Ingezonden | Een flinke golfbal

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die opruiende of dreigende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Ad van Loon aan het woord.

Dinsdagavond viel tijdens het scrollen door Facebook de oproep ‘Volunteers needed’ mij op, en ik was zelfs getagd in het bericht. Ik twijfelde geen moment, want sinds de kleine olieramp vorige maand op Trinidad ben ik alert op dit soort acties waarbij vrijwilligers nodig zijn.

Via WhatsApp meldde ik me aan en binnen korte tijd had ik alle benodigde informatie binnen. Het ging om het opruimen van stukjes aangespoeld olie aan de oostkust van Klein Curaçao. Woensdagochtend vertrokken we iets na zeven uur en kwamen rond tien uur aan op het vrijwel kale eiland. Na een korte briefing liep de groep van 15 volunteers naar de oostzijde. Ook hier weer een briefing en tijdens de voorlichting werd al gewezen op de grote hoeveelheid kleine stukjes olie.

Een heidens karwei en bijna onbegonnen werk, want telkens bracht de zee meer rommel. De snippers die langer in de zon lagen, waren al verkleefd met de rotsen. En met de klodders die de golven telkens mee brachten zag ik kans om een soort golfbal te kneden. Ik leek wel gek. Kunst met olie. Smerige kunst!

olie vervuiling als golfbal | Ad van Loon

Terugkijkend op de dag van gisteren: het is bijna zinloos te noemen, maar alle kleine beetjes helpen. Het maakt me boos hoe slordig en onverschillig de mens omgaat met het milieu. Ook deze ramp had namelijk niet gehoeven.

Ad van Loon,
Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *