26 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 08:53

PBC | 30.000 mensen op Curaçao volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bijna 30.000 mensen op Curaçao zijn volledig gevaccineerd. Vanochtend om 10.00 werd die mijlpaal bereikt. Nog eens 45.000 mensen hebben hun eerste prik gehad. Dat...

PBC | Laura Quast krijgt eindelijk de Cola-Debrot-prijs

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Dramaturg Laura Quast heeft vandaag dan eindelijk de Cola Debrotprijs 2020 gekregen uit handen van premier Eugene Rhuggenaath. De Curaçaose cultuurprijs, in de categorie Theater,...

PBC | COVID Art Project van start

Persbureau Curacao Vandaag, woensdag 5 mei, start het Prins Bernhard Cultuurfonds Caribisch Gebied met het COVID Art project. Het fonds roept vanaf deze dag alle artiesten en kunstenaars van...

ParadiseFM | Voedselhulp via ministerie komt moeilijk op gang

De voedselhulp op ons eiland komt moeilijk op gang, nu de overheid er sinds deze week verantwoordelijk voor is. Zaterdag hebben ze die taak overgenomen van het...

NTR | Nabestaanden over 4 mei herdenking: ‘Goed om stil te staan bij die nare tijd, hoe sober ook’

Marit Severijnse KRALENDIJK – “Mijn vader ging vroeger en nu hij er niet meer is, vind ik het belangrijk om hem en de familie te vertegenwoordigen,’’ dat zegt...

DH | Govt. representative Helmond reflects on freedom on May 4

SABA/ST. EUSTATIUS--Dutch Government Representative in the Caribbean Netherlands Jan Helmond wondered what freedom really means in front of a small party gathered in Bonaire on Tuesday, May...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaans Dagblad | Buurt blij met aangifte illegale boomkap

Antilliaans Dagblad | Buurt blij met aangifte illegale boomkap

‘Het gaat Bergland om extra parkeerplaatsen’

Willemstad – Buurtbewoners van de Menegrandeweg in Rio Canario zijn verheugd dat de kap van acht oude appeldambomen in hun straat als illegaal is bestempeld door minister Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, en dat er aangifte wordt gedaan tegen Melly Bergland. Hij gaf opdracht de zestig jaar oude bomen te vellen, naar nu blijkt zonder vergunning.

In een reactie zegt de minister dat het niet zo kan zijn dat mensen het heft in eigen handen nemen als het gaat over de openbare ruimte.

,,De openbare weg wordt beheerd door een overheidsdienst en wel Openbare Werken. Het kappen van bomen op de openbare weg door particulieren is verboden; ook is het verboden om op eigen houtje parkeerplekken aan te leggen op de openbare weg.”

Zij bevestigt dat er aangifte tegen Bergland wordt gedaan. Aan dat verheugd zijn van de omwonenden over de aangifte zit overigens wel een zwart randje, aldus de bewoners. Het kwaad is immers al geschied. De bomen waren volgens hen geenszins ziek, en boden schaduw aan bewoners en aan scholieren van de nabijgelegen Prins Bernhardschool.

Buurtbewoners sloegen afgelopen weekend alarm toen zij zagen dat de bomen werden omgezaagd. Inmiddels heeft Bergland volgens de bewoners ook al de wortels van de bomen uitgegraven waarbij schade is toegebracht aan de weg en de stoepranden. De eigenaar van Piramid Top Fitness Gym Wellness Center Melly Bergland was de opdrachtgever van de kap en verklaarde daarover dat de bomen rot waren en aangetast door witte mieren. Hij zou hierover contact hebben gehad met een inspecteur van Openbare Werken en fiat voor de kap hebben gekregen.

Buurtbewoners blij met aangifte illegale boomkap Menegrandeweg

Buurtbewoners namen met deze verklaring geen genoegen. Zij namen contact op met Gerald Rosina van de overheidsdienst Openbare Werken. Hij bevestigde dat er een inspecteur langs was geweest bij Bergland maar dat er ‘zeker geen akkoord is gegeven’ om de bomen te vellen. De eigenaar van de sportschool zei dinsdag in deze krant dat hij wél fiat had gekregen. Het argument van OW was volgens hem dat de dienst geen geld had en dat Bergland zelf aan de slag kon. Ook dat is niet bevestigd door OW.

Volgens de buurtbewoners, die als groep en niet als individuele buur van de sportschool deze krant te woord willen staan, heeft Bergland noch een kapvergunning noch een vergunning om parkeerplaatsen aan te leggen. Zij geven aan dat het creëren van extra parkeerplaatsen de achterliggende bedoeling van de eigenaar is geweest.

Een van de bewoners: ,,Wij hebben enorme overlast van de bezoekers van de gym. Auto’s blokkeren onze uitrit. Met het verwijderen van de bomen schept hij ruimte voor de aanleg van nieuwe parkeervakken.”

overlast van de bezoekers van de gym

Volgens de bewoners is de relatie met de eigenaar van de sportschool altijd al moeizaam geweest. ,,We hebben al dertig jaar een problematische relatie met hem.”

Dat Bergland als genoegdoening een speelplek wil aanleggen op zijn kosten, vinden zij ‘ongeloofwaardig’. Ook al omdat er al een speelplek is bij de school.

Bron: Antilliaans Dagblad van 27 augustus 2020

3 reacties

  1. Jep, dit is Curaccao. Daar doet men alles wat men wil en alles wat illegaal is. Men treedt toch niet op. Ook dit zal met een sisser aflopen en die parkeerplaatssen zullen er gewoon komen. De illegale kap zal goedgepraat worden door onze verwarde struisvogel Zita. En zo blijft Curacao een shithole island. Overal waar zwarten aan de macht zijn dezelfde ellende.

  2. Het is ronduit schandalig dat Melly dit gewoon in zijn hoofd haalt. Blijkbaar heeft hij maling aan iedereen.
    Ik heb van 1959 tot en met 1961 op Prins Bernardschool gezeten. De bomen boden schaduw en ook nog veel vruchten. Ja school ging je de vruchten plukken om je honger te stillen totdat je thuis kwam.
    De overheid moet Melly een flinke boete laten betalen voor de gemaakte schade. Deze bomen waren gewoon een monument. Ook niks van parkeerplaatsen laten aanleggen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties