen van onze controlerende taak. Zouden we onze taak goed doen dan kunnen we onze politieke vrienden niet ontzien.

Nu kunnen ze zeggen dat ze het (door anderen die toch geen tijd hebben) hebben laten onderzoeken het niet aan de PS ligt.
Justitie heeft het dan gedaan en Statenleden houden tijd over…ze voelen zich te belangrijk voor het parlementaire controle werk (of..en dat moeten we vrezen..PS Statenleden snappen het toch niet..?).

- Advertisement -

Onbegrijpelijk hoe de PS (met wat Wiels vindt van het OM!) deze route kiest.
Ons Parlement kan zich dus weer niet uitspreken (Staten werden zelfs destijds via Asjes /PS monddood gemaakt!).
En als het nodig is, of ons niet bevalt, laten we onze PS Minister (we herinneren ons nog Wilsoe/PS voor Robbie dos Santos) ook nog direct ingrijpen in rechtszaken.

Welk beeld moet daar bij Pueblo Soberano leven van de rol van een Parlement en Justitie?
Is het echt gewoon dom onbenul of is het een spel dat ze willen spelen?
Verwarring zaaien?
Wat is het?

Het is waardeloos!

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -