Hoyer2 | Fundashon Prevenshon wacht op vergunningen voor dikke darmkankeronderzoek

Bob Pinedo in gesprek met Peter Eikelenboom

Bob Pinedo | foto de Telegraaf

Fundashon Prevenshon heeft zijn nieuwe onderkomen. Het blauw groene gebouw aan het Molenplein, dat lange tijd fungeerde als politiebureau werd gerestaureerd.

Professor Bob Pinedo, oncoloog is blij, want in het gebouw aan de Klipstraat werden bijna wonderen verricht, zo krap was het voor het runnen van een centrum dat onderzoek doet naar borst-en baarmoederhalskanker.

Het is nog even wachten op de benodigde vergunningen want dan wordt er aan het Molenplein ook begonnen met onderzoeken naar dikke-darmkanker. De bedoeling is dat uiteindelijk de hele bevolking in de leeftijdscategorie tussen 50 en 75 jaar zich om de twee jaar kan laten testen.

Als het zover is dan zal het aantal gevallen van dikke darmkanker flink kunnen worden teruggedrongen.

TIJD: 2:56

Bron: Radio Hoyer 2

2 Reacties op “Hoyer2 | Fundashon Prevenshon wacht op vergunningen voor dikke darmkankeronderzoek

 1. @Clapas

  Je slaat de spijker op zn kop vwb je laatste zin. Just keep on looking in the mirror.

 2. ericlapas

  De bedoeling is om de hele bevolking in de leeftijdscategorie tussen 50 en 75 jaar om de twee jaar op darmkanker te laten testen.

  Op zich een nobele streven maaaaaaaaaaaaar wij moeten meer nadruk op preventie leggen. Als we zien wat voor troep sommige mensen eten, is het een wonder dat ze de 50 nog halen.

  Als we naar de vele kookprogramma’s op tv kijken, leggen ze ook niet de nadruk op gezond eten met wat in de Makutu basiko zit kunnen we zeker een gezonde maaltijd maken.

  Sterker nog we zien van die commercials met ouders en kinderen bij Kentucky eten, is dat geen vorm van kindermishandeling? Als je niet voor je kinderen wilt koken, hou dan je benen tegen elkaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *