25.4 C
Willemstad
• maandag 30 januari 2023

PBC | Dagje vrij voor Oranjes

Persbureau Curacao KRALENDIJK – De koninklijke familie kan vandaag even op adem komen. Prinses Amalia, koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben geen activiteiten op de planning staan. Vanmiddag...

PBC | Winstbelasting Curaçao zeven procent omlaag

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Curaçao verlaagt de winstbelasting voor ondernemers van 22 naar vijftien procent. De verlaging geldt voor de eerste 500.000 gulden. Dat meldt het ministerie van...

AD | Op Bonaire hoort Amalia overal haar eigen naam

Jeroen Schmale | Algemeen Dagblad De introductiereis van prinses Amalia met haar ouders op de Antillen begon zaterdag echt op Bonaire. Conclusies na een dag in het spoor...
- Advertentie -

NOS | Oranjes stappen dansvloer op bij bezoek aan Bonaire

Met een dag vol activiteiten, waarbij er zelfs een dansje werd gewaagd, is het bezoek van de koninklijke familie aan Caribisch Nederland officieel begonnen. Prinses Amalia, koning...

NTR | Leerorkest Aruba oefent met eigen ‘prinses’ Amalia

Melissa Stamper Voor de 9-jarige Amalia Hazel is de komst van haar koninklijke naamgenoot naar Aruba extra bijzonder. Samen met de andere kinderen in het Leerorkest van Aruba...

DH | Fire at District 721

SIMPSON BAY—Entertainment complex District 21 on Welfare Road caught fire early Sunday morning and largely burned down. The blaze started around 5:30am and quickly spread through...

BNR | Greenpeace: rechtszaak tegen Staat om Bonaire is noodzakelijk

Greenpeace verwacht dat de Nederlandse overheid voorlopig onvoldoende zal ingrijpen om Bonaire te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Daarom zal uiteindelijk een rechtszaak tegen de Staat...
- Advertentie -

Ingezonden: Lekker makkelijk

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we ” JAN DE VRIES ” aan het woord…………..

NU ONS eiland financieel in zeer zwaar weer zit, moeten er harde maatregelen getroffen worden om ons daar weer uit te halen
Onze vorige regering, onder leiding van de heer Schotte, is dat voor een groot deel aan te rekenen, zij zijn toch met een schone lei begonnen.
Onze nieuwe regering heeft een zakenkabinet aangetrokken om dat voor hen te doen.
In deze regering zitten echter een aantal bestuurders/politici die ook het financiële debacle zijn aan te rekenen, waaronder de heren Wiels en Cooper.
Het was gepast geweest als deze heren hun consequenties hadden verbonden aan deze regeringsperiode waarin het eiland zeer op achteruit is gegaan, dus met andere woorden slecht hebben gepresteerd, maar zij laten anderen de hete kastanjes uit het vuur halen in plaats van plaats te maken voor anderen.
In principe is het niet zo’n slecht idee om heren met meer kennis van zaken even hun gang te laten gaan, maar denkt u niet dat deze politici niet achter de schermen aan de touwtjes trekken.
Nu er impopulaire maatregelen getroffen worden, zullen deze politici buiten schot blijven, tenslotte is het toch het ‘zakenkabinet’ dat met nieuwe wetten komt waar het volk onder gaat lijden.
Wij gaan met z’n allen vijf jaar (!) langer werken voordat we recht op ons pensioen hebben, maar liefst 12 procent (!) ziektekosten betalen op ons verdiende geld en wellicht gaat de ob met 50 procent (!) omhoog naar 9 procent.
Een paar wetten erdoor dat iedereen meer belasting betaalt en we zijn aardig op de goede weg, maar denkt u maar niet dat dit ooit weer terug gedraaid wordt.
Jammer genoeg wordt er weinig tot niet gerept over bijvoorbeeld ons ambtenarenapparaat wat mede ons belastinggeld opslokt.
We zijn enige tijd geleden van twee overheden, een landsbestuur en een eilandsbestuur, naar een landsbestuur gegaan en hoeveel ambtenaren er zijn ontslagen?
Zou een bedrijf waar het financieel slecht gaat ook al zijn personeel aanhouden of is een van de eerste dingen wat een bedrijf doet, zijn personeel laten gaan?
Nu het hele eiland gaat boeten voor onze financiële situatie wordt er zelfs onderhandeld om deze ambtenaren buiten schot te houden.
Met andere woorden: ze worden niet ontslagen en hoeven straks minder belasting te betalen. Zijn de stemmen van ambtenaren zoveel waard dat politici hun vingers daar niet aan durven branden?
Mijnheer Hodge, laat u niet ringeloren door uw slinkse opdrachtgevers.
Durf echte knopen door te hakken.
Vele miljoenen guldens komen daarbij vrij om terug te geven aan het Curaçaose volk.

JAN DE VRIES
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -