Alles over zonne-energie

Op deze carport in Boca Gentil zijn 18 Centrosolar panelen geplaatst.

Op deze carport in Boca Gentil zijn 18 Centrosolar panelen geplaatst.

WILLEMSTAD — Dutch Durables organiseert op 18 mei tussen tien uur ‘s morgens en vier uur ‘s middags bij Damacor Offices aan de SBN Doormanweg 40, een ‘Demo Dag’ over zonne-energiesystemen.
Deelnemers aan deze dag zijn de overheid, de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW), het nutsbedrijf Aqualectra, Bureau Telecommunicatie Post en de Orcobank.

“Zonne-energie wordt steeds meer gebruikt op Curaçao. Het is dé oplossing voor hoge energierekeningen en het draagt bij aan een duurzame toekomst. Er is voor het onderwerp steeds meer belangstelling onder het publiek waarbij men nieuwsgierig is naar de antwoorden op de volgende, vaak gestelde vragen:

  • Wat is zonne-energie en hoe werkt het?,

  • Welke vergunningen zijn daarvoor op het eiland benodigd?

  • Is een dergelijk systeem niet erg kostbaar?

  • Zijn de zonnepanelen bestand tegen het corrosieve klimaat van Curaçao?

  • Kan ik werkelijk 100 procent besparen op mijn energierekening?”

, aldus Reineke Keijzers van het bedrijf Dutch Durables, die toelicht dat gedurende de ‘Demo Dag’ ‘juist op deze vragen antwoord zal worden geboden’.

Hierbij zal uitleg worden gegeven over het beleid op Curaçao ten aanzien van

  • zonne-energie,
  • de benodigde investeringen,
  • de aanschaf, d
  • e installatie en
  • de werking van de systemen.

Behalve op informatie, kunnen de deelnemers rekenen op presentaties en demonstraties van de zonnepanelen.

“Vandaar dat men welkom is om een Aqualectra-rekening mee te nemen voor een persoonlijk advies om inzicht te krijgen in de manier waarop men tot 100 procent kan gaan besparen met behulp van deze duurzame en effectieve producten”

, aldus Keijzers.
Ook zullen er demonstratiemodellen zijn van zonnepanelen voor verschillende typen daken en creatieve toepassingen zoals een energie-opwekkende carport en zwembadpompen op zonne-energie.
Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op de website: www.zonne-energiecuracao.com en www.dutchdurables.com of op de Facebook-pagina Curaçao-Zonne-energie.

Dutch Durables is een organisatie die zich bezig houdt met alles wat te maken heeft met duurzame energie.

“Een oplossing voor de groeiende vraag naar energie met minder fossiele brandstoffen, is een van de grootste uitdagingen ter wereld.
Dit probleem proberen wij te benaderen met oplossingen die voor alle partijen interessant zijn.”

Zo somt het bedrijf tal van gerealiseerde projecten op: Ontwikkeling van windenergie in Litouwen, voorlichting en verkoop van zonne-systemen binnen het gebied van de Nederlandse Antillen en duurzaam installatiewerk.

“Dit alles doen wij in nauwe samenwerking en met de expertise van Mensonides Installatie BV. Bij de realisatie van onze projecten streven wij zoveel mogelijk naast algemene ook naar sociale duurzaamheid.
Daarmee maken we gebruik van lokale vakmensen en toeleveranciers om kennis over te dragen om zo een synergie te bereiken”

, aldus Dutch Durables.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *