Ingezonden | Het fatalisme van een 80/20 wet

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Orlando Meulens aan het woord

We hebben niks aan fatalisten die naar het heden met de bril van gisteren blijven kijken. Het is tijd voor een nieuw begin. De oude Grieken geloofden dat de mythologische Feniks vogel in staat was na verbranding, steeds weer uit zijn as herboren kon worden. Dit symboliseert de veerkracht van een ieder om ondanks alle ellende naar nieuwe hoogtes te herrijzen. Maar het lijkt erop dat we onze ellende blijven vertalen in ‘mooie’ drama’s zoals kunstvormen, sociale stichtingen en projecten ( het nieuwe ziekenhuis). Waardoor het lijkt alsof we uit ellende profijt kunnen halen. Niet de Feniks die herrijst uit zijn as maar een die van grote hoogte, de afgrond induikt en ter plette stort… Gelukkig zijn er tekens van opbloei. Zoals lokale honkbalspelers die ondanks de huidige lijdzaamheid, toch op wereld niveau weten te presteren. Net zo staan er economische kansen, zoals een groeiende toerisme industrie, voor de deur. Nieuwe verse ideeën voor een nieuwe tijd die geluk en zaligheid zal brengen. Maar dan moeten we wel voor ons willen kijken. Kijken naar de toekomst en niet alsmaar achteruit. Vervallen in een pessimisme en ons tot de tanden juridisch wapenen met voorstellen als de invoering van een 80/20-wet, brengt echt geen zoden aan de dijk. Het sleurt ons alleen maar meer de afgrond in….. nieuwe kansen dienen aangepakt worden. We zullen ons weer uit ons as moeten herrijzen.

Door, Orlando Meulens
te, Nederland

4 Reacties op “Ingezonden | Het fatalisme van een 80/20 wet

 1. egge egge

  Het is heel simpel-deze wet zal niet kunnen bestaan omdat het een eerdere wetgeving klemzet-de wet op Discriminatie-dus eenieder die hiermee geconfronteerd word zal de rechter om opheffing moeten vragen wegens discriminatie.

 2. Waarom wordt er niet geinvesteerd in een opleidingscentrum voor horecapersoneel?
  Een opleiding faciliteren waar de jongeren op Curacao een gedegen opleiding kunen volgen zodat ze in de horeca ingezet kunnen worden.
  Natuurlijk moet er optimale kennis overgedragen worden tijdens deze opleidingen maar tevens moet de studenten geleerd worden respect naar de touristen cq klanten van eigen bodem te hebben, goede omgangsvormen en zich altijd voorhoudend dat de klant koning is!
  Gegarandeerd dat de werkeloosheid onder de plaatselijke jongeren binnen no time verminderd is!

 3. helemaal mee eens….
  het gaat niets oplossen…deze wet is dom!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *