Houten loopbrug wegens verzakking afgesloten

Dit is de ‘goede’ kant van de brug.

Dit is de ‘goede’ kant van de brug.

WILLEMSTAD — Omdat er een verzakking is geconstateerd op de L.B. Smithbrug, de houten loopbrug tegenover de Douane die voor verbinding zorgt tussen de Caprileskade en de Van den Brandhofstraat in Scharloo, is deze tijdelijk gesloten voor het wandelend publiek. Dat deelt de uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW) mee.

OW laat weten dat er voor tijdelijke afsluiting is gekozen vanwege het mogelijke verzakkingsgevaar op de brug en de veiligheid van het overstekend publiek.

“De situatie wordt nu geëvalueerd om de reparatiewerkzaamheden zo spoedig mogelijk te doen plaatsvinden”, aldus OW, dat vast om begrip en medewerking van de bevolking vraagt voor de nog uit te voeren werkzaamheden.

De verzakking werd tijdens een oversteek via de brug opgemerkt door Henk Pasman, die er ook foto’s van nam. De bezorgde burger bracht dit eerder deze week onder de aandacht van de uitvoeringsorganisatie, waarop werd besloten om tot afsluiting van de brug over te gaan.

LB Smithbrug-loopbrug-2

Met deze foto, waarop de scheur in de balk van de ophanging te zien is, bracht Pasman de verzakking van de brug onder de aandacht. De uitvoeringsorganisatie Openbare Werken (OW), is hierop onmiddelijk tot afsluiting van de brug voor voetgangers overgegaan.

Pasman laat weten de foto’s aan een gerenommeerde architect te hebben voorgelegd, die daarop heeft gesteld dat het ‘waarschijnlijk een constructiefout betreft bij de ophanging, de eerste pijler, en dat deze niet naar behoren is uitgevoerd’.

“Ik heb van OW begrepen dat het beheer en onderhoud van de brug onder hen valt, maar dat de brug ooit is aangelegd door de Curaçao Ports Authorities (CPA).

Dit met ontwikkelingsgelden en vandaar dat OW mij vooralsnog geen antwoord kon geven op de vraag of de mogelijke reparatiewerkzaamheden niet onder een garantie vallen, aangezien de brug nog niet zo lang geleden is geconstrueerd”,

aldus Pasman, die stelt de feedback te hebben gekregen dat de uitvoeringsorganisatie dit ook zou opnemen met CPA.

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *