27 C
Willemstad
• maandag 26 september 2022

DKR | Knipselkrant Curaçao plat door cyberaanvallen

Dossier Koninkrijksrelaties Willemstad – Aanhoudende cyberaanvallen hebben de Knipselkrant Curaçao platgelegd. Het is de redactie al een week lang niet gelukt nieuwe berichten te plaatsen. De site is...

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...

Hoyer2 | ‘Tekenen landsbesluit met terugwerkende kracht neemt verantwoordelijkheid gouverneur weg’

Suzy Camelia-Römer in antwoord op vragen van Rick Hart

Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Suzy Camelia Romer | Extra

“Het is de normaalste zaak van de wereld dat de gouverneur een landsbesluit met terugwerkende kracht tekent”, zegt minister van Gezondheid, Milieu en Natuur in antwoord op vragen van Radio Hoyer 2.

Volgens Camelia-Römer zijn er voorbeelden te over die dat aantonen. Juristen zeggen nu dat dat misschien zo is, maar dat daarmee de verantwoordelijkheid van de gouverneur wordt weggenomen.

Zoals bekend besloot gouverneur Lucille George-Wout geen handtekening te zetten onder het Landsbesluit voor een lening van 200 miljoen voor HNO. Volgens de gouverneur kan er niet getekend worden zonder machtiging en is de inhoud van het hoofdlijnenakkoord in strijd met de Rijkswet Financieel Toezicht.

Artikel 21 van het reglement voor de gouverneur van Curacao is duidelijk. “De Gouverneur stelt een landsverordening en een hem voorgedragen landsbesluit niet vast, wanneer hij de verordening of het besluit in strijd acht met het Statuut, een internationale regeling, een rijkswet of een algemene maatregel van rijksbestuur, dan wel met belangen, waarvan de verzorging of waarborging aangelegenheid van het Koninkrijk is.”

Volgens de Staatsregeling artikel 33 lid 3 “wordt in de vertegenwoordiging van Curaçao buiten rechte telkens bij landsbesluit voorzien” en artikel 34 zegt dat “alle landsverordeningen en landsbesluiten door de Gouverneur en door een of meer ministers worden ondertekend.” Over terugwerkende kracht wordt nergens gesproken.

Juristen zeggen tegen Radio Hoyer 2 dat “door uit te gaan van het feit dat achteraf ondertekenen van een landsbesluit gebruikelijk is, Camelia-Römer in feite de verantwoordelijkheid van de gouverneur volgens Artikel 21 wegneemt.”

We vroegen Camelia-Römer hoe het kan dat vier ministers tekenden zonder machtiging.

Audio Hotkeys Suzy Camelia-Römer-machtiging 30-07-19

Tijd: 2.40

Bron: Radio Hoyer 2

Naschrift KKC

2019 07 25 – Koninklijk Bes… by Black Lion on Scribd

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. Nu begrijp ik het (concept) koninklijk besluit dat iedere keer een artikel, van onze “taart”, vergezeld.

  Enfin, ze kiezen eieren voor hun spreekwoordelijke geld en gaan toch bij NL aankloppen voor de lening.

  Helaas bandieten, even die riante deal op de gezamenlijke buik maar schrijven.

  Wat een opluchting, toekomstige generaties zijn voor even bespaard van een wrang toekomstperspectief.

  Waarom voor even? Deze mensen zullen zekers verder constructies gaan bedenken om het land Curaçao een poot uit te draaien.

  Mark those words.

 2. Romer probeerd op allerlei wijze zich eruit te praten. De houdbaarheids datum van deze minister was al verstreken. Denk dat MEO maar eens een onderzoek moet naar de versheid van haar hersenpan.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -