27 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 20:00

Democracy now! | Monday, March 8, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 8 maart 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Noodregeling met drie maanden verlengd

Persbureau Curacao De avondklok wordt teruggezet naar 22.00 uur en is van kracht tot 4.30 uur. De maatregel gaat per direct in. De noodregeling is daarnaast verlengd met...

NOS | ‘Diepste recessie ooit’ voor Aruba, IMF adviseert belastinghervormingen

Als gevolg van de coronacrisis is de staatsschuld van Aruba vorig jaar opgelopen tot ruim 2,5 miljard euro. Dat komt overeen met 117 procent van het bruto...

PBC | Moord Godett gevolg van oude familievete

Persbureau Curacao De moord op politicus Almier Godett is het gevolg van een oude vete in de familie Godett. Almier is zondagochtend een uit de hand gelopen ruzie gaan...

PBC | Aantal coronabesmettingen stijgt weer op Curaçao

Persbureau Curacao Het aantal coronabesmettingen op Curaçao is de afgelopen dagen flink gestegen. 38 mensen werden dit weekend positief getest op 920 uitgevoerde testen. Een testratio van 4,1 procent....
- Advertisement -

Meest gelezen afgelopen maand

Home Bron Amigoe 9 chikungunya-gevallen op Curaçao

9 chikungunya-gevallen op Curaçao

9 chikungunya-gevallen op Curaçao

WILLEMSTAD — Het chikungunya-virus is geconstateerd bij negen mensen op Curaçao. Dit heeft het RIVM laboratorium in Nederland na onderzoek gisteren bevestigd bij het ministerie van Gezondheid op het eiland.

Vooralsnog staat vast dat er in één geval de ziekte zeer waarschijnlijk op Curaçao is opgelopen. De gegevens worden momenteel nader geanalyseerd met als prioriteit achterhalen op welke locatie het virus is opgelopen.

Chikungunya verspreidt zich via de mug ‘Aedes Egypti’, te herkennen aan de witte streepjes op de poten. Op korte termijn start een informatiecampagne. “Chikungunya leeft in alle gebieden om Curaçao heen.

Veel mensen reizen naar familie of vrienden waar het virus zich bevindt. De Aedes Egypti-mug leeft in schoon water, zoals een aquarium. Het elimineren van stilstaand water is een optie maar het kan ook met Abate behandeld worden.

Abate is een middel om in het water te gooien en muggenbeten te vermijden en is gratis af te halen bij de UO G&GZ (de voormalige GGD) in Zaquito. Persoonlijke maatregelen moeten zich richten op het vermijden van muggenbeten door het gebruik van sprays, repellent en rackets tegen muggen”, zo meldt Sirving Keli, sectordirecteur Gezondheid.

Het virus is niet overdraagbaar van persoon op persoon. Symptomen van chikungunya zijn gewrichtspijn, hoofdpijn, uitslag en hoge koorts. Personen die klachten of twijfels hebben worden verzocht contact op te nemen met hun huisarts.

De ziekte is niet dodelijk. Het herstel kan weken in beslag nemen en oudere patiënten kunnen enkele jaren last blijven houden van stijfheid en pijn in hun gewrichten.

Bron: Amigoe

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties