29 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

Identiteit verdachten goudroof bekend

WILLEMSTAD — De politie heeft van het Openbaar Ministerie (OM) groen licht gekregen om de identiteit van de goudroof-verdachten toch bekend te maken. Het gaat hier om zeven verdachten, waarvan een na verhoor werd vrijgelaten. Dit meldde de politie gisteravond aan de lokale media en aan de internationale autoriteiten.

Het Atrako-team, in samenwerking met de Douane Curaçao, heeft afgelopen donderdag in de middag- en avonduren – onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) – enkele huiszoekingen gedaan in verband met de goudroof bij Grote Werf.
Het Arrestatie-team heeft uiteindelijk zeven personen opgepakt.

Zoals al eerder vermeld werd de 43-jarige G.T.R. in zijn juwelierszaak in Otrobanda aangehouden.
Ter hoogte van een andere bedrijf op de Sta. Rosaweg werd de 46-jarige Bonairiaanse man A.J.D.D. opgepakt.
In een woning in Boca Samí werd de 45-jarige Venezolaanse vrouw M.D.C.P.B. aangehouden. De 44-jarige Venezolaanse man J.L.F.S. werd in een woning op Mahuma aangehouden, alsmede de 28-jarige Venezolaanse man L.A.F.S..
Daarnaast zijn de mannen R.R.P. (46) en S.P.A.E. (22) op de Seru Loraweg opgepakt.

De laatste verdachte kon echter direct na zijn verhoor naar huis, terwijl de anderen vast blijven voor verder onderzoek.
Tijdens de huiszoekingen hebben de autoriteiten ook diverse spullen in beslag genomen die belangrijk zijn voor het onderzoek.
Volgens OM-woordvoerder Norman Serphos is dit een zeer gevoelige zaak waarover de politie niet veel kan vertellen.
De informatie over de in beslaggenomen spullen wordt voorlopig niet bekend gemaakt.goudroof2Volgens welingelichte kringen heeft de politie echter een deel van het geroofde goud (enkele tientallen staven) in het huis van de 43-jarige juwelier R. gevonden.

Drie Guyanese bemanningsleden van 53, 47 en 39 jaar en de 51-jarige kapitein van het schip, ook afkomstig uit Guyana, zijn tijdens de gewapende overval in de vroege ochtend van 30 november op de grond geduwd en onder schot gehouden.
Uit een politieonderzoek blijkt dat een witte auto, een oud model Mitsubishi Lancer, bij de met een hefboom gesloten poort van de Grote Werf stond te toeteren.
De bewaker dacht dat de bestuurder een lid was van de douane en liet de man naar binnen.
De verdachte parkeerde ter hoogte van het schip.
Enkele seconden later reden een rode Mitsubishi Lancer (GL) en een grijze Hyundai Elantra met hoge snelheid het terrein van de Grote Werf op, voordat de hefboom weer naar beneden ging.
De bestuurders van beide auto’s parkeerden naast de andere auto.
Er stapten zes gemaskerde en gewapende mannen uit de drie auto’s.
Ze droegen allen capuchon-truien en hadden politie-jacks aan.
De daders wisten kennelijk hun weg in het schip te vinden.
Ze liepen direct naar de drie metalen dozen met de zeventig goudstaven van samen 216 kilogram, ter waarde van 11,5 miljoen dollar en namen deze mee.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -