27 C
Willemstad
• dinsdag 25 januari 2022 18:46

Laatste reacties

- Advertentie -

Ingezonden: Lekker makkelijk

- Advertentie -
Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we ” JAN DE VRIES ” aan het woord…………..

NU ONS eiland financieel in zeer zwaar weer zit, moeten er harde maatregelen getroffen worden om ons daar weer uit te halen
Onze vorige regering, onder leiding van de heer Schotte, is dat voor een groot deel aan te rekenen, zij zijn toch met een schone lei begonnen.
Onze nieuwe regering heeft een zakenkabinet aangetrokken om dat voor hen te doen.
In deze regering zitten echter een aantal bestuurders/politici die ook het financiële debacle zijn aan te rekenen, waaronder de heren Wiels en Cooper.
Het was gepast geweest als deze heren hun consequenties hadden verbonden aan deze regeringsperiode waarin het eiland zeer op achteruit is gegaan, dus met andere woorden slecht hebben gepresteerd, maar zij laten anderen de hete kastanjes uit het vuur halen in plaats van plaats te maken voor anderen.
In principe is het niet zo’n slecht idee om heren met meer kennis van zaken even hun gang te laten gaan, maar denkt u niet dat deze politici niet achter de schermen aan de touwtjes trekken.
Nu er impopulaire maatregelen getroffen worden, zullen deze politici buiten schot blijven, tenslotte is het toch het ‘zakenkabinet’ dat met nieuwe wetten komt waar het volk onder gaat lijden.
Wij gaan met z’n allen vijf jaar (!) langer werken voordat we recht op ons pensioen hebben, maar liefst 12 procent (!) ziektekosten betalen op ons verdiende geld en wellicht gaat de ob met 50 procent (!) omhoog naar 9 procent.
Een paar wetten erdoor dat iedereen meer belasting betaalt en we zijn aardig op de goede weg, maar denkt u maar niet dat dit ooit weer terug gedraaid wordt.
Jammer genoeg wordt er weinig tot niet gerept over bijvoorbeeld ons ambtenarenapparaat wat mede ons belastinggeld opslokt.
We zijn enige tijd geleden van twee overheden, een landsbestuur en een eilandsbestuur, naar een landsbestuur gegaan en hoeveel ambtenaren er zijn ontslagen?
Zou een bedrijf waar het financieel slecht gaat ook al zijn personeel aanhouden of is een van de eerste dingen wat een bedrijf doet, zijn personeel laten gaan?
Nu het hele eiland gaat boeten voor onze financiële situatie wordt er zelfs onderhandeld om deze ambtenaren buiten schot te houden.
Met andere woorden: ze worden niet ontslagen en hoeven straks minder belasting te betalen. Zijn de stemmen van ambtenaren zoveel waard dat politici hun vingers daar niet aan durven branden?
Mijnheer Hodge, laat u niet ringeloren door uw slinkse opdrachtgevers.
Durf echte knopen door te hakken.
Vele miljoenen guldens komen daarbij vrij om terug te geven aan het Curaçaose volk.

JAN DE VRIES
Curaçao

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Monday, January 24, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 24 januari 2022

 Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Minister verbiedt werkbezoek parlementariër; Van Heydoorn ontkent

Minister Sithree van Heydoorn (MFK) van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS) heeft een werkbezoek van parlementariër Steven Croes aan de Brionschool verboden. Dat stelt Croes. De...

Nu.cw | Extra: Veertien liquidaties uit 2017 nog niet opgelost

De Extra heeft gesignaleerd dat veertien liquidaties uit 2017 nog altijd niet zijn opgelost. De ochtendkrant besteed opnieuw aandacht aan de zaken en sprak met politiewoordvoerder Imro...

PBC | Politie controleert op rood licht

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De politie controleert deze weken speciaal op door rood licht rijden. 28 chauffeurs werden binnen anderhalf uur staande gehouden die bij de kruising Jan...

PBC | Boze taxichauffeurs blokkeren toegang Megapier

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De 1.400 passagiers van cruiseschip Aida Perla moesten gisteren lang wachten voor ze van boord mochten. Boze taxichauffeurs hielden de uitgang van de Megapier...
- Advertentie -
- Advertentie -