29 C
Willemstad
• zondag 26 juni 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Helft chauffeurs ministerraad ingezet

Etienne van der HorstWILLEMSTAD — Van de veertien chauffeurs die op dit moment ter beschikking staan van de leden van de Raad van Ministers (RVM) worden maar zeven als chauffeur ingezet. Dit verklaart minister Etienne van der Horst (Bestuur, Planning en Dienstverlening, Pais) in een brief aan Pais- Statenlid Eugène Cleopa.

Advertentie

- Advertentie -

Deze had vragen gesteld over de manier waarop deze chauffeurs worden ingezet. Cleopa had zich geërgerd aan het feit dat een deel van de chauffeurs iedere dag naar zijn werkplek gaat, maar daar niks te doen heeft.
Dit was voor hem aanleiding om de minister hierop aan te schrijven.
Volgens Van der Horst wordt de functie van chauffeur binnen het overheidsapparaat omschreven als ‘medewerker algemene ondersteuning’.
Een van de taken die hieronder vallen is het vervoeren van ministers.
De veertien chauffeurs zijn allen voor 10-10-‘10, de start van het land Curaçao, in dienst van de overheid getreden.
Sindsdien is er niemand meer in dienst genomen als chauffeur, geeft de minister aan. Omdat het land Curaçao in totaal negen ministers telt, maar over veertien chauffeurs beschikt, kan maar een deel hiervan als zodanig worden ingezet.
Volgens de minister kunnen er maar zeven worden ingezet.
Het aantal ministers is minder dan het aantal gedeputeerden van de voormalige entiteiten het Eilandgebied Curaçao en het land de Nederlandse Antillen.
De chauffeurs die niet worden ingezet, hebben volgens Van der Horst andere taken gekregen, die overeenkomen met hun functie-omschrijving als medewerker algemene ondersteuning-d.
Van der Horst geeft aan dat op dit moment een evaluatie bezig is binnen de overheid. Hierbij zal er ook worden gekeken naar de functie van chauffeurs van de ministers.
Er zal gekeken worden naar de manier waarop deze functie in de toekomst zal worden ingevuld en of de bezetting van het chauffeurkorps afhankelijk zal worden van de zittingsperiode van de regering.
Op de vraag van Cleopa, of de regering wil nagaan of er een omscholingstraject kan worden opgezet voor chauffeurs voor wie op dit moment geen werk als chauffeur is voor de Raad van Ministers, antwoordt Van der Horst dat zijn ministerie samen met de vakbonden zal praten over de noodzaak van een flankerend beleid.

Als hieruit blijkt dat er grote vraag bestaat bij andere functies in de overheid, zal de mogelijkheid worden bestudeerd om enige werknemers een training te geven om andere functies te gaan vervullen. Chauffeurs die niet actief zijn als chauffeur kunnen ook deel uitmaken van de groep die deze extra training krijgt.”

bron: Amigoe

Advertentie

back home

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Ingezonden | Libra nos di nan

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Nu.cw | CBCS in gesprek met stakeholders op Sint Maarten

De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft verschillende gesprekken gevoerd met stakeholders op Sint Maarten. De ontmoeting volgde op de publicatie van het Financial...

Nu.cw | Tropische golf groeit mogelijk uit tot cycloon

Een tropische golf boven de Atlantische oceaan verplaatst zich in westelijke richting. De golf heeft zestig procent kans om zich in de komende vijf dagen tot een...

DH | Aruba may phase out 12.6%, Curaçao, St. Maarten not yet

THE HAGUE--The Kingdom Council of Ministers RMR on Friday decided that Aruba can start with the reversing of the 12.6% labour benefits reduction for its (semi) government...

AntilliaansDagblad | Elektriciteit 30 procent duurder

Kralendijk - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de maximumtarieven vastgesteld voor de distributie van elektriciteit in Caribisch Nederland (CN). De stijging bedraagt 30 procent en...

AntilliaansDagblad | ‘Verlaag financieringstekort dit jaar’

Oranjestad - De economie van Aruba herstelt voorspoedig. Het pre-coronaniveau van 2019 is in april en mei overtroffen. Aruba moet van dit herstel gebruikmaken om de begroting...
- Advertentie -
- Advertentie -