26 C
Willemstad
• maandag 4 maart 2024

Democracy now! | Tuesday, February 27, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Fire breaks out at Geminga boatyard in Sandy Ground

MARIGOT--St. Martin firefighters (pompiers) intervened Saturday night to extinguish a fire that broke out in a 200-square-metre shed in the Geminga boatyard in Sandy Ground. According to...

CN | Gokkers starten rechtszaak tegen Stake

Jeffrey Noeken | Casinonieuws.nl Een vijftal gokkers is op Curaçao een rechtszaak gestart tegen het gokbedrijf Stake. De gokkers willen het geld terugkrijgen wat zij vergokten omdat het...

Democracy now! | Monday, February 26, 2024

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 26 februari 2024

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

DolfijnFM | 1900 mensen weg naar Nederland

HomeNieuwsDolfijnFM | 1900 mensen weg naar Nederland
Dat is een stijging van 15 procent, vergeleken met heel 2018 | Persbureau Curacao

De eerste zes maanden van dit jaar vertrokken bijna 1900 mensen naar Nederland. Het gaat om eilandbewoners, die op de Antillen zijn geboren.

Dat is een stijging van 15 procent, vergeleken met heel 2018. Bijna 1000 mensen kwamen dit jaar terug, een daling van 17 procent ten opzichte van heel 2018. Vooral Curaçaoënaars komen en gaan.

Bron: DolfijnFM

Dit artikel is geplaatst in

17 reacties

 1. @hoedanook: SD is Sicherheits Dienst van de Nazi.

  Daarbij waren de Nazi’s Nationaal Socialisten en geen Nationaal Democraten.

 2. @Henk1: tranquilo meisje.

  Jij schrijft: “…Verraders slapen niet. De SD – in Amsterdam en de andere grote steden althans – hebben de bekende kliklijn waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Mijn zus is hoofd SD Amsterdam,…”

  Iedere lezer denkt dat dit over WWII gaat.

  Ik vond je afkorting gewoon grappig en zou deze niet gebruikt hebben.
  Lezen is een kunst (en schrijven ook). Niet?

 3. Een normaal mens zal niet frauderen. Een rijke patser en crimineel zijn van nature fraudeurs.
  Kan mij nog de tijd herinneren (jaren tachtig van vorige eeuw) dat in Den Haag diverse criminelen met rolls royce en taxi naar de sociale dienst kwamen om hun uitkering op te halen.

 4. Hoofd SD ‘bewapenen’ met kliklijn en al om fraude tegen te gaan, terwijl het land tot narcostaat, gokparadijs, witwas machine en belastingontdui walhalla afgeleid.
  Zeer vreemd en zeer discriminerend!

 5. NB
  Omdat het tegenwoordig vrij eenvoudig is te achterhalen wie wie is en waar wees dan wel zo sportief @LS om de persoon die jij als nazi bestempeld ook persoonlijk te mailen en te laten weten dat jij haar als nazi bestempeld.
  Maar vergeet dan ook niet dat voor het hele land hetzelfde geldt, dit plm 12 jr geleden door de 2e k genomen besluit om fraudeurs terug te dringen.

 6. @Henk1: Hoofd SD Amsterdam was in mijn tijd blijkbaar wat anders dan in jouw tijd.

  Ik zou i.i.g. nooit zeggen dat mijn zus een van de ergste nazi’s van de stad was.

 7. De gouden tijden om een ‘uitkering’ in NL te gaan trekken zijn al bijna een decennia voorbij. Huis? Vergeet het maar, hoogstens in Zeeland. Zelfs Gr/Dr/Fr lukt nauwelijks nog. Randstad helemaal niet. Werk is er genoeg momenteel, huis kun je dus schudden.
  Intrekken bij fam.leden is ook een probleem, want die zullen gekort worden. Verraders slapen niet. De SD – in Amsterdam en de andere grote steden althans – hebben de bekende kliklijn waar gretig gebruik van wordt gemaakt. Mijn zus is hoofd SD Amsterdam, en zo af en toe hoor je de verhalen, ze hebben dagwerk op de kantoren. Online kun je fraude doorgeven, zelfs als je al iets vermoedt, de sociale recherche is er als dan als de kippen bij en staat in no time op de stoep. Resteert de voedselbank of slapen onder de brug. The good times are over.

 8. @Kaat: “…genoeg mensen naar het land van melk en honing…”

  Jammer genoeg heeft minstens de helft van de vluchtelingen een lactose intolerantie.

 9. Genoeg ydk naar land van melk en honing, krijgen ‘n huis , goede uitkering, kinderbijslag, aftrekposten, bijkomende toeslagen. Geen dure cel phones of wimpertjes en gel-nagels.

 10. @Lexa, Leuk verhaal maar je hebt het mis. Dit zijn gewoon YDK 25-45 die geen werk hebben op Curacao, Te lang onder een nietsnut te hebben gewerkt of betere kansen willen voor hun kinderen. En de economie gaat slecht op Curacao! Met dank aan het wanbeleid van de politici van Curacao!

 11. Lexa: ‘Jonge intelligentsia gaat naar Nederland om carrière te maken’

  Niet altijd, met Zus de Lannooy ging stokoude intelligentsia naar Nederland.

  Twee jaar studeren met behoud van een salaris van 2 x een minister.

  Leg dat maar eens uit in Nederland, Ruggenaath.

 12. Jonge intelligentsia gaat naar Nederland om carrière te maken, reeds veel vroeger naar Nederland geëmigreerde ouderen komen terug om te te genieten van hun oude dag op hun geboortegrond. Bekend fenomeen bij emigratie/immigratie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties