29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 14:32

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden | KLM restitutie..kat en muis spelletje!

Ingezonden | KLM restitutie..kat en muis spelletje!

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Karin King aan het woord.

KLM, al jaren de wereldwijde Europese vluchtmaatschappij dat miljoenen/miljarden geld hebben gemaakt en elk jaar met een omzet hun boeken sluiten zitten zogenaamd in problemen i.v.m. COVID 19.

De Nederlandse regering heeft onlangs miljoenen aan KLM gegeven om “faillissement” te voorkomen. KLM dacht om slim af te zijn door voucher (1 jaar geldig) aan iedereen te geven maar de Nederlandse regering doorkruiste hun plannen en zei dat klanten recht op hebben op restitutie.

Nu speelt KLM een kat en muis spelletje met klanten die een ticket hebben gekocht en geen voucher willen maar restitutie. Hun voorwaarde was/is als de vlucht door hen geannuleerd is heb je recht op een voucher of restitutie. Vlucht is per mail geannuleerd, online moest je alle gegevens invullen en zij zouden een bevestigingsmail sturen van je aanvraag dat tot vandaag niet is gestuurd.

Berichten via verschillende KLM/Air France mailadres krijg je delivery failure (is geblokkeerd). FB messenger, Whatsapp app wordt met een ROBOT automatic bericht teruggestuurd met een “verhaal”.

Na herhaalde bericht pogingen hebben ze ook het lef om te antwoorden dat als je niets van hun na 90 dagen heb vernomen weer kontakt met hen moet opnemen. Bij aankoop van ticket moest je binnen 24 uur betalen en nu voor restitutie moet je 90 dagen wachten en met de vrijpostigheid dat je ook zelf contact met hen moet opnemen voor JOUW GELD.

Voor een gerenommeerde wereldwijde “KLM” om klanten zo te behandelen die recht op hebben op hun geld terwijl zij een kat en muis spelletje blijven spelen om zo sluw mogelijk je alsnog te dwingen om een voucher te vragen is schandalig. Tevens het bedrag dat gerestitueerd moet worden maken ze binnen 1 uur vooral met de route Curaçao/NL – NL/Curaçao dat altijd een goudroute voor hun is en zal blijven.

Net als COVID-19 onvoorspelbaar was alhoewel KLM topmanagement (die topsalaris ontvangen) plan B in hun achterhoofd altijd moesten hebben in geval van een crisis, is het onacceptabel en een daad van gebrek van respect aan klanten een voucher op te dringen om gebruik te maken binnen 1 jaar terwijl plannen kunnen wijzigen en KLM wel met geld van de ticket blijft.

Een vriendelijk doch dringend verzoek aan KLM topmanagement hun verantwoordelijk te assumeren en klanten (die ook in een financiële situatie verkeren) zo spoedig mogelijk hun geld teruggeven net als TUI heeft gedaan!!!!!

Karin King,
Curacao

4 reacties

  1. KLM geeft nog een voucher. Bij DAE of Insel Air kon je fluiten naar je geld. En dat terwijl Curator Rogier van der Meer en Financial Manager Andre Delger elke maand duizenden op hun rekening kregen gestort.

  2. Nos bos ydk politici
    Er is nooit ergens geld voor!
    Niet voor onderwijs, de gatenkaaswegen worden a la Haiti of ander typisch derde wereldland op een armzalige manier met cement of asfalt gevuld..

    Maar de statenleden en ministers die reizen eerste klas, want voor de snoepreizen is er altijd budget.

  3. AlKLM Walle heeft op kosten van de belastingbetaler zoveel bezoeken aan haar kinderen in Nederland gebracht, businessclass, dat ze de rest van dit decennium met haar airmiles kan vliegen.

  4. wellicht even contact opnemen met KLM Walle: die heeft inmiddels zoveel credits bij KLM opgebouwd dat zij directe lijntjes heeft binnen het bedrijf

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties