Laatste reacties

- Advertentie -

HSK-resolutie: Asjes moet naar Venezuela inzake Isla

HSK-bestuursleden Jorge Sulbarán en Oswald van der Dijs en MAN-Statenlid Charles Cooper (rechts) tijdens het debatavond van afgelopen zaterdag.
HSK-bestuursleden Jorge Sulbarán en Oswald van der Dijs en MAN-Statenlid Charles Cooper (rechts) tijdens het debatavond van afgelopen zaterdag.

WILLEMSTAD — Premier Ivar Asjes (PS) moet zo snel mogelijk met de Venezolaanse president Nicolás Maduro om de tafel zitten om tot concrete afspraken te komen over behoud van de Isla-raffinaderij op Curaçao. Dit is de strekking van een resolutie, die afgelopen zaterdag werd aangenomen tijdens een debatavond van de politieke beweging Hustisia Sosial Kòrsou (HSK).

Tijdens het debat was er een panel bestaande uit onder meer MAN-Statenlid Charles Cooper en HSK-voorzitter Oswald van der Dijs, voormalig president-commissaris bij de Refinería di Kòrsou (RdK). Zij gingen in op de vraag hoe de Isla-raffinaderij voor Curaçao behouden moet worden.

Aan het eind van de avond werd er door de aanwezigen een resolutie aangenomen, waarin wordt ingegaan op de manier waarop dit bewerkstelligd moet worden.

- Advertentie -

In de eerste plaats dient volgens de resolutie Asjes Maduro zo snel mogelijk te benaderen om tot een akkoord tussen de beide overheden te komen om de continuïteit van de raffinaderij te garanderen.

Pas hierna zal de door de regering ingestelde onderhandelingscommissie haar werkzaamheden moeten opstarten om een strategisch partner voor de raffinaderij te vinden zodat er werk gemaakt kan worden van de renovatie en modernisering van de Isla. Dit project moet volgens de resolutie voor 2019 van start gaan, wanneer de huurovereenkomst tussen RdK en het Venezolaanse staatsoliebedrijf PdVSA afloopt.

In de resolutie wordt ook melding gemaakt van de noodzaak van de mobilisatie van alle vakbonden die werknemers vertegenwoordigen die direct of indirect bij de raffinaderij betrokken zijn, om druk te leggen om tot concrete afspraken te komen voor de toekomst van de raffinaderij.

Het gaat hierbij niet alleen om personeel van de Isla, maar ook van Curoil, Kompanía di Tou Kòrsou (KTK) en havenbedrijf Curaçao Ports Authority (CPA).
Maar ook andere vakbonden die het belang van Curaçao op de eerste plaats hebben staan en die de raffinaderij als een nationaal erfgoed zien, moeten zich bij deze strijd aansluiten, staat in de resolutie vermeld.

- Advertisement -

De opstellers van de resolutie stellen verder dat Asjes het parlement van alle processen en onderhandelingen met het doel om de raffinaderij te moderniseren en te renoveren, op de hoogte moet stellen.

Bron: Amigoe

- Advertisement -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten...

PBC | Veel bestuurders hebben hun autopapieren niet op orde

Persbureau Curacao De politie moet steeds vaker ingrijpen bij verkeersongelukken omdat een van de...

PBC | SER: wetgeving op de kansspelen overnieuw

Persbureau Curacao | Met SER advies De vernieuwde wetgeving op de kansspelen en de...

Opinie | Invorderingskorting middels Richtlijnen, een (juridische) fata morgana?

Opinie Tobias van het Nederend ,,De macht van de Belastingdienst wordt pijnlijk voelbaar als...
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DolfijnFM | Amerika roept haar burgers op om niet meer naar Curaçao te vliegen

Amerika heeft Curaçao als zeer hoog risicogebied bestempeld en donkerrood gekleurd op de kaart, level 4, vanwege een toename van de besmettingen. Amerikanen wordt dringend geadviseerd om...

DolfijnFM | 16 augustus laatste dag om iemand voor te dragen voor lintje

Nog 12 dagen en dan moet de aanvraag voor een koninklijke onderscheiding de deur uit. 16 augustus sluit de termijn. Lintjes worden doorgaans verleend aan mensen die...

DolfijnFM | Overheid verlaagt testleeftijd kinderen bij aankomst Curaçao

De Curaçaose overheid heeft de leeftijd waarop kinderen een negatief testbewijs moeten laten zien op Hato verlaagd. Die was 16 jaar, maar nu moet ieder kind van...

PBC | Minister van Financiën wil weten hoeveel directie SVB zichzelf toebedeeld

Persbureau Curacao Javier Silvania wil weten welk deel van de bijna 30 miljoen aan lonen en salarissen de SVB betaald aan de directie. De minister van Financieën reageert...

PBC | Veel bestuurders hebben hun autopapieren niet op orde

Persbureau Curacao De politie moet steeds vaker ingrijpen bij verkeersongelukken omdat een van de bestuurders zijn papieren niet op orde heeft. Bij controles blijkt dat veel chauffeurs hun gordel...

PBC | Bonaire verwacht volgend jaar forse groei van accommodaties en werkgelegenheid

Persbureau Curacao Bonaire heeft in 2022 ruim 700 extra kamers nodig om de toename van verblijfstoeristen op te kunnen vangen. Op dit moment kunnen er bijna 2200 toeristen...
- Advertentie -