26.3 C
Willemstad
• zondag 13 juni 2021 06:53

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden: Lekker makkelijk

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we ” JAN DE VRIES ” aan het woord…………..

NU ONS eiland financieel in zeer zwaar weer zit, moeten er harde maatregelen getroffen worden om ons daar weer uit te halen
Onze vorige regering, onder leiding van de heer Schotte, is dat voor een groot deel aan te rekenen, zij zijn toch met een schone lei begonnen.
Onze nieuwe regering heeft een zakenkabinet aangetrokken om dat voor hen te doen.
In deze regering zitten echter een aantal bestuurders/politici die ook het financiële debacle zijn aan te rekenen, waaronder de heren Wiels en Cooper.
Het was gepast geweest als deze heren hun consequenties hadden verbonden aan deze regeringsperiode waarin het eiland zeer op achteruit is gegaan, dus met andere woorden slecht hebben gepresteerd, maar zij laten anderen de hete kastanjes uit het vuur halen in plaats van plaats te maken voor anderen.
In principe is het niet zo’n slecht idee om heren met meer kennis van zaken even hun gang te laten gaan, maar denkt u niet dat deze politici niet achter de schermen aan de touwtjes trekken.
Nu er impopulaire maatregelen getroffen worden, zullen deze politici buiten schot blijven, tenslotte is het toch het ‘zakenkabinet’ dat met nieuwe wetten komt waar het volk onder gaat lijden.
Wij gaan met z’n allen vijf jaar (!) langer werken voordat we recht op ons pensioen hebben, maar liefst 12 procent (!) ziektekosten betalen op ons verdiende geld en wellicht gaat de ob met 50 procent (!) omhoog naar 9 procent.
Een paar wetten erdoor dat iedereen meer belasting betaalt en we zijn aardig op de goede weg, maar denkt u maar niet dat dit ooit weer terug gedraaid wordt.
Jammer genoeg wordt er weinig tot niet gerept over bijvoorbeeld ons ambtenarenapparaat wat mede ons belastinggeld opslokt.
We zijn enige tijd geleden van twee overheden, een landsbestuur en een eilandsbestuur, naar een landsbestuur gegaan en hoeveel ambtenaren er zijn ontslagen?
Zou een bedrijf waar het financieel slecht gaat ook al zijn personeel aanhouden of is een van de eerste dingen wat een bedrijf doet, zijn personeel laten gaan?
Nu het hele eiland gaat boeten voor onze financiële situatie wordt er zelfs onderhandeld om deze ambtenaren buiten schot te houden.
Met andere woorden: ze worden niet ontslagen en hoeven straks minder belasting te betalen. Zijn de stemmen van ambtenaren zoveel waard dat politici hun vingers daar niet aan durven branden?
Mijnheer Hodge, laat u niet ringeloren door uw slinkse opdrachtgevers.
Durf echte knopen door te hakken.
Vele miljoenen guldens komen daarbij vrij om terug te geven aan het Curaçaose volk.

- Advertentie -

JAN DE VRIES
Curaçao

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Volkskrant | Pieter Omtzigt zegt lidmaatschap CDA op, behoudt zetel in Tweede Kamer

Frank Hendrickx Kamerlid Pieter Omtzigt verlaat het CDA. De econometrist is tot de conclusie gekomen dat hij niet meer verder kan binnen de partij doordat afgelopen week een...

NTR | ‘Slavenbegraafplaats Sint-Eustatius moet gedenkplaats worden’

Tim van Dijk ORANJESTAD – De onlangs ontdekte begraafplaats van slaafgemaakten op Sint-Eustatius is niet alleen een internationale archeologische vondst, maar is ook van grote waarde voor de...

DH | Man held in Statia while dealing drugs

ST. EUSTATIUS--On Sunday, June 6, the 31-year-old man L.M.M. was arrested in St. Eustatius due to a violation of the Opium Act BES. The suspect was...

Ingezonden | De brede maatschappelijke discussie over wel of geen erfpachtrecht aan CORC

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Optimisme over herstel toerisme Aruba

Oranjestad - Het ziet ernaar uit dat het tweede kwartaal van dit jaar afsluit met een herstel van het verblijfstoerisme van 72 procent ten opzichte van topjaar...

AntilliaansDagblad | ‘Te veel kwetsbare jongeren’

Willemstad - Op Curaçao is 17 tot 23 procent van de jongeren tussen de 15 en 24 jaar noch werkend, noch een opleiding volgend. Het gaat om de...
- Advertentie -