Ingezonden: Hartworm

Lezers Schrijven

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curaçao?
Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: [email protected]

Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten.
De redactie van de Knipselkrant Curaçao is niet verantwoordelijk voor de inhoud.
Ingezonden stukken die beledigende of discrimeneerende taal inhouden worden door ons niet gepubliseerd.

Vandaag laten we ” J.C.G. VAN HELDEN ” aan het woord…………..

Hartworm
AFGELOPEN ZONDAG, op Moederdag, is een van onze honden plotseling overleden aan hartworm.

Dat ze hartworm had is een maand geleden bij toeval ontdekt bij een bloedtest. We hebben nooit iets bijzonders aan haar gemerkt en we wandelden elke dag wel een uur met de honden. Op Moederdag dus, was ze ziek, had ze een stokkerige ademhaling en kon ze niet opstaan. We besloten naar de dierenarts te gaan op Ronde Klip.

We hebben haar op de weegschaal gelegd en ze is nog gewogen. Daarna ging het mis, stopte haar ademhaling en was ze dood. Zomaar opeens, we waren verbijsterd, wat was dit! Een uiterlijk gezonde hond, dit kon helemaal niet.

Troostende mensen om ons heen, de dierenarts die niets meer kon doen, dit ging te snel. Er is autopsie gedaan door de dierenarts en het resultaat was hartworm. De rechterhelft van het hart zat vol wormen en ging richting de longen, we hebben nooit iets aan onze hond gemerkt!

Daarom schrijf ik dit stukje, om iedereen die een hond heeft te waarschuwen voor hartworm.

Er zijn preventief medicijnen voor, Heartgard. Die geef je eens per maand en zorgt ervoor dat je hond(en) geen hartworm krijgt, dat door een mug veroorzaakt wordt.

Ik heb dat nooit gedaan, al die jaren dat ik hier woon en honden heb, hebben ze nooit hartworm gehad of een hond uit de vrienden/kennissen kring, maar het lijkt nu wel een epidemie. Al mijn honden hebben het en ook die van vrienden, zowel in als uit de buurt wonende. Neem geen risico en laat je hond testen als je ze geen Heartgard geeft.

Bij dezen wil ik graag de vriendelijke dame bedanken die mij opving en haar armen om me heen sloeg om me te troosten, en natuurlijk de dierenarts, Quinny Dols en haar assistente, want dit was zeker niet de Moederdag die men zich voorgesteld had.

J.C.G. VAN HELDEN
Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *