Willemstad – Een groep werknemers van telecommunicatiebedrijf UTS is gisteren toch ingegaan op een afvloeiingsregeling bij vrijwillig ontslag. Dat heeft Emilio Brunken, de voorzitter van vakbond Sitkom, gisteren tegenover deze krant bekendgemaakt.
Om hoeveel mensen het precies gaat kon Brunken gisteren echter niet melden.
UTS-werknemers die in aanmerking wilden komen voor het zogeheten vrijwillig ontslag hadden tot gisteren de tijd om dat aan te geven. Sitkom, de vakbond van UTS-werknemers gaf eerder aan in principe akkoord te zijn met het vrijwillig ontslag, maar stelde wel dat er nog geen afspraken zijn gemaakt over de voorwaarden die daarbij zullen gelden.
Gisteren liet Brunken tegenover deze krant weten gisterenochtend te hebben vergaderd met de directie waarbij als enige discussiepunt nog altijd het vrijwillig ontslag van het personeel is gebleven.
Tot gisteren waren er dus nog steeds geen concrete afspraken gemaakt over de voorwaarden die hierbij gelden. Wel liet de voorzitter van Sitkom weten dat er is afgesproken dat alle partijen op 16 december weer bij elkaar komen en dat de vakbond dan alle voorwaarden die zij voor het personeel dat voor een afvloeiingsregeling heeft gekozen, op een rijtje zal hebben gezet.
,,Dan zullen we echt gaan onderhandelen over de voorwaarden die we hebben gesteld voor het personeel dat voor de afvloeiingsregeling kiest”, aldus Brunken gisteren.
De vraag blijft nog of het aantal personeelsleden dat vrijwillig ontslag heeft aangevraagd, het totale aantal van 200 vormt dat eerder door UTS-directeur Paul de Geus was gesteld.
De Geus liet eerder weten dat 200 ontslagen noodzakelijk zijn om het bedrijf te verzekeren van groei en een concurrerende positie in de markt. Brunken liet gisteren echter weten met man en macht ervoor te zullen strijden opdat andere personeelsleden hun baan niet hoeven te verliezen.
,,Wij blijven geloven dat het bedrijf een goede toekomst heeft. Er is genoeg werk voor het personeel. Meerdere ontslagen zijn echt niet nodig”, aldus Brunken tegenover deze krant.
De Geus was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.
Bron: Antilliaans Dagblad