Alternatieve werkplek voor WTC-ambtenaren

Etienne van der HorstWILLEMSTAD — Demissionair minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) heeft een alternatieve werkplek gevonden voor een deel van het overheidspersoneel dat in het WTC-gebouw te Piscadera werkzaam is.
Een groep ambtenaren weigert in het gebouw te werken omdat het onveilig zou zijn
.

Eerder deze week heeft Van der Horst aangegeven met de ambtenaren op zoek te gaan naar alternatieve werkplekken voor de betrokken ambtenaren.
Vorige maand werd het personeel van de overheidsdiensten die bij het WTC zijn ondergebracht opgeschrikt door een knal, waarna de stroom uitviel en er rook in de aircokanalen terechtkwam.
Voor een grote groep werknemers was dit aanleiding om te weigeren om het werk verder te gaan.
Een onderzoek onder leiding van Van der Horst bracht vervolgens aan het licht dat het elektriciteitsnetwerk van de nieuwbouw van het WTC nooit is goedgekeurd, terwijl sinds 2011 niet is voldaan aan een serie voorwaarden van de brandweer om het gebouw brandveilig te maken.

In samenspraak met de eigenaren het WTC is er een plan van aanpak opgesteld om op korte termijn verbeteringen aan het WTC-gebouw door te voeren.
Dit plan en de verbeteringen die hieruit voortvloeiden zijn inmiddels door de brandweer goedgekeurd, aldus minister Van der Horst.
Nu is het wachten op groen licht van overheidsdienst Openbare Werken (OW) over de goedkeuring van het stroomnetwerk.
Maar ondertussen constateert Van der Horst dat de achterstand in het werk dat in het WTC moet gebeuren, is opgelopen.
Hij gaf aan in overleg met de bonden te zullen treden om alternatieve werkruimtes te vinden. Inmiddels zijn in het kantoor van het ministerie van BPD veertien werkplekken gevonden voor de WTC-ambtenaren.
Voor de resterende werknemers wordt nu gezocht naar een ander alternatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *