28 C
Willemstad
• woensdag 5 oktober 2022

Extra | Journaal 4 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Monday, October 3, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

Hoyer2 | Nooit formeel verzoek Curacao aan Nederland voor lening

Suzy Camelia-Römer in antwoord op vragen van Rick Hart

Minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Suzy Camelia-Römer | Extra

De regering heeft nooit een formeel verzoek aan Nederland gedaan om geld te kunnen lenen voor de financiering van 200 miljoen gulden extra voor het nieuwe ziekenhuis.

Dat valt op te maken uit de woorden van minister van Gezondheid, Milieu en Natuur Suzy Camelia-Römer.

Zoals bekend wil de regering de 200 miljoen op de lokale markt lenen. De eerdere financiering van het HNO wordt door Nederland gedaan tegen een lagere rente dan hier. Op Curacao is de geldende rente rond vijf procent terwijl de rentepercentages in Nederland rond twee procent liggen.

Het lijkt erop de de regering koste wat koste bij een lokaal consortium wilde lenen en bewust Nederland buiten spel heeft gehouden. Volgens Camelia-Römer waren er aanwijzingen dat Nederland geen lening wilde verstrekken en is dus ook geen formeel verzoek gedaan.

Die aanwijzingen komen volgens de bewindsvrouw van Centrale Bank-directielid Ersilia de Lannoy, als hoofd van de regeringsdelegatie van het Groeiakkoord. Zij zou hebben gevraagd om een lening. En de aanwijzingen komen uit informele gesprekken met het College financieel toezicht, aldus de minister. Dat terwijl het Cft geen gesprekspartner is in deze. De minister had rechtstreeks bij Nederland moeten aankloppen met een officiële hulpvraag indien ze daar zou willen lenen. Dat is nooit gebeurd.

Camelia-Römer legt uit waar zij haar conclusie op baseert dat Nederland geen lening wilde verstrekken.

Tijd: 1.56

Bron: Radio Hoyer 2

Naschrift KKC

2019 07 25 – Koninklijk Bes… by Black Lion on Scribd

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

14 reacties

 1. De propagandatoeter klinkt ook steeds minder overtuigend, het Antilliaans Dagblad heeft ondanks alle sponsoring van Ministeries eveneens de “propagandatoeter” in de ring gegooid!

  Wat een flut blad, dit blad probeerde nog tevergeefs met de titel “Camelia-Romer slaat terug” om toch nog de begeerde sponsorcenten te behouden.
  De fabeltjes krant valt stil, omdat zelfs haar fabeltjes de waarheid niet langer kunnen verhullen.

 2. Zus de Lannooy als leider van de regeringsdelegatie?!

  Dat wijf zou opgesloten moeten worden!

  Door haar (2 jaar in Nederland studeren met behoud van salaris van 30K +) zijn we in de financiele problemen gekomen!

  Wie mag volgende keer mee: Jacintha Constantia?

  Diens strafblad is even lang als de salarisslip van Zus.

 3. @Rechtsstaat,
  Suzy heeft wat vaker met dit bijltje gehakt. Blue-Laison waarin zij participeerde, dat schulden van de overheid opgekocht en de schuldeiser daarvoor een afkoopsom van de schuld (70%) meteen betaalde. Vervolgens werd de schuld bij de overheid (via good friends) geint. Dit was ook weer zo’n constructie waar zij van heeft geprofiteerd. En vergeet ook niet dat Rhuggenaath (toen al kroon-prins) in het verleden door MinPres. De Jongh-Elhage was weggestuurd omdat zij hem onbetrouwbaar vond. Dus niet zo crimineel-wise als zijn mede collega’s.
  Geen parlementaire enquête, onderzoek door OM en RST!

 4. @Henk1,
  APC moet (als tegenprestatie) een deel van haar opbrengsten lokaal investeren. Dat weten parasieten als Rigaud, Camelia-Römer, Martina, Betrian, Jesus-Leito enz. Dus, in plaats dat gelden van APC, Vidanova. Guardian Group enz lokaal wordt geïnvesteerd zodat het de economie eventueel kan helpen stimuleren, bedenken dit soort schorum allerlei constructies (zoals dat nu niet door de Gouverneur is bekrachtigd) zodat de gelden in hun ‘eigen broekzak’ verdwijnt. Witte boorden criminaliteit. Dit maal, daar de tijd dringt, en de wet financiële toezicht bijt, geen duidelijke zwijggeld afspraken.

 5. Met verlies van dat ene zeteltje heeft het kabinet alsnog de meerderheid.

  Echter is helaas ook evident, met dat ene zeteltje deze kenau voor het zeggen heeft in het kabinet.

  Zij zegt teken bij het kruisje en daar gaan overige leden schaapjes mee.

  Tenslotte vraag ik mij nog steeds af, waarom dat z.g. koninklijk besluit bij ieder artikel van deze bandiet verschijnt?

 6. Conclusie van dit alles is dat Camelia-Romer de overige ministers onder druk heeft gezet met als dreiging het kabinet op te blazen. Zij was de ongekroonde koningin van dit kabinet met een machtspositie van 1 zetel. Nu wringt zij zich in allerlei bochten om haar falen af te wentelen op anderen. Wie met Camelia_Romer in zee gaat, weet dat hij of zij er na verloop van tijd niet meer uit zal komen. Steun je haar niet meer, dan laat ze je vallen als een baksteen.
  Denk dat MEO haar moet uitnodigen om een onderzoek naar de versheid van haar. Want de houdbaarheids datum is al enige tijd verstreken.

 7. @Henk1
  Schrikbarend……deze cijfers kende ik niet, wat een drama inderdaad!!! Dus ondanks al die uitgaven aan een kolossaal ambtelijk apparaat zijn de diensten aan de bevolking en met name de zwakkeren ook alles behalve toereikend.
  Heel erg triest, daar moet echt de bezem door, je kan wellicht het geld gewoon rechtstreeks aan die hulpbehoevenden overmaken i.p.v. zo’n ambtelijk apparaat op de been te houden.
  Dus de incompetentie is dus bijzonder groot, zo te horen, ik zou die gehele politieke elite uitroken…..jeetje en niemand is hier verbolgen over??? Het kan haast niet dat men aldaar verschrikkelijk boos is op dat groepje incompetenten en die ambtenaren die geen moer uitvoeren.

 8. @Ruben het is idd een groot drama hier. Uitermate triest wat er steeds weer gebeurt. Iedere keer weer gaan ze door hun incompetentie weer de fout in.
  Is het niet de ALM dan wel weer InselAir, etc etc. Miljoenen verdampt en veel rolde in de zak van de graaiers.
  Als je de werkloosheidscijfers ziet wordt je niet vrolijk, als je de cijfers van hen die ver onder de armoedegrens moeten overleven wordt je niet vrolijk, criminaliteitscijfers die kunstmatig laag worden gehouden, jeugdwerkloosheid, drop-outs, jonge kinderen die uit stelen worden gestuurd en vaak de ijskasten plunderen. Kinderen die straks ook wer zonder eten naar school gaan, leerkrachten die van hun eigen geld eten kopen voor de kids wordt ook vaak vergeten.
  Voedselbank die het steeds drukker krijgt. Etc, etc, etc.
  Schaamteloos werkelijk.

 9. Dat krijg je als je parlement volzit met staatkundig onkundige dansleraren, tumbazangers, huisartsen etc die alleen maar goed zijn in Congressen aflopen.

 10. @Henk1
  Ik begin inderdaad te denken dat dit een breed verschijnsel is, wel dieptriest…

  Ook dat net die 10 jarige lening tegen negatieve rentes op wordt ingeschreven, dat dit niet nader wordt aangehaald!!! Het is toch een groot schandaal dat deze incompetente ministers gewoon, na het een duur project te noemen, nog eens een hele dure financiering gaan aantrekken omdat ze zelf de boel uit de klauwen hebben laten lopen!!!
  Wat een DRAMA daar op dat eiland, echt HUILEN. En die kiezer zit gewoon stil @Henk1?????!!

 11. Natuurlijk is er nooit een formeel verzoek gedaan. Een gewoon handjeklap met een aantal partijen op het eiland, vooral de APC waar al eerder werd aangegeven local te willen financieren. Dat levert weer 5% op voor de partijen.
  Goed dat Lucille Wout met of zonder (ga uit van het eerste) dit heeft tegengehouden.
  Tjesus wat een stel domme krachten toch binnen deze regering, en vooral de Staten die ‘de regering moet controleren’.
  Shameful.

  @Ruben
  Dat Hoyer de Rijkswet niet kent is niet vreemd toch…?

 12. Wat jammer dat Radio Hoyer en de andere media de Rijkswet Financieel toezicht ook niet kennen!!
  Als er niet wordt voldaan aan de Financiele normen, een daarvan is dat de gewone dienst van de begroting in evenwicht dient te zijn er helemaal niet geleend mag worden!! Niet lokaal noch de staande inschrijving vanuit NL!!!
  Daarnaast is de rente op 10 jaar obligaties uitgegeven door NL negatief!!!! Dus dit zou, als men voldeed aan de Rijkswet, de rentevoet van dat eiland zelfs verbeteren. Daarom moeten al deze mensen ter verantwoording geroepen worden, hoe kunnen ze besturen als ze geen weet hebben van deze Rijkswet of omdat ze alsnog lokale mensen en entiteiten willen bevoordelen.
  KIEZER WORDT WAKKER!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -