Ingezonden | Onderzoek nieuwe wegenverflijnen

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Henk Pasman aan het woord

Het ministerie van Verkeer Vervoer en Ruimtelijke Planning laat onderzoek
doen waarom de recent aangebrachte lijnen bij de Nieuwe Haven bijvoorbeeld
vuil worden. Er is besloten om de leverancier van deze tweecompnentenverf
zelf te laten kijken wat er aan de hand is. Vraag is waarom niet een
onafhankelijke instantie?

Een paar dagen voor het verfen op de Rijkseenheid boulevard heeft men besloten een aantal stukken van nieuw asfalt te voorzien en hier gaat men al de fout in, doordat nieuw asfalt eerst moet uitdrogen en tenministe 4 weken. Er moeten een paar dingen onderzocht worden: hoe reageert deze tweecoponentenverf op ons asfalt, hoe reageert het mengen van de twee componenten op onze luchtvochtigheid van 80%, hoe reageert deze verf op de Uv stralen na een dag, een week een maand, een half jaar enz, hoe reageert deze verf op vuil op de wegen?

Dit had echter vooraf onderzocht moeten worden en niet achteraf! Mijn
conclusie is dat deze verf en geen enkele andere verf voldoet aan onze
klimaateisen. Advies is dan ook en dat roep ik al jaren verzin iets
anders. Al 50 jaar deugt de wegmarkering niet.

Als ik een keus zou moeten maken of ik nu 5 miljoen zou moeten besteden aan wegmarkering of aan verkeersveiligheid dan eerst aan verkeersveiligheid. In de afgelopen 50 jaar hebben we niets gedaan aan verkeersveiligheid. Iedereen moet opnieuw opgevoed worden en daar mooet die 5 miljoen naar toe. Ook al zou morgen het hele wegennet van mooie wegbelijning voorzien zijn, dan nog heeft dat bijna geen invloed op de verkeersveiligheid.

De prioriteit ligt helemaal verkeerd. Ik kan morgen zebrapaden laten maken zonder verf, die echt jaren meegaan. Op de rotondes wegmarkering maken zonder verf, zodat de automobilist de banen onderkent, maar dan ook opvoeden hoe deze te gebruiken. Overheid wakker worden!

Henk Pasman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *