27.6 C
Willemstad
• donderdag 29 juli 2021 18:32

Laatste reacties

- Advertentie -

Identiteit verdachten goudroof bekend

WILLEMSTAD — De politie heeft van het Openbaar Ministerie (OM) groen licht gekregen om de identiteit van de goudroof-verdachten toch bekend te maken. Het gaat hier om zeven verdachten, waarvan een na verhoor werd vrijgelaten. Dit meldde de politie gisteravond aan de lokale media en aan de internationale autoriteiten.

Het Atrako-team, in samenwerking met de Douane Curaçao, heeft afgelopen donderdag in de middag- en avonduren – onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM) – enkele huiszoekingen gedaan in verband met de goudroof bij Grote Werf.
Het Arrestatie-team heeft uiteindelijk zeven personen opgepakt.

Zoals al eerder vermeld werd de 43-jarige G.T.R. in zijn juwelierszaak in Otrobanda aangehouden.
Ter hoogte van een andere bedrijf op de Sta. Rosaweg werd de 46-jarige Bonairiaanse man A.J.D.D. opgepakt.
In een woning in Boca Samí werd de 45-jarige Venezolaanse vrouw M.D.C.P.B. aangehouden. De 44-jarige Venezolaanse man J.L.F.S. werd in een woning op Mahuma aangehouden, alsmede de 28-jarige Venezolaanse man L.A.F.S..
Daarnaast zijn de mannen R.R.P. (46) en S.P.A.E. (22) op de Seru Loraweg opgepakt.

De laatste verdachte kon echter direct na zijn verhoor naar huis, terwijl de anderen vast blijven voor verder onderzoek.
Tijdens de huiszoekingen hebben de autoriteiten ook diverse spullen in beslag genomen die belangrijk zijn voor het onderzoek.
Volgens OM-woordvoerder Norman Serphos is dit een zeer gevoelige zaak waarover de politie niet veel kan vertellen.
De informatie over de in beslaggenomen spullen wordt voorlopig niet bekend gemaakt.goudroof2Volgens welingelichte kringen heeft de politie echter een deel van het geroofde goud (enkele tientallen staven) in het huis van de 43-jarige juwelier R. gevonden.

- Advertentie -

Drie Guyanese bemanningsleden van 53, 47 en 39 jaar en de 51-jarige kapitein van het schip, ook afkomstig uit Guyana, zijn tijdens de gewapende overval in de vroege ochtend van 30 november op de grond geduwd en onder schot gehouden.
Uit een politieonderzoek blijkt dat een witte auto, een oud model Mitsubishi Lancer, bij de met een hefboom gesloten poort van de Grote Werf stond te toeteren.
De bewaker dacht dat de bestuurder een lid was van de douane en liet de man naar binnen.
De verdachte parkeerde ter hoogte van het schip.
Enkele seconden later reden een rode Mitsubishi Lancer (GL) en een grijze Hyundai Elantra met hoge snelheid het terrein van de Grote Werf op, voordat de hefboom weer naar beneden ging.
De bestuurders van beide auto’s parkeerden naast de andere auto.
Er stapten zes gemaskerde en gewapende mannen uit de drie auto’s.
Ze droegen allen capuchon-truien en hadden politie-jacks aan.
De daders wisten kennelijk hun weg in het schip te vinden.
Ze liepen direct naar de drie metalen dozen met de zeventig goudstaven van samen 216 kilogram, ter waarde van 11,5 miljoen dollar en namen deze mee.

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 29, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 29 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Regering Pisas neemt 42 vriendjes aan op negen ministeries

Persbureau Curacao De personeelsstop bij ministeries lijkt niet meer te bestaan. De regering Pisas heeft sinds haar aantreden 42 nieuwe mensen aangenomen op negen ministeries. Dat meldt de...

PBC | CMC: meeste Covid19-patiënten niet of niet volledig gevaccineerd

Persbureau Curacao De meerderheid van patiënten die met Corona worden opgenomen in het Curaçao Medical Centre blijkt niet gevaccineerd. Vandaag meldden zich drie nieuwe patiënten, twee moesten direct...

PBC | Economie Curaçao krimpt met 18,4 procent

Persbureau Curacao Curaçao zag in 2020 een zware terugval in economische activiteiten met een krimp in het bruto binnenlands product van 18,4 procent. Een krimp van die aard...

PBC | Curaçao host Concacaf under-20 kwalificatietoernooi vrouwen

Persbureau Curacao Het Concacaf Women’s U-20 Championship Qualifiers wordt op Curaçao afgewerkt. Het kwalificatietoernooi vindt plaats in het Ergilio Hato Stadion en het nabijgelegen FFK-stadion van 13 tot...
- Advertentie -