27 C
Willemstad
• zaterdag 19 juni 2021 09:12

Laatste reacties

- Advertentie -

Hoofdredacteur weg bij TeleCuraçao

Hoofdredacteur Favell Maduro weg bij TeleCuraçao

WILLEMSTAD — Favell Maduro, hoofdredacteur van TeleCuraçao, is na precies een maand weg bij de nationale tv-zender. Maduro ging op 1 juli voor de periode van zes maanden aan de slag bij het bedrijf als interim-hoofdredacteur, maar zijn contract wordt vroegtijdig beëindigd, meldden welingelichte bronnen tegenover de Amigoe. Maduro wordt onder meer persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor het incident van afgelopen zondag, tijdens het avondjournaal van TeleCuraçao.

Tijdens de uitzending werd een persbericht van MAN-bestuurslid Giovanni Atalita voorgelezen, als zijnde een brief van de regering over het incident op Aruba met de generaal buitendienst Hugo Carvajal.

Hierna trachtte het journaal de fout recht te zetten en werd het correcte persbericht van de regering voorgelezen, maar er werd niet aangegeven van wie het originele persbericht was.

- Advertentie -

Het voorval heeft vooral vanuit regeringskringen voor verontwaardigde reacties gezorgd en was aanleiding voor felle reacties vanuit coalitiekringen op het beleid dat gevoerd wordt bij de redactie van TeleCuraçao.

Zo had PNP-leider Humphrey Davelaar forse kritiek op de neutraliteit van de redactie en de hoofdredacteur. Deze woorden werden hem niet in dank afgenomen door de redactieleden. Dit was vanochtend aanleiding voor spoedoverleg tussen de TeleCuraçao-leiding, Abvo en de redactie.

Abvo-bestuurslid Marlon Manuela stelde vanochtend dat de redactie rectificatie eist.

“Wij accepteren het niet dat iemand de redactie als onbetrouwbaar, gekocht en manipulerend neerzet. De redactie zit hier en doet niks totdat dit wordt rechtgezet.”

Premier Ivar Asjes (PS) sprak in de lokale media zijn verontwaardiging uit over het incident van afgelopen zondag en eiste dat TeleCuraçao met een gepaste correctie zou komen.

De fout werd rechtgezet en inmiddels heeft TeleCuraçao ook zijn excuses aan de regering aangeboden, bevestigt minister Earl Balborda (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning, PNP).

Sinds vanochtend doen geruchten de ronde dat het incident in het avondjournaal gevolgen voor het personeel zou hebben gehad.

Op sociaal netwerksite Facebook werd er gesproken over schorsing en zelfs ontslag voor twee personeelsleden. Balborda verklaarde vanochtend hiervan niet op de hoogte te zijn. Ook was hij niet op de hoogte van enige vermeende druk vanuit de politiek om tot maatregelen over te gaan.

In een toelichting verklaart HRM-manager van TeleCuraçao Renny Oehlers dat er sprake is geweest van een ernstige fout en dat dit gevolgen zal hebben. Het personeel van het bedrijf is hiervan op de hoogte gesteld, geeft hij aan. Maar Oehlers wenste vanochtend niet in details te treden.

“Dit is een interne zaak en bovendien is het proces nog in behandeling. Bovendien is een van de betrokkenen met vakantie. Ik kan er nu niet op ingaan”,

aldus Oehlers, die erop wijst dat TeleCuraçao ook in gesprek is met de Abvo over deze zaak.

Overigens heeft deze zaak ook gevolgen voor Atalita, vicevoorzitter van het MAN-bestuur. Politiek leider Hensley Koeiman verklaarde voor de microfoons van radiostation Z-86 eerder deze week, dat de partij zich niet kan vinden in de inhoud van het persbericht van Atalita en dat de partij zich intern over deze zaak zal buigen.

Bron: Amigoe

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, June 18, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 18 juni 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NOS | Rapper Josylvio weer vrijgelaten uit cel op Curaçao, ‘reispapieren toch in orde’

De Nederlandse rapper Josylvio is na een nacht in de cel op Curaçao weer vrijgelaten. Hij was opgepakt wegens belediging en verstoring van de openbare orde. Bij aankomst...

PBC | MFK wil online goksector belasten om AOV belastingvrij te maken

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De MFK wil een apart OB-tarief introduceren van 9 procent voor de online goksector op Curaçao. Met de 270 miljoen gulden die dat op...

PBC | Politie waarschuwt botenbezitters bij Caracasbaai

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Bezitters van Boten en Sea Doo’s veroorzaken volgens de politie regelmatig problemen bij Caracasbaai. Daar parkeren zij hun auto’s en trailers overal waar het...

PBC | Vier mensen positief

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vier mensen zijn gisteren positief getest. Twee besmettingen kwamen van buiten, twee waren lokaal. In totaal werden er 1021 testen afgenomen. Een testratio derhalve...
- Advertentie -