Bonden en regering blijven in gesprek

Etienne van der Horst-2

Minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) zit volgende week om de tafel met de vertegenwoordigers van overheidsvakbonden

WILLEMSTAD — Minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) zit volgende week om de tafel met de vertegenwoordigers van overheidsvakbonden, in het kader van het Centraal Georganiseerd Overleg in Ambtenarenzaken (CGOA). De partijen hadden gisteren een overleg, onder meer over aanpassing van het pensionstelsel voor ambtenaren.

De partijen zaten gisteren twee keer bijeen. Eerst was er een presentatie van het Algemeen Pensioenfonds Curaçao (APC), waarna later op de middag in een plenaire vergadering de brief van de regering werd besproken, om in het overleg met de bonden af te zien van de overeenstemmingsverplichting.

In de CGOA praten overheidsbonden en de regering over arbeidsvoorwaarden van overheidspersoneel. Besluiten worden in overeenstemming genomen. Komen de partijen er niet uit dan kan van de overeenstemmingsverplichting worden afgeweken.

De regering heeft vorige week aangegeven dat zij hiervan afziet. De brief werd gisteren formeel behandeld. Afgesproken is dat de bonden volgende week doorpraten.

Op verzoek van de bonden is wel bepaald dat het overleg niet donderdag, maar dinsdag wordt voortgezet. De partijen hebben afgesproken dat zij niet inhoudelijk op de gesprekken zullen ingaan, maar geven beide wel aan dat zij in gesprek blijven.

Bron: Amigoe

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *