28 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 20:04

ParadiseFM | 50.000 mensen volledig gevaccineerd

Meer dan 50.000 mensen op Curaçao zijn inmiddels volledig gevaccineerd. Zij hebben beide coronavaccinaties ontvangen. Ruim 80.500 mensen hebben hun eerste prik ontvangen. Bijna 83.000 mensen hebben...

Democracy now! | Tuesday, May 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Motie Staten vraagt meer versoepelingen, waaronder avondklok naar middernacht

De Curaçaose regering wordt in een motie van het parlement vandaag verzocht de coronamaatregelen verder te versoepelen. En dat op de dag dat premier Rhuggenaath in een...

Nu.cw | 62 Procent inmiddels gevaccineerd, prik nu vanaf 16 jaar

62 Procent van het aantal mensen op Curaçao dat gevaccineerd mag worden heeft inmiddels een eerste prik gehad. Er is dus nog een grote groep, ruim 30...

DolfijnFM | Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet EFO toets hoofdrekenen over doen

WILLEMSTAD – Groep acht van de Emmy Bertholdschool moet de EFO Hoofdrekentoets overdoen. Afgelopen dinsdag deden ze die toets voor het eerst. Maar door een vergissing van...
- Advertisement -spot_img

Ingezonden | Politiek van de dag

HomeAuteursIngezondenIngezonden | Politiek van de dag

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Trudi Martinus-Guda aan het woord.

Naar het zich laat aanzien voert de regering-Rutte een onevenwichtig beleid met betrekking tot de Caribische regio.

Enerzijds steunt Nederland de economische sancties tegen Venezuela, die leiden tot het verhongeren en verder verpauperen van de Venezolaanse bevolking, als middel tot herstel van de democratie (minister van Buitenlandse Zaken).

Anderzijds wordt wat de Antillen betreft, in de Covid 19-voorstellen, de democratie, dat wil zeggen de wettelijke bevoegdheden van regering en parlement, buiten werking gesteld als middel ter voorkoming van het verhongeren en verder verpauperen van de eilandelijke bevolking (staatssecretaris van Binnenlandse Zaken).

Tijd voor orde op zaken in de Haagse Ministerraad.

Trudi Martinus-Guda,
Curaçao

11 reacties

 1. Ik heb het zware vermoeden dat Trudi door de Grote ”groenlinkse rat” Klaver is besnufelt, ze wil net zo intressant doen als Klaver die lult ook alleen maar uit zijn nek om stemmetjes bij elkaar te krijgen, net zoals hier de oppositie op de crim, Amparo, Pik Pisas, Cova, PS Walrus etcetra veel praatjes vullen geen gaatjes, er zit geen gulden in de staatskist maar zij denken dat NL lees Knops hem wel aanvult, nada nopes krijgen de lamzakken op rekest, Knops en Rutten houden de hand op de knip, eerst bezuinigen Curacrim!!. dan steun voor het volk?.

 2. Trudi Martinus-Guda,
  Net als haar man.. Aanhanger van linkse dictoriale bewinden.
  En duidelijk geen enkel idee wat er in Venezuela gebeurt. Dat mensen aan honger leiden is te danken aan corruptie van jouw geliefde communistische bewind! Daarom wonen er miljoenen Venezoelanen buiten Venezuela!
  En Nederland mag weer miljarden aan Curacao sturen!

  Tijd dat Trudi 1 keer eerst onderzoek doet voordat ze hier stoer komt te doen.

 3. Nederland investeert ook veel in onderwijs, zorg, sociale zaken en infrastructuur.

  Gek genoeg investeert Nederland veel minder in onderwijs, zorg, sociale zaken en infrastructuur in andere landen dan Nederland.

  Is dat zeer onevenwichtig of…?

 4. Tru(d)i geeft de dragers van de naam Trui een slechte reputatie.

  Volgens mij is ze een MFK bitch: hoe minder toezicht van Nederland, hoe meer ik kan graaien.

 5. Deze mevrouw heeft het duidelijk niet begrepen; Ze eindigt met te stellen dat het tijd wordt voor orde op zaken in de haagse ministerraad en betrekt Venezuela in haar vergelijk, hetgeen op geen enkele wijze zelfs maar in de buurt komt van hetgeen hier speelt. Het is niet Rutte die Venezuela laat verpauperen, de venezolanos zelf (een selecte groep) zijn daar zelf erg goed in.
  Aardige maar enigszins naïeve mevrouw, het gaat juist om orde op zaken op Curaçao, we hebben al tientallen jaren bewezen niet met geld om te kunnen gaan, het bevoordelen van vriendjes en nepotisme is hier ingegroeid als een zwerende nagel. Dat moet eens afgelopen zijn, dus orde op zaken op Curaçao is het credo !

 6. Het (politieke) establishment beseft dit terdege en probeer kost wat kost de veranderingen te rekken en frustreren.

  Worry bosnan: jullie komen zonder twijfel nog aan de beurt!

 7. Señora Martinus -Guda geeft klaarblijkelijk de westerse mogenheden de schuld van het lijden van de bevolking van de bolivariaanse heilstaat…
  Welke mislukte staatsvorm heeft er sinds laatste decennia voor gezorgd dat de levensstandaard op de geliefde klip met rasse schreden is achteruitgegaan?

  Onze autonomie was jarenlang heilig mijns inziens maar inmiddels weet ik wel beter. Het lachen is ons inmiddels wel vergaan..

 8. Wat een gelul. Lees in het AD van vandaag de opinie over “Hou me vast laat me los”. Dat is pas een bijdrage.
  Deze opinie van mevrouw Martina vormt qua soortelijk gewicht geen daadwerkelijke bijdrage in de meningsvorming. Typisch dat deel van YdK dat wil blijven graaien.
  Jullie tijd van leegroven van de staatskas is voorbij. U zult de gerechtvaardige hulp pas ontvangen nadat u aan de alleszins redelijk eisen voldoet. Zo niet, maak Curacao onafhankelijk en zoek aansluiting bij Venezuela.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties