27 C
Willemstad
• maandag 26 februari 2024

Telegraaf | ’Joran van der Sloot heeft seks met drie vrouwen in Peruaanse gevangenis’

Lima - Joran van der Sloot heeft in de gevangenis seks met minstens drie verschillende vrouwen. Ondanks dat hij in Peru nog tot 2045 een straf uitzit voor...

Column Youp | Telkens weer

Waarom vind ik het bericht dat Gordon het liedje Telkens weer vals gezongen heeft nou zo grappig? Dat komt door de woorden vals, Gordon en de titel...

Column Kadushi | Sil the Fixer

Column Kadushi | Dossier Koninkrijksrelaties.nl Het zal je maar gebeuren: Denk je gezegend te zijn met een onweerstaanbare aantrekkingskracht en dan keert je partner je ijskoud de rug...

ParadiseFM | Pisas: Geen relatie meer met CPR

Minister-president Pisas heeft gisteren tijdens een vergadering het parlement aangegeven dat er geen enkele relatie meer is met Caribbean Petroleum Refinery. Het bedrijf was eerst ‘preferred bidder’...

ParadiseFM | Drie mogelijke gasvelden ontdekt onder Arubaanse zeebodem

Het Amerikaanse bedrijf Armstrong Oil and Gas Inc. heeft de regering van Aruba laten weten dat ze ten noordoosten van Aruba in de zeebodem drie mogelijke gasvelden...

ParadiseFM | Courtyard by Marriott wil in april 2024 openen

Na een lange bouwperiode en veel vertraging heeft Courtyard by Marriott in Rif een hindervergunning aangevraagd om als hotel te kunnen opereren. Dat betekent dat het op...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Curaçao is de weg kwijt

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Curaçao is de weg kwijt
Ingezonden Brief
Ingezonden Brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.

De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Philippe Maaskant aan het woord

De meest recente discussies over de Rijks-sanctiewet geven aan dat Curacao een beetje (…) de weg kwijt is. We willen niet meer onafhankelijk worden -zelfs de PS ziet in dat dit riskant is- maar wat dan wel? Eigenlijk willen we gewoon bij Nederland blijven, maar het is (nog) niet politiek-correct dat hardop te zeggen, want de mensen die op Helmin Wiels hebben gestemd zouden dat niet leuk vinden. Alleen Schotte c.s. willen nog een onafhankelijk Curaçao. Waar hun onafhankelijke Curaçao toe gaat leiden weten we allemaal. Het is de vraag hoelang we nog kunnen voorkomen dat Curaçao een narco-dictatuur wordt, met een veiligheidsdienst die voor de lokale oligarchen werkt, en een Centrale Bank die geleid wordt vanuit Sicilië. Er is dan een grote toekomst voor Curaçao als witwas en doorvoer-paradijs!

De vakbonden “helpen” aardig mee. Ze vinden het normaal dat Aqualectra medewerkers over-riant worden betaald over de ruggen van hun minder gelukkige medeburgers, die zich geen plek bij Aqualectra konden organiseren. Hetzelfde geldt voor de overheidsvakbonden. Ook daar riante beloningen, maar een ambtelijk apparaat dat door vriendjespolitiek bestaat uit partijgenoten en familie. Zo komen we aan ambtenaren die thuis zitten en betaald worden. Aan ambtenaren die volgens de rechter onterecht zijn behandeld, maar hun baan niet terugkrijgen. We zitten met politici die naast hun politieke inkomsten ook hun salaris als ambtenaar mogen houden! Zelfs Asjes liet zich daarom als Statenlid tot ambtenaar benoemen zonder ooit het plan te hebben om als zodanig te gaan werken. Het gaat niet meer om kwaliteit, maar om het leeg eten van het eiland, waar het geld nog maar door een paar mensen wordt verdiend.

We zitten dus met mafioso’s en met leeg-eters als grootste invloedrijke stromingen. De onveiligheid neemt toe. De vakbonden hebben het werk van de kustwacht onmogelijk gemaakt. De kustwachters zijn bang voor de figuren die ze moeten opsporen. Alsof nog moest worden aangetoond dat de onderwereld op Curaçao de dienst uitmaakt…! Ook de situatie bij de Veiligheidsdienst en de Politie toont aan dat we het niet zelf meer aan kunnen. Daarom zijn de geluiden over onafhankelijkheid verstomd, terwijl tegelijk de druk vanuit Nederland toeneemt.

Goed voorbeeld is de sanctie-wet. Ineens willen de Staten weer “autonoom” gedrag vertonen en willen we Nederland niet volgen in de sanctiewet. We willen wel onze schepen onder Nederlandse vlag laten varen (betrouwbaarder) , onze financiële sector laten pronken met “Nederlandse rechtszekerheid” en met een Nederlands paspoort de wereld over reizen, maar denk vooral niet dat we ons Nederlander voelen!

Nederland neemt de Staten (en onze gevolmachtigd minister..) niet meer serieus, haalt de schouders op en maakt er dan maar een “Rijkswet-santies” voor. Zo verlagen we steeds de drempel voor Nederlands ingrijpen. Het zal daarbij niet blijven. Waar de kustwacht nu nog werkgelegenheid geeft aan jonge mensen van het eiland, kun je voorspellen dat dit straks weer een compleet Nederlandse zaak gaat worden. De vakbonden worden bedankt.

Tijdens de voorbesprekingen over de sanctiewet werd benadrukt dat de geopolitieke verschillen voldoende rechtvaardiging zijn voor differentiatie in buitenlands beleid. Juist dat aspect speelt de voorstanders van een Gemenebest-constructie in de kaart. Geef Curacao een eigen paspoort en laten we binnen het Nederlandse Gemenebest Defensie, Kustwacht, Justitie, Politie, Gevangenis maar aan Nederland overlaten zolang we zelf bang zijn voor onze criminele buurjongens. We kunnen dan geleidelijk zien hoe we de rest van onze zaken op orde kunnen krijgen.

Maar nee…terwijl we verder ploeteren willen we ook nog een geschillenregeling (op basis van gelijkwaardigheid, jawel..) binnen het Koninkrijk. Compleet overbodig. Want stel je voor dat er ooit een geschil in het nadeel van Curaçao uitvalt! Is er dan echt iemand die denkt dat Curaçao dat zal begrijpen en accepteren? Kom nou! Er zijn teveel rechterlijke uitspraken waar onze regering zich niet aan houdt, teveel wetten die niet worden nageleefd. (De ISLA weet er alles van). Hoeveel adviezen van de STBNO voor bestuurders van overheidsentiteiten worden gevolgd?

Kortom, we weten het ook niet meer. De illegalen krijgen (met duizenden..) sedulas van burgers die ze wel voor ze willen “verliezen”. Was Kranshi niet de plek waar Asjes zichzelf als Statenlid een extra baantje had geregeld?

De generatie politici met boter op het hoofd en de riante politieke pensioenen is niet het goede voorbeeld. Het APC heeft een dekkingsgraad die onder internationale normen ligt. Wie stopt de dubbele pensioenen?

Curacao, Quo vadis?

 

Door: Philippe Maaskant
te, Nederland

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

  1. ja, triest allemaal, helaas wel de waarheid, die door de meeste YDK niet gezien wordt.
    Als je dit soort dingen zegt, dan moet je oprotten naar je eigen land of je bent een racist of een kloniaal.
    maar een beetje zelf reflectie is hier niet.
    De politiek heeft oogkleppen en grote zakken…

  2. Curaçao is een draaiende drol in de pot bij een mislukte doortrek poging. We draaien maar doelloos en visieloos rond, gaan alle kanten op en zijn verkeerd bezig om te voorkomen dat iemand lang genoeg op de knop drukt om de doorspoelpoging wel te laten lukken.

    Dan draaien we er door, en er in en dan bevinden we ons in de beerput waar door sommige lieden hard aan gewerkt wordt om hem te vervolmaken naar hun eigen idee en vooral hun eigen voordeel. Arm Curaçao als dat zou gebeuren.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties