28 C
Willemstad
• donderdag 6 mei 2021 12:17

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond. Die verschilt in de verschillende fases...

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...

PBC | Politie rolt autobende op

Persbureau Curacao De politie heeft gisteren een autobende opgerold. Dat gebeurde na een inval in een huis aan de Patagoniaweg. Daar werden allerlei auto-onderdelen en gestripte auto’s gevonden...

DolfijnFM | Politie controleert met aspirant agenten

De politie van Curaçao controleert deze dagen met een groot aantal aspirant politieagenten op de weg. Dinsdag en woensdag werden 140 auto’s gecontroleerd. 48 chauffeurs kregen een...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoWij gaan het fundament leggen voor een nieuw Curaçao

Wij gaan het fundament leggen voor een nieuw Curaçao

Kandidaat-premier Daniel Hodge:

WILLEMSTAD — “De Curaçaose gemeenschap heeft veel in mij geïnvesteerd. Het is nu mijn kans om iets terug te doen. Wij kunnen niet meer lijdzaam vanaf de kantlijn blijven toekijken. Als wij dat allemaal doen, dan verandert er niets”, reageert PSB-directeur Daniel Hodge op de bekendmaking van zijn kandidatuur door PS-leider Helmin Wiels.
Volgens Hodge dient het transitiekabinet, dat volgende week zal aantreden, werk te maken van het leggen van het fundament voor de hoognodige veranderingen op Curaçao.
Daniel HodgeHet is de bedoeling dat het nieuwe kabinet maandag ingezworen zal worden.
Hodge is door de PS voorgedragen om dit ‘takenkabinet’ te gaan leiden, dat bestaat uit niet politici en zes maanden zal aanblijven.
In deze periode zal de regering moeten functioneren conform afspraken gemaakt in het regeerakkoord ‘Akuerdo pa un gobernashon enfoká riba pas, trankilidat i prosperidat’ (Akkoord voor een regering, gefocust op vrede, rust en voorspoed), dat de partijen PS, Pais en PNP en onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran met elkaar hebben gesloten.
De kandidaat- premier stelt dat hij graag op het verzoek om een transitiekabinet te leiden in gaat.

“Dit is mijn kans om iets terug te doen voor mijn eiland.
Ik zie het als een uitdaging.
Als Curaçao hebben wij lang in een periode gezeten van Nee tegenover Ja.
Het is nu tijd geworden om door te gaan, want op dit moment is de situatie van het land niet goed.
Dat is onze belangrijkste taak in de zes maanden die wij aan zullen blijven: een fundament leggen voor de verdere ontwikkeling van Curaçao.
Zes maanden is eigenlijk te kort om een verandering teweeg te brengen.
Maar het is wel voldoende om een begin te maken met het leggen van een fundament om de noodzakelijke veranderingen mogelijk te maken.”

Een verandering teweegbrengen is niets vreemds voor Hodge.
Hij wijst erop dat hij hier al ruime ervaring mee heeft.

“Mensen vergeten dat toen ik aan de slag ging bij de PSB Bank, het bedrijf op dat moment al zeven jaar onder curatele stond.
Wij hebben toen hard gewerkt om een turn around, een omwenteling, mogelijk te maken.
Dat is ons ook gelukt.
Datzelfde hebben wij voor ogen voor het land Curaçao.
Het gaat hierbij om onze kinderen en kleinkinderen, daar gaan wij voor.”

Begroting 2013 prioriteit
Hodge is van mening dat het transitiekabinet dat zijn naam zal dragen als eerste prioriteit moet hebben om de begroting voor het jaar 2013 goedgekeurd te krijgen.

“Feit is dat wij op dit moment geen begroting hebben.
De behandeling is vooruitgeschoven in de Staten tot begin januari.
Dit is aan de ene kant ook goed.
Dit houdt in dat wij ons als nieuwe regering hierop als eerste moeten concentreren.
Het gaan niet alleen maar om maatregelen om de financiën van het land gezond te maken. Maar je moet ook investeren in ‘prosperidat’ (voorspoed), zoals dit in ons regeerakkoord vermeld staat.
Je hebt er niets aan als je maatregelen neemt om je financiën in orde te krijgen, terwijl de criminaliteit steeds maar toeneemt.
Economische ontwikkeling, maar ook het creëren van banen zal daarom tot onze prioriteiten behoren.”

De PSB-directeur, een functie die hij sinds 2002 bekleed, is op dit moment bezig met de afwikkeling van een regeling met zijn werkgever, waardoor hij na zes maanden premierschap weer terug kan keren bij de bank.
Het is de bedoeling dat Hodge in de tussenperiode tijdelijk vervangen zal worden door de tweede directeur van de PSB Bank, Guiveron Weert, bijgestaan door het managementteam van de bankinstelling.

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties