29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 15:16

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeAuteursIngezondenIngezonden | Hoe nu verder?

Ingezonden | Hoe nu verder?

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Emma Stuive aan het woord.

De realisatie dat ons eiland als een kaartenhuis in gestort is kwam vandaag hard aan.

Ik zie problemen die ik niet kan oplossen en dat frustreert mij zo.

Onderweg om mijn meiden van school te halen word ik bij een kruising aangesproken door een oudere heer. Hij wacht op de bus, vraagt aan mij of ik hem een ritje kan geven naar Barber. Natuurlijk kan dat want ik weet dat op die plek het best wel lang kan duren dat er een busje stopt.

In de auto babbelen we, een grote stapel envelopen met veel papierwerk erin heeft Edsel (natuurlijk wissel je namen uit) op schoot.

Edsel woont in een huisje achter zijn moeder bij Soto. Zijn neef is zijn baan kwijtgeraakt en gaat in het huis wonen waar Edsel nu woont. Gevolg is dat Edsel dakloos is geworden.

Bij zijn moeder kan niet.

Vandaag is Edsel zich wezen inschrijven voor een noodwoning in de stad, geld om ergens te huren heeft Edsel niet.

Ik weet dat ik Edsel niet kan helpen, maar DAMN dit doet pijn.

Hoeveel Edsels lopen er rond op Curacao, ja ze lachen, lijken zich geen zorgen te maken maar dat is allemaal schijn, een schijn waar wij doorheen moeten kijken.

Bij zulk menselijk leed weiger ik weg te kijken, weiger ik te zwijgen.

Maar hoe nu verder?

Emma Stuive,
Curacao

9 reacties

 1. @Emma. Ja, dat weet ik. En daarom is die neef van die familie in mijn ogen grof gezegd bijzonder asociaal. Ik heb een soortgelijk geval bij een bejaarde buurvrouw meegemaakt. Die persoon heb ik eigenhandig met zachte dwingende hand uit dat huis verwijderd en hem en zijn vrienden duidelijk gemaakt wat de gevolgen kunnen zijn.
  Uit het verhaal blijkt weer dat bepaalde op de mens gelijkende of zich mens noemende wezens verbannen zouden moeten worden naar de savanne van Africa. Eventueel in een tuin met soortgenoten opsluiten.

 2. Dit verhaal is een waar verhaal, niets fictief aan jammer genoeg.
  Maar we hopen binnen een paar dagen met goed nieuws te komen voor Edsel.
  Verschillende opties die we nu met Edsel gaan bekijken.
  1. Een aannemer is bereid een kantoorkeet te plaatsen in de tuin van de moeder (dit wordt dit weekend besproken).
  2. Er wordt door een familie van bandabou gekeken of Edsel bij een ouder familie lid in kan trekken, die extra gezeldschap kan gebruiken.
  En als bovenstaande opties niets worden.
  3. Het huren van een klein appartement op bandabou, waarbij wij de kosten dragen en Edsel mij binnen zijn kunnen helpt met mijn plantage opbouwen.

  Gelukkig zijn er meerdere die zich het verhaal van Edsel aantrekken, laten we hopen dat het goed gaat Komen.

  @John.
  Wij weten toch wel hoe het hier er soms met families aan toe gaat?

 3. Ik neem aan het een fictief voorbeeld is. Een oudere heer die bij / achter zijn moeder woont en een neef gaat in zijn huis wonen en hij moet eruit? Is dat niet een sociaal probleem binnen betreffende familie ipv een algemeen probleem?

  Staat m.i. los van covid/stand van zaken op eiland, dat er mensen serieus in de problemen zijn gekomen weet ik maar dit voorbeeld is niet echt van toepassing.

 4. gelukkig maar dat Franklin Sluis nooit om zijn salaris heeft onderhandeld, anders waren wij nu echt in de problemen geraakt

 5. Edsel woont op Soto.

  Misschien kan hij de 15K per maand verdienende lolo van Soto, alias krijsende kabriet, Pik Pisas eens aanspreken over de MFK regering van 2010 die nu vrijwel geheel in Bon Futuro zit.

  Nog steeds volledig gesteund door de voormalig kopieerapparaatbediende van de politiepost te Barber, tegen 2 K per maand, Pik Pisas.

 6. Emma Stuive, klinkt Nederlands en als we hier op Curacao zien, lijkt het alsof Europese Nederlanders meer begaan is met het lot van de zwarten hier en dit terwijl sommige zwarten op schaamteloze wijze hun zakken vullen en blijven vullen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties