Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden | Politur: ‘Geen aandacht voor Arthur Donker’

Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN.
Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Humphrey W. Josefa, Voorzitter Politur Curaçao aan het woord

- Advertentie -

Mij werd gevraagd om geen aandacht noch energie te verspillen aan die zeer gefrustreerde Arthur Donker die blijkbaar niks anders te doen heeft dan de hele dag overal en nergens koffie te lopen drinken en op zijn motorfiets rond te rijden. Arthur Donker wil zijn frustratie nu op de Politur richten.

Die bastaard geboren en getogen in Mundu Nobo heeft blijkbaar problemen met zijn ‘oorsprong’ en probeert steeds weer Curaçao en zijn bevolking met zijn uitspraken te vernederen.

Laatst nog probeerde hij aandacht te trekken op Facebook door Politur aan te vallen; toen echter bleek dat geen normaal denkend mens op zijn nonsens reageerde, zocht hij een uitlaatklep voor zijn frustraties via kranten.

Humphrey W. Josefa-Politur-2
Dhr. Humphrey W. Josefa van Politur Curacao (rechts)

- Advertisement -

Voor de algemene ontwikkeling van die domkop het volgende: Politur is een stichting; om precies te zijn, Stichting Materieel Beheer Politur Curaçao, opgericht bij de notaris en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dit met het doel extra bescherming te geven aan onze toeristische sector, welke zeer belangrijk is voor de economie van Curaçao. Politur is gegoten in een public/privatepartnership.

Politur heeft een Bestuur en een Raad van Toezicht. In beide organen zijn zowel de publieke alsook de private sector vertegenwoordigd. De bemensing van de Politur wordt door het KPC (Korps Politie Curaçao) geregeld, terwijl het aankopen van en zorg dragen voor materiaal voor het uitvoeren van de werkzaamheden van Politur door de Stichting Materieel Beheer Politur geregeld wordt.

Dus een advies aan Arthur Donker, probeer één keer in je leven iets goed te doen voor Curaçao; en als het je hier niet bevalt, waarom donder je niet op?

Humphrey W. Josefa MBA
Voorzitter Politur Curaçao

Bron: Antilliaans Dagblad

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

20 reacties

 1. Daar ging dus m’n minuutje lezen van deze whatshisname’s reactie.
  Whatshisname mag anderen wel bekritiseren [Smoc], maar wil dan zelf niet bekritiseerd worden. Met zo’n houding komt de POLITUR echt nergens.

  ….. oh maar ‘t is al nergens (te zien)!

  Heb een atrako meegemaakt waar een oud vrouwtje van haar boodschappentas bestolen werd. Samen met m’n vrienden besloten wij maar zelf politoertjes te gaan spelen, want er was niemand van de POLITUR in zicht. Zelfs na een half uur was er geen één van deze geuniformeerden te zien. Mischien waren ze allemaal op een T(o)UR of was dit arm vrouwtje’s uiterlijk niet “toeristisch” genoeg voor de POLIT(0)UR?

  En .. eh .. a propos, deze whatshisname’s heeft een MBA. Wat betekent dat?
  Mediocre But Arrogant, misschien? Of is het Master of Bulls..t Attitude?

 2. Stel dat zowel Politur als ook KPC vacatures plaatst.
  Politur blijkt beter te betalen ( door giften van aan Politur gelieerde dan wel in Politur geïnfiltreerde personen) en niemand reflecteert op die van KPC , alleen Politur krijgt sollicitaties. Bovendien stappen alle agenten van de KPC over naar de buiten de controle van de overheid vallende Politur dan heeft de overheid geen politiemacht meer ! Er bestaat dan alleen nog een Politur die zelf zijn regels kan bepalen en zich niets van de overheid hoeft aan te trekken!. DE POLITIE !!!! MIND YOU. Zelfs een bananenrepubliek kan dit niet verzinnen. Ongehoord en levensgevaarlijk.
  ps. het feit dat de toch al onderbezette KPC de agenten aan Politur ter beschikking stelt, betekent dat het aantal agenten op het eiland niet verandert. Alleen zijn er een aantal overgeheveld naar een vrijbuiterskorps! De proces van uitholling van de KPC wordt dan al ingezet. Waarom,waarom,waarom? Dat kan toch geen zuivere koffie zijn? Wie zitten hier achter? Wat vinden de Staten eigenlijk hiervan?
  Als dit een idee zou zijn van Navarro, is hij dan een devil in disguise?
  ( het is maar goed dat we een scherp beschouwende maar immer beschaafde Arthur Donker in ons midden hebben !).

 3. excuses.
  dat de mankracht wordt geleverd door KPC zegt hij niet in het door mij aangehaalde interview maar in zijn bovengenoemde ingezonden -onsmakelijke- reactie. Dus duidelijker kan het niet.

 4. Uit een interview o.m. gepubliceerd op Bearing Point:
  “Verder hoopt Josefa dat het doel van het korps gehaald wordt, oftewel om een onafhankelijk korps te worden met eigen agenten en een eigen begroting. Vooral met eigen agenten, gezien het feit dat ook het politiekorps KPC te kampen heeft met onderbezetting”.

  Dus het is de bedoeling om een tweede politiekorps op te richten naast
  de door de overheid geleide KPC met dit verschil dat Politur dan aan zijn onafhankelijke stichtingsbestuur verantwoording verschuldigd is en niet aan de overheid. Je gelooft je ogen toch niet als je dat leest?
  Argument: KPC heeft te kampen met onderbezetting.
  (waarom wordt dat dan opgelost door een tweede politiemacht???).
  MAAR DE MANKRACHT VAN POLITUR WORDT GELEVERD DOOR – KPC ! zegt Josefa in hetzelfde interview .En dat terwijl onderbezetting bij de KPC volgens eigen zeggen een reden van de oprichting van Politur zou zijn. Wie het begrijpt mag het zeggen !
  Ik denk dat Josefa ook wel weet dat het van geen kant klopt en daardoor
  zo fel uit haalt. Angst dat men dieper gaat graven?
  Overigens is/was Josepa een naaste medewerker van Navarro. Dus die
  laatste speelt hier ook een (vreemde?) rol.

 5. Excuses aan de voorzitter van de politiebond, in mijn eerdere commentaar heb ik het nodige door elkaar gehaspeld en ten onrechte de voorzitter van deze bond en dus daarmee ook de leden daar in opgenomen, dit was niet terecht.

  Blijf erbij dat het hoofd van dit korps mede bepalend is voor de houding in die gelederen en derhalve van het toneel zou moeten verdwijnen, aangezien deze houding een functionaris in lands dienst onwaardig is.

  Hetgeen wat deze man heeft bereikt met zijn laag bij de grondse stukje dat is dat de heer A Donker gelijk heeft gekregen; Politur is een schimmig korps, de “leider” heeft dat door deze houding te laten zien.

 6. Gut gut, meneer Pasman, bènt u er weer ? Ook ú heb ik er eens op gewezen, dat u af en toe enkele zaken door elkáár haalt, zoals ook nú;
  Tja, wij drieën lijken nèt èchte mensen !

 7. Tja, eigenlijk is alles al gezegd over dhr Josefa’s wijze van (publiekelijk !) uiting geven aan zijn persoonlijke mening, en de algemene àfkeuring van deze wijze door iemand in zijn / deze maatschappelijke positie laat óók geen vraagtekens achter, dus dhr.Josefa heeft nu huiswerk te doen; Ik heb Arthur D. vrij recentelijk óók geschreven, dat ik zijn stukjes niet van àl te hoge intelligentie en /of inzicht vind getuigen, dus inhóúdelijk zijn dhr. Josefa en ik het eens, en laten we hopen dat ons béider reakties Arthur óók a.h. denken zet i.p.v. aan het lachen brengt….

 8. Josefa toont het gelijk van de heer Donker aan.
  Politur stinkt ! (anders had J. nooit de leiding kunnen krijgen).
  Schandelijk opmerkingen van die Josefa . Toont zijn tekortschietende en onderontwikkelde moraliteit aan.
  Hij had beter de heer Donker van repliek kunnen dienen door de door Donker opgeworpen kwesties/vragen adequaat te beantwoorden. Maar daar blijft J. verre van want…….Josefa heeft het vermoeden versterkt :het stinkt !

 9. De heer Josefa MBA, voorzitter van Politur, raad ik aan een spoedcursus
  fundamentele mensenrechten en basis kennis van onze grondrechten te volgen!
  Josepa discrimineert de persoon Arthur Donker met zijn persoonlijke
  opmerkingen. De heer Josepa kent blijkbaar het recht niet op vrije
  meningsuiting. Wie is Josepa om woorden te gebruiken met een suggestie van waarom donder je niet op? Daarnaast reageert hij helemaal niet op de
  mening van Donker over Politur. Met een dergelijk instelling leiding geven aan Politur?

 10. Indien dit stuk echt door de voorzitter van de politiebond is geschreven dan vind ik dat deze man absoluut van het toneel moet verdwijnen.
  Als dit de norm is voor het omgaan met burgers welke voor de wet allemaal gelijk zijn, dan geeft deze man aan dat ras en afstamming bepalen wat de houding van het korps is. Uiteindelijk vertegenwoordigd hij de leden van de politiebond, en is daardoor mede verantwoordelijk voor het bepalen van de houding van de leden welke deel uitmaken van het politiekorps !

  Hetgeen ik in het stukje gelezen heb is de houding er één, die in een dictatuur thuis hoort en niet op een eiland met een gemixte bevolking zoals hier. Het is beneden alle peil deze scheldpartij, waarin de man duidelijk aangeeft niet met kritiek in welke vorm dan ook, noch op een fatsoenlijke manier met vragen te kunnen omgaan.

  Deze man moet weg, het kan niet worden toegestaan naar mijn mening dat een dergelijk persoon medebepalend is voor het gezicht en houding van het politiekorps.

 11. En dat werkt bij de politie en moet het goede voorbeeld geven?
  hoe is het mogelijk dat deze persoon nog gehandhaaft kan worden in de functie om de toeristen te beschermen.
  Schandalige en domme reactie.
  Je bent vrij om iemand te rectificeren als je daar goede redenen voor hebt, maar met vuil gooien zegt heel veel over jezelf.
  Deze persoon moet nog een hoop leren…..

 12. Onvoorstelbaar dat iemand in de positie van de heer Josefa op deze wijze reageert.
  Dat kan alleen maar betekenen dat de heer Josefa volstrekt ongeschikt is voor zijn functie.
  Van wie is hij familie?

 13. Ten eerste vraag ik aan dhr. Huppelepup W. Josefa om het subsidie bedrag wat deze stichting op jaarbasis ontvangt en de uitgaven voor materialen incl vergoedingen Bestuur en Raad van Toezicht openbaar te maken aan de gemeenschap. Persoonlijk vindt ik de aanval van deze heer aan het adres van A Donker veel weg hebben van de aanvallen die Gerrit de Raaf ten bedde brengt als hij in het nauw komt te zitten door zijn malafide praktijken uit te voeren zonder enige onderbouwing. Ik zou zeggen Arthur lekker door gaan met koffie drinken en de losers op dit eiland in de zon en het daglicht blijven zetten. En wat betreft stichting oprichting te Curaçrim daar heb heb ik niet zo’n hoge pet vanop. Stichting Constancia naf 80.000,00 wat is er mee gedaan?. etc etc.

 14. voor iemand die het recht dient te vertegenwoordigen, zijn dit krasse uitspraken. Vraagtekens zetten bij bepaalde organisaties is niet verkeerd.
  ik heb even het woord bastaard opgezocht en de omschrijving is niet zo mooi.
  Bastaard kan verwijzen naar:

  de vroeger gangbare aanduiding voor een onwettig of buitenechtelijk kind
  een dier met ouders van verschillende soorten of rassen, zie hybride

  door er verschillende rassen er bij te halen moet je wel erg laag zinken.
  we zullen nog veel horen van dhr. Humphrey W. Josefa.

 15. Beste heer Josefa,

  U bent geheel vrij om te reageren op het schrijven van de heer Doncker.
  Uw titel achter uw naam doet vermoeden dat u enige kennis van zaken moet hebben maar ook dat u alle fatsoensnormen weet te hanteren.
  Dat u echter in uw reactie anderen beticht van domheid, luiheid, zelfs anderen wegzet als incapabel en als klap op de vuurpijl anderen zegt ” als het je niet bevalt dan moet je maar opdonderen” ( wat is de term dooddoener ook alweer?) tart echter elke vorm van normbesef.
  Respect is op Curacao een groot goed dat iedereen hier koestert!
  Toon uw respect naar anderen, ga in discussie en laat anderen in hun waarde!

 16. De redactie van de Knipselkrant Curacao heeft het ingezonden stuk van Politur uit het Antilliaans Dagblad geplaatst, ondanks ons gebruikelijke beleid om beledigende en discriminerende stukken niet te plaatsen.

  Reden voor de afwijking van dit beleid is dat de Knipselkrant denkt dat het een goede zaak is een platform te bieden om een discussie te voeren over de persoonlijke aanvallen van Politur op burgers van Curacao die vraagtekens stellen rondom de constructie van toeristen-politie Politur versus de verhoudingen met ‘gewone politie’.

  Volledigheidshalve wordt gemeld dat de Knipselkrant Curacao zichzelf van de bewoordingen van dhr. Humphrey W. Josefa- distantieert.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten...

PBC | Veel bestuurders hebben hun autopapieren niet op orde

Persbureau Curacao De politie moet steeds vaker ingrijpen bij verkeersongelukken omdat een van de...
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 4 augustus 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Wederom kritiek op Minister van Financiën Javier Silvania

Volgens het Antilliaans Dagblad heeft belastingadviseur Tobias van het Nederend van Deloitte Dutch Caribbean gezegd dat het beleid van Minister van Financiën Javier Silvania ernstige gebreken vertoont....

Nu.cw | Overheid wil onrust Playa Piskado aanpakken

Het heeft een aantal jaar geduurd, maar de overheid heeft inmiddels besloten dat ook zij de overlast bij Playa Piskado op Westpunt willen aanpakken. Het wordt steeds drukker...

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...
- Advertentie -