Hoyer2 | Nieuw onderzoek TNO naar wegbelijning na vrijspraak bij inhaalverbod

Zita Jesus-Leito in gesprek met Rick Hart

Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning  Jesus-Leito | Antilliaans Dagblad

Er komt een onderzoek naar de belijning van wegen op Curacao. Minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito zegt dit naar aanleiding van kwijtschelding van een boete voor het inhalen op de weg bij Zegu en Grote Berg.

Volgens de rechter was de wegbelijning dermate vervaagd dat de beboete man niet kon weten dat er een inhaalverbod was. Hieruit kan ook de conclusie worden getrokken dat de borden ter plekke ook niet voldoen. Als het verbodsbord voor inhalen op de juiste plek had gestaan, dan was de man hoogstwaarschijnlijk niet vrijgesproken.

Medio 2016 werd door toenmalig verkeersminister Suzy Camelia-Römer met veel bombarie een nieuwe methode van wegbelijning aangekondigd. Dit zou de problemen van belijning oplossen, aldus Camelia-Römer destijds. Niets is minder waar en dus laat Jesus-Leito nu door TNO in Nederland een onderzoek uitvoeren naar het hoe en waarom van de slechte wegbelijning op ons eiland.

Tijd: 5.06

Bron: Radio Hoyer 2

6 Reacties op “Hoyer2 | Nieuw onderzoek TNO naar wegbelijning na vrijspraak bij inhaalverbod

 1. En we sturen dansleraren en kwakzalvers uit de Staten naar peperdure verkeersbeurzen.

  Ondertussen hebben we wegen zonder strepen en maanden niet functionerende verkeerslichten (Santa Maria).

  Geen budget zegt Lolo Leito. Maar het snoepreizen van ministers en Statenleden kent geen grenzen.

 2. Jan Harts

  De overheid gaat nu dus borden plaatsen op de juiste plekken? Dat kan binnen een paar dagen zijn geregeld, zou je denken.

 3. Mitchel Daniel

  Dit is geen nieuws, dit zijn gewoon mensen met een achtergrond ,die nooit ervaring hebben gedaan in het buitenland ,en bijna nooit stage hebben gelopen bij buitenlandse bedrijven. In hun profesie . Nog even onze wegen hole,s dicht stoppen echt profe
  sianal

 4. Mitchel Daniel

  Dit is geen nieuws, dit zijn gewoon mensen met een achtergrond ,die nooit ervaring hebben gedaan in het buitenland ,en bijna nooit stage hebben gelopen bij buitenlandse bedrijven. In hun profesie

 5. Curacao Revisited

  @ericlapas : je moet als Curacao natuurlijk wel een beetje blijven dromen. Spacetravel, 1000 koeien, en heel veel potentiele investeerders die onze Isla willen overnemen!

 6. ericlapas

  Parlementariërs reizen business class naar een futuristische verkeersbeurs terwijl wij niet eens iets simpels als witte strepen op asfalt tekenen kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *