Hoyer2 | Rhuggenaath: Militair materieel Amerika alleen met toestemming minister-president Curacao

Eugene Rhuggenaath in gesprek met Rick Hart

Premier Eugene Rhuggenaath | Persbureau Curacao

Premier Eugene Rhuggenaath geeft toe dat militair materieel van de Verenigde Staten wel degelijk over Curacaos grondgebied vervoerd kan worden, maar alleen met uitdrukkelijke toestemming van de minister-president van Curacao.

Rhuggenaath zegt dit in reactie op uitspraken van Maria Zakharova, de woordvoerder van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij verklaarde dat Den Haag Amerika de vrije hand heeft gegeven om Curacao als springplank te gebruiken voor militaire inteventie in Venezuela.

De premier benadrukt nogmaals dat het verdrag tussen het Koninkrijk der Nederlanden en Amerika ervoor bedoeld is de infrastructuur van Curacao te gebruiken als humanitaire hub voor Venezuela.
In het verdrag wordt benadrukt dat alleen met uitdrukkelijke toestemming van het Koninkrijk en de premier van Curacao andersoortig transport dan humanitaire kan worden toegestaan.

In welk geval Rhuggenaath toestemming zal geven voor het transport van militair materieel kan hij niet zeggen. Dat gebeurt in ieder geval in overleg met de Raad van Ministers en de minister van Buitenlandse Zaken van Nederland.

Audio Eugene Rhuggenaath1 29-03-19

Tijd: 9.38

Bron: Radio Hoyer 2

Een Reactie op “Hoyer2 | Rhuggenaath: Militair materieel Amerika alleen met toestemming minister-president Curacao

  1. Rahim Abraham

    Had helemaal niet moeten aannemen om een hub te zijn voor hulp aan Venezuela.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *