Ingezonden | Ronald McDonald House (2)

Ingezonden-brief

Ingezonden brief

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 17:00 uur naar emailadres: INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie van de Knipselkrant Curacao is niet verantwoordelijk voor de inhoud. Ingezonden stukken die beledigende of discriminerende taal bevatten worden door ons niet gepubliceerd.

Vandaag laten we Lucia Minotta aan het woord

HET ZOU minister Victorina, ondanks zijn goede bedoelingen, sieren om degelijk onderzoek te doen voordat hij het stopzetten van plaatsing van het Ronald McDonald huis in het HNO aankondigt. Hoewel de stichting Ronald McDonald (vernoemd naar de clown die ook oorspronkelijk bij de fastfoodketen verscheen) mede door de founding father van de fastfoodketen ooit in het leven is geroepen, zijn de Ronald McDonald Home Charities een aparte, non-profit organisatie die wereldwijd programma’s ondersteunt, vindt en creëert die het welzijn en de gezondheid van kinderen bevorderen. (Bron:www.rmhc.org)

Een belangrijk onderdeel hiervan zijn de Ronald McDonald huizen, die wereldwijd bij de grotere ziekenhuizen te vinden zijn. Deze huizen maken het mogelijk om tegen een vrijwillige vergoeding opvang te bieden aan het directe gezin van een kind dat (langdurig) opgenomen moet worden in het ziekenhuis. Een paar jaar geleden werd ook ons kindje ziek en moest meerdere keren met spoed naar het buitenland voor operaties en langdurige ziekenhuisopnames.

Het is moeilijk en voor veel mensen onbetaalbaar om passende accommodatie te vinden in de buurt van een ziekenhuis, al helemaal als je in het buitenland bent met meerdere kleine kinderen en zo’n opname langer duurt. Vaak staat je leven tijdens zo’n situatie helemaal op zijn kop. Je kan niet werken, je kan ook niet weg en je zit voortdurend in een stresssituatie. Het hebben van een huis of ruimte met meerdere lotgenoten en begeleiders, waar je zonder kopzorgen in staat wordt gesteld om je dagelijkse huishoudelijke handelingen te kunnen doen maar waar je tegelijkertijd pal naast je zieke kind kunt zijn wanneer nodig, is een verademing en houdt je mentaal boven water.

We zijn de Ronald McDonald stichting die ons toen heeft opgevangen nog altijd erg dankbaar, en gelooft u mij, mijn kinderen gaan misschien eens per jaar naar het gelijknamige restaurant. Niet omdat ik hen daar graag breng, maar meer omdat er tot voor kort maar zeer weinig alternatieve recreatieve mogelijkheden waren voor kinderen op dit eiland. Indien minister Victorina iets zou willen doen aan het voorkomen van obesitas onder kinderen en bezoek aan fastfoodketens, zou hij beter het accijns op dit soort eten kunnen verhogen, een informatiecampagne kunnen lanceren en voor alternatieve recreatieve mogelijkheden moeten zorgen!

LUCIA MINOTTA

Curaçao

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *