30 C
Willemstad
• zondag 2 oktober 2022

Extra | Journaal 30 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Democracy now! | Thursday, September 29, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 29 september 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -

PBC | Ex-politieman Mariano vrijgesproken voor drugsroof van 600 kilo

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Voormalig politieambtenaar Mariens Mariano is vrijgesproken voor zijn hoofdrol in Rio Canario-drugsroof. De zaak met de naam Inex 2.0 draait om 600 kilo cocaïne...

Josimar | 1xBet – more than a betting operator

By Andy Brown and Steve Menary Russian-owned betting company 1XBet has been declared bankrupt and owes millions. Yet it still operates, using porn stars to attract punters, and...

Democracy now! | Wednesday, September 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Nu.cw | ‘Nederland moet terughoudend zijn in kritiek Caribisch asielbeleid’

De Nederlandse staatssecretaris van Asiel Eric van der Burg bezoekt Curaçao en Aruba in verband met de opvang van asielzoekers en andere migranten. Dat meldt Caribisch Netwerk. Van...

CuracaoNieuws | 750.000 gulden bezuinigen per dag

Persbureau Curacao

Briefjes van 100 zijn De cijfers zijn afkomstig uit het Koninklijk Besluit waarin de aanwijzing geregeld is

De Curaçaose regering moet de komende vijf maanden 112 miljoen gulden bezuinigen. Dat is zo’n 750.000 gulden per dag.

De cijfers zijn afkomstig uit het Koninklijk Besluit waarin de aanwijzing geregeld is. In 2012, toen de regering Schotte een aanwijzing kreeg, moest er 140 miljoen gulden worden bezuinigd.

Ook volgend jaar en het jaar daarop moet er stevig worden bezuinigd om de tekorten van 2017 en 2018 weg te werken.

Bron: CuracaoNieuws

Artikel delen

13 reacties

 1. Bezuinigen?
  Begin voor de verandering eens top down te snoeien.
  Met salarissen van directeuren van UTS, Curoil & BPT, etc, en laat Zus haar 2 jaar studie verlof uitkering terug storten in de staatskas.

 2. @Hoedanook
  Kennelijk denk jij mij te beledigen of aan te spreken door over “jou (i.p.v jouw) regeringsvrienden” te spreken, maar helaas ik moet je teleurstellen. Ik heb geen vrienden in de politiek en die heb ik ook niet nodig. Uiteraard heb ik wel een voorkeur voor zekere personen en voor andere weer helemaal niet. Gelukkig mag je een democratische rechtstaat vrij je mening geven en hoef je het niet met elkaar eens te zijn.

  Verder begrijp ik geen snars van jouw warrig betoog over het referendum in 1993 en wat dat met de huidige situatie te maken heeft. Maakt verder ook niet uit, want ik vind het niet belangrijk.

 3. Ons belastinggeld betaald @Fox om zich vast te bijten in de regering ‘talking points’.

  Echter, @Fox, als je toch met oude koeien aan de slag wilt, waarom de feiten niet zoeken in de periode vóór 10-10-10 en het verraad van PARistas of misschien beter nog naar de staatkundige referendum van 1993 waarbij PAR werd opgericht en het tijdperk Pourier inluidde met het ‘IMF-traject’ en de beloftes van steun van de toenmalige Nederlandse regering waar niets van kwam? Waarschijnlijk is zo’n periode lang genoeg om allerlei niet ter zake doende gebeurtenissen bij elkaar te kunnen sprokkelen om de werkelijke misdaad achter de lening van 200 miljoen te vertroebelen.

  Waar het om gaat is dat jou regeringsvrienden (die de wet dienen op te houden), hoewel zij daartoe niet gemachtigd waren, de zaak hebben proberen te flessen via een constructie met enkele ‘intimi’. Kernvraag is (als in de Nixon impeachment proces) ‘what did they know and when did they know it’. Verwijzende naar het CMC behorende tot de collectieve sector. Deze status was al enige tijd door het CBS geadviseerd. Het ziet ernaar uit dat deze ‘intimi’ met opzet deze status hebben willen ontkennen om zo zichzelf te kunnen verrijken. Een oplettende directeur (Paul Soethoudt) en de Gouverneur gooiden echter roet in het eten. Laatstgenoemde personen maar ook de misdadigers leggen geen verantwoordelijkheid af aan het parlement, waardoor een parlementair onderzoek geen duidelijkheid zal brengen. Wat er moet gebeuren is een onderzoek naar de feiten (vergelijkbaar met de ‘special prosecuter’ in de VS) zodat er ook strafrechtelijk vervolgd kan worden als crimineel intent vast komt te staan.

  Bij het vaststellen van crimineel intent zal het onderzoek zich uitbreiden naar jou regeringsvrienden. Als dat gebeurt houdt dat onmiddellijk in dat Rhuggenaath, Jesus-Leito, Gijsbertha en Camelia-Römer hun ambt moeten neerleggen met alle gevolgen van dien.

  Toch ironisch dat Betrian met zijn screeningswet enkel regeringsleden van deze coalitie heeft doen ‘struikelen’? Hoe was de gezegde ‘wie een kuil graaft …..’.

 4. @Hoedanook
  Jij bent ervan overtuigd dat er sprake is van misdragingen door deze regering. Ik ben dat niet. De plannen voor de bouw van een nieuw ziekenhuis dateren al van jaren geleden. Tussendoor zijn er minimaal 5 á 6 verschillende regeringen geweest met in de hoofdrol MFK, PS, Pais en KdNT. Deze coalities hebben over vanalles en nog wat steeds weer, meestal niet transparante politieke beslissingen genomen, beginnende met het 2 tot 3 maal toe veranderen van de lokatie. Het gevolg daarvan is dat er enorme overschrijdingen van de kosten zijn ontstaan.

  De enige manier om echt duidelijkheid te krijgen over hoe alles de afgelopen jaren werkelijk is verlopen, is een parlementaire enquête te eisen. Zolang dat niet gebeurd is, heb ik te weinig informatie om een mening te kunnen vormen. De oppositie schreeuwt nu moord en brand, terwijl zij juist degenen waren die in de aanloop van de bouw beslissingen hebben genomen.

  Daarnaast lijkt het mij heel moeilijk regeren met een lege kas in een economische crisis. Verder komt er geen enkele constructieve bijdragen vanuit de steeds machtiger wordende en tegenwerkende vakbonden, die bovendien menen namens de bevolking te moeten spreken. Ook menen zij over alles te moeten kunnen meebeslissen Ik kan me niet herinneren dat zij democratisch gekozen vertegenwoordigers zijn om het land te leiden. Een zeer gevaarlijk fenomeen dus wat mij betreft.

 5. Ontroerend gewoon hoe @Fox o.a. haar swingende partijgenoot verdedigd. Echter, aan alles komt een eind diploma of niet. Maar moeten wij van @Fox geloven omdat er geen controle is het ok is dat de regeringsleden zich misdragen? Omdat zij op papier “slimmer” zijn, zij het volk een loer mogen draaien? Met al deze ‘slimmigheid’ is het wel duidelijk wie ‘de broek aan’ heeft. @Fox regeringsvriendjes tonen dagelijks aan dat opleiding hebben, niets te maken heeft met een leider zijn.

  By the way amateur staat voor niet professioneel en heeft niets met opleiding te maken.

 6. Amateurs in de regering? Nee in de staten, zij die o.a. de regering moeten controleren, daar zitten de echte lichten. In de staten heeft de meerderheid geen enkele opleiding. De meeste regeringsleden hebben tenminste minimaal een hbo of wo opleiding afgerond.

  Dus veel geluk met de volgende waardeloze figuren waaruit straks bij nieuwe verkiezingen gekozen kan worden. Ja zelfs de steeds genoemde dansleraar heeft een hbo opleiding afgerond en niet in dans.

 7. Ik weet niet wat een groter probleem is bij de statenleden, de incompetentie, de onwil, of het zich gerechtigd wanen er op los te kunnen spatten.

 8. Wat een schandalige regering en in de Staten.
  Als je dan dat gebazel van een veroordeeld statenlid Jacinta hoort die commentaar levert op Lucille Woud, en die andere domme truus van de PAR Seferina. OMG dommer kunnen we het niet maken.

  Nog even ter herinnering:
  15 maart 2017
  “Willemstad – De begroting van het parlement is voor komend jaar met 2,8 miljoen gulden verhoogd. Voor salarissen 1 miljoen gulden. Voor advieskosten 1 miljoen gulden. En voor publieke voorlichting 270.000 gulden. Het parlement bestaat uit 21 leden die elk 12.700 gulden bruto per maand ontvangen. De parlementsleden beschikken over 20 fractiemedewerkers en de griffie telt 35 leden. Dit jaar vertegenwoordigt de post ‘Salarissen, lonen en bezoldigingen’ een bedrag van 7,6 miljoen gulden, terwijl voor komend jaar, bij een gelijk aantal medewerkers, een bedrag van 8,6 miljoen gulden is geraamd. Volgens de toelichting op de begroting is deze verhoging te wijten aan verscheidene factoren. Een daarvan zou de aanpassing van de salarissen van Statenleden zijn”.

  En dat terwijl een groot deel van de bevolking verrekt, werkloosheid extreem hoog is, jeugdwerkloos onanvaardbaar.
  Schoften zijn het.

  A change must come!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -