26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 02:54

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Bijdrages Ingezonden | Bewijzen

Ingezonden | Bewijzen

Ingezonden-brief
Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we John H Baselmans-Oracle aan het woord

Hier wil ik wat bewijzen geven waar ik zelf mee te maken heb gehad en die aan tonen dat het Openbaar Ministerie cq justitiële apparaat achter veel lokale ellende zit. Allemaal zijn aangiftes geweest die verdwenen zijn in een onbekende lade of gecoverd zijn door leden vanuit de justitiële hoek.

Bewijs 1

De moorden momenteel op het eiland. Er zijn nu al ruim 10 moorden gepleegd in verband en rond Campo. Mensen worden vergiftigd, andere verdwijnen en weer andere krijgen de kogel. De namen van de moordenaars en wie achter deze moordgolf zit zijn bekend.

OM wil er niets van weten want duidelijk is geworden dat het dan te veel en te diep in het OM zelf terechtkomt. De PG zwijgt in alle talen omdat hij bang is dat de opdrachtgever naar buiten komt. OM hoopt samen met de gehele justitie dat na vele moorden het probleem vanzelf oplost en het weer rustig gaat worden onder die mensen die justitie in de tang hebben.

Bewijs 2

Al vele jaren vecht ik tegen de vieze zaken in de gevangenis. Er wordt gemarteld, eten wordt verdeeld niet onder de gevangenen maar onder het personeel, drug- en wapensmokkel, veel overheidsgeld verdwijnt en dat allemaal via de bewaarders. In het totaal zijn er over de 60 aangiftes gedaan tegen bewaarders en over alles wat daar mis is. In de tijd van heren Goedgedrag, Dick en Piar konden we nog met deze mensen overleg plegen en probeerde men zaken nog aan te pakken. Nu zijn we zo ver dat een Minister van Justitie en een Procureur Generaal zich verschuilen en onvindbaar zijn. Wel zijn het deze 2 mensen die grote leugens verkondigen bij Nederlandse rapportages. Alle papieren bewijzen zijn in ons bezit en veel zijn als aangiftes gedeponeerd bij justitie.

Keer op keer blijkt dat de aangiftes verdwijnen en dat zelfs medewerkers toe geven dat ze verdwenen zijn. Maak je daar melding van wordt men kwaad en doet men er alles aan om personen te ontslaan van wie ze vermoeden dat deze de klokkenluiders zijn! Men gaat zelfs zo ver dat er leugens naar de pers worden gestuurd en dat men verbiedt dat er nog iets van de zijde van de klokkenluiders gepubliceerd wordt. Uit verklaringen van journalisten blijkt dat justitie dat verbod heeft opgelegd en dat in een zogenaamd democratisch land.

Bewijs 3

In de tijd van het boekje “Geboren voor één cent” werd ik meerdere malen bedreigd. Er was zelfs een geval waar een bekend persoon een geweer op mij richtte en ik het kon afwenden dat er werkelijk geschoten werd. Bij aangifte vertelde de toen aanwezige officier van justitie dat ze niets kon doen en de man, die zeer bekend is op dit eiland, er niet over kon aanspreken.

Nooit heeft Justitie iets met deze aangifte gedaan en wat later toen ik het nog eens aanhaalde, werd bevestigd door de persvoorlichter dat ik deze nooit had ingediend (lees, dus ook verdwenen). Deze aangifte is nog wel in mijn bezit maar daar had men geen interesse meer in.

Bewijs 4

In diezelfde tijd hadden we een overijverige politicus. Veel van haar documenten die alsmaar op internet verschenen, bleken veelal vervalsingen te zijn. Deze dame viel geheel door de mand toen ze faxen liet zien waarop duidelijk bleek dat de tijden niet klopten. Kort daarna werd ik bedreigd door deze dame omdat ik fel bezig was met het kinderleed op Bandabou en ik vele aanwijzingen had dat er vanuit de politiek niets gedaan werd. Deze politicus ging op internet me bedreigen dat er wel eens kinderporno op mijn computer zou kunnen staan! Kort daarna werd er ingebroken op mijn computer en heb ik gelijk al mijn gegevens eraf gehaald. De verdere troep die op mijn computer was gezet, heb ik vastgelegd voor justitie. Deze is toen overhandigd aan de gouverneur daar toen al bekend was dat justitie samenspeelde met de politiek.

Ondanks dat het bij de gouverneur lag kwam het niet verder, niemand nam deze zaak op omdat door deze persoon aan te pakken ook Nederlandse politici bij betrokken worden.

Bewijs 5

2010 deed ik aangifte van een wekelijkse container die van Curaçao naar, of Rotterdam en als het te heet was naar Antwerpen gaat, volgeladen met coke. De bankafschriften van 10tallen miljoenen werden niet geverifieerd door de BAB en de grote bank hoefde deze niet te verantwoorden.

De aangifte kwam nooit verder dan de Gouverneur omdat zowel de PG als Gouverneur en ik bedreigd werden en bleek dat veel werd beschermd vanuit justitie. Het was namelijk een goede vriend van justitie en het koninklijk huis dat daar achter zat.

Bewijs 6

In de tijd van heer Donner had ik nog wel eens contact met die man. De man van justitie schreeuwde veilig vanuit Nederland dat hij justitie lokaal wel eens zou gaan doorlichten en zaken aan zou pakken. Ik schreef heer Donner direct een mail en vertelde hem dat het een geweldig idee was maar…. Ik vroeg of hij al eens eerder een bezoek had gebracht aan dit eiland? Nee, was zijn antwoord maar komende week zit het in de planning. Ik schreef hem terug dat ik een weddenschap wilde aangaan met hem. Deze was; Ik wed dat binnen 24 uur dat u geland bent op het eiland Curaçao uw bewering van aanpak justitie 180 graden gedraaid zal zijn. Ik lichtte het toe met dat hij de eerste avond/nacht op dit eiland bezoek zal krijgen in zijn hotel en dat hij alles zal herzien.

Heer Donner kwam en binnen 24 uren stond al in de eerste krant dat hij het verkeerd had ingeschat wat betreft justitie Antillen (was voor 10-10)! Ik schreef heer Donner meteen en natuurlijk geen antwoord meer want er was meer gaande ook rond mezelf. Later ontmoette ik heer Donner op Barber. Hij keek me aan knikte bevestigend en liep met gebogen hoofd verder.

Bewijs 7

Bij de zaak Spelonk bleek dat de toenmalige politie en justitie zich schuldig maakten aan vervalsingen van verklaringen, martelen, het vervalsen van handtekeningen en het bewijsmateriaal vernietigen. Dat werd gedaan om de zaak door OM zo snel mogelijk te laten afhandelen. Dat zien we overigens nu nog. De jongens werden veroordeeld en OM met de PG wilden de zaak niet heropenen omdat er teveel wees naar grove fouten vanuit justitie.

Pas toen advocaat heer Knoops beloofde geen klachten in te dienen tegen justitie en ook niet te praten over de vervalsingen, mocht de zaak opnieuw voor de rechter. We moesten onze monden houden anders kwamen deze jongens niet vrij. De jongens kwamen uiteindelijk vrij maar die personen die martelden en die vele valse verklaringen hebben gemaakt, werken nu nog en zijn nooit vervolgd.

Bewijs 8

Reeds 7 jaren geleden deed ik de eerste aangifte over een man en een vrouw die werken onder het koninklijk huis om kinderen zonder ouders of familiebanden te leveren, die dan gestuurd worden naar verre plaatsen op deze wereld om hen zogenaamd “te heropleiden en passend te maken” voor hun groep die zij vertegenwoordigen (vrijmetselarij).

Ondanks het doorgeven heeft OM nooit iets gedaan tegen deze mensen en lopen ze nu nog vrij rond op het eiland Curaçao!

Bewijs 9

Enkele jaren geleden stuurde ik een belangrijke brief naar zowel lokaal de gouverneur, ministers, justitie en veiligheidsdienst. Een brief die aangetekend naar al deze mensen is verstuurd en veelal aangekomen is. Maar wat bleek, de aangetekende brief werd geweigerd door de toenmalige minister president heer Asjes en de VDC (veiligheidsdienst). Toen ik de brieven terug kreeg, bleek dat er vele stempels op stonden en door niemand open was gemaakt want het zegeltje wat ik er op had gezet was nog intact. We praten dus over twee aangetekende brieven die dus op 2 plaatsen geweigerd werden! Later bleek dat men deze brieven niet mag weigeren en altijd moet boeken als ingekomen stukken. Maar interessant was dat vanuit justitie de brief al gelabeld en de inhoud bekend was. Men wist duidelijk dat het ging om een “kennisgeving” en zeer belangrijk was en dat het uit naam van de koning van Nederland kwam.

Zo is dus officieel de kennisgeving nooit beland bij de minister president en bij de veiligheidsdienst! Uiteindelijk heeft de minister president beide brieven, door mij persoonlijk afgegeven, aangenomen en er kennis van genomen.

Bewijs 10

Het Openbaar Ministerie heeft een woordvoerder, een man die in dienst is van justitie en moet zorgen dat het “geslepen” nieuws de wereld wordt ingebracht. Nu hebben ze ook een Facebook pagina en iedereen mag daar vragen of opmerkingen plaatsen. Na 2 van mijn vragen werd ik al geblokt door deze man. Vragen aan PG hierover zijn nooit beantwoord maar het werd zo erg dat deze man me wel begon te bedreigen. Toen ik daar tot 2 maal toe een aangifte tegen gedaan heb bij de PG heer Schram is er nooit enige reactie geweest, laat staan dat er iets ondernomen is.

Blijkt dat een werknemer van justitie onbeperkt burgers mag aanvallen, afpersen met zogenaamde aangifte en dat een officier van justitie mij wel eens zou gaan ondervragen. Justitie is een verlengde van de maffia en burgers zijn hun slaven.

Bewijs 11

Vrij in het begin van mijn leven op dit eiland werd ik op parkeerplaats Hato in mijn nek geslagen omdat ik volgens 2 bewakers niet goed geparkeerd stond. Ik werd afgevoerd en er was niets wat ze verder konden doen en ik kon dus weer na enkele minuten gaan. Ik deed aangifte bij justitie in de stad en er zou gekeken worden wat men kon doen. Na maanden was er nog niets gebeurd en dat werd bevestigd door de persoon die we belden. Weer enkele maanden verder werd er doodleuk verteld dat de aangifte kwijt was maar dat men ook niets kon doen in deze zaak.

Gelukkig was het bedrijf waar de 2 overijverige bewakers werkten wel willend om de zaak uit te zoeken en de bewakers werden ontslagen. OM/justitie kon niets doen omdat later bleek dat een van die bewakers een familielid was van iemand bij justitie! Dat was de eerste aangifte die verdween en niet verder kwam.

Bewijs 12

We woonden in een hofje met 6 andere huizen. In één van de huizen achter in het hofje woonden twee gezochte vuurgevaarlijke Colombianen die zwaar in de drug dealden. Niemand durfde iets te doen laat staan iets te zeggen. Ik noteerde alle nummerborden van de wagens die daar drugs gingen kopen. Samen met mijn schoonvader (oud-politiechef) gingen we wat later aangifte doen dat de gezochte Colombianen achter bij ons woonden en drugs dealden. Let wel; Anderhalf jaar later en na meerdere malen bellen kwamen er 3 politiewagens het hofje binnenrijden recht naar ons huis. “Waar zijn die Colombianen?”, was de vraag en ik vertelde hen dat deze 5 maanden geleden waren vertrokken. Ik vertelde de persoon met zijn vele strepen; “Wacht ik heb alle nummerborden van hun afnemers” en liet hem een schriftje zien. Hij werd lijkwit want wat bleek, er stonden nummers bij van politiewagens en bekenden die zelf daar kwamen halen. Nooit hebben we nog iets gehoord van deze streepjeskoning.

Na 12 bewijzen

Justitie is een omgekeerde wereld, men verplicht je volgens de wet melding te maken van onrechtmatige zaken. Is dat gebeurd zal justitie zorgen dat deze onrechtmatigheden, rechtmatig worden of zo afgeschermd worden dat men aangevers kan veroordelen. Recht is krom en justitie en de gehele rechterlijke macht zijn beschermheren van de maffia en een machtige club. Een club die nu nog zwaar bezig is in kinderhandel en -misbruik en beschermd wordt door de drug-, wapen- en bankwereld. Ik wil hierbij dan ook verklaren dat ik door zal gaan met het opentrekken van deze elitegroep die veel schade toe brengt aan ons menselijk bestaan totdat de ware criminelen aangepakt gaan worden, al zitten die veelal in hun eigen gelederen.

Justitie, u bent zelf de oorzaak van veel ellende.

John H Baselmans-Oracle
Dokterstuin 237
Tel 864-3595

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. Heer Henriquez
  Het is beledigend voor diegene die zich aangesproken voelen.
  Ik wens u een fijne week toe. En blijf gezond.

 2. U bent nogal beledigend om mensen te beschuldigen van maffia praktijken. Ik ken u niet en wens u ook niet te kennen.
  En idd uw ‘literatuur’ is de mijne niet. Waarvan akte.

 3. Beste heer Ab en heer Henriques

  Duidelijk heeft u beide niet een van mijn boeken gelezen daar de; brieven, nummers van aangiftes en beantwoordingen vanuit politiek, justitie nederland enz. allemaal daar in afgedrukt zijn.

  Maar het is toch ooooo zo heerlijk mensen door het slijk te halen als men zelf tot over de oren in deze maffia zit en alles wat krom is verdedigd moet worden 🙂 We kennen elkaar he? Dus ga uw gang heerlijk dat de mensen zien wie voor deze chaos zorgen.

 4. Helaas Baselmans, ook in uw “boeken” draait u er om heen. Geen naam , geen toenaam. Geen flintertje bewijs. Af en toe strooit u met vragen oproepende initialen en dat is het dan. Geen kopieën van brieven of e-mails etc.
  Kletskoek dus. U kunt u talenten beter gebruiken dan in uw fantasie wereldverbeteraar te zijn.
  U krijgt waarschijnlijk nooit antwoord van de autoriteiten omdat u nooit iets gestuurd heeft. Maar als u ze wel heeft aangeschreven en u hanteert hetzelfde warhoofdige taalgebruik als hier en in uw boeken dan gaan uw brieven etc. na het zien van de afzender linea recta ongelezen de prullenmand in. En dat is begrijpelijk. Veel succes verder in uw fantasiewereld.

 5. Beste heren
  Alles is gepubliceerd dus wat maakt u zich nu druk om?
  Gewoon even mijn boeken lezen! Daar wordt per jaar alles gezet wat verstuurd is en de antwoorden zijn.
  Ik denk niet dat KKC de 17 boeken integraal wil publiceren daarom kunt u ze ook nog vinden op mijn http://www.place4free.com/ website onder “Books on this site”
  Een vriendelijke groet vanuit Bandabou

 6. sluit ik me graag bij aan, maar mark my words heer B zegt kom maar langs alles ligt ter inzage.

 7. @baselmans

  Kunt u eens wat correspondentie die u in al die jaren stuurde aan de diverse autoriteiten ,en waarover u schrijft, op KKC publiceren ?
  Het zou uw geloofwaardigheid sterk verhogen.
  ( niet zeggen ” gevaarlijk” want u bent immers nergens bang voor en u bent tevens voor openheid en transparantie).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties