30 C
Willemstad
• woensdag 6 juli 2022

Laatste reacties

- Advertentie -

Groep toch ingegaan op vrijwillig ontslag UTS

Willemstad – Een groep werknemers van telecommunicatiebedrijf UTS is gisteren toch ingegaan op een afvloeiingsregeling bij vrijwillig ontslag. Dat heeft Emilio Brunken, de voorzitter van vakbond Sitkom, gisteren tegenover deze krant bekendgemaakt.

- Advertentie -

UTS-directeur Paul de Geus liet eerder weten dat 200 ontslagen noodzakelijk zijn.
UTS-directeur Paul de Geus liet eerder weten dat 200 ontslagen noodzakelijk zijn.

Om hoeveel mensen het precies gaat kon Brunken gisteren echter niet melden.
UTS-werknemers die in aanmerking wilden komen voor het zogeheten vrijwillig ontslag hadden tot gisteren de tijd om dat aan te geven. Sitkom, de vakbond van UTS-werknemers gaf eerder aan in principe akkoord te zijn met het vrijwillig ontslag, maar stelde wel dat er nog geen afspraken zijn gemaakt over de voorwaarden die daarbij zullen gelden.
Gisteren liet Brunken tegenover deze krant weten gisterenochtend te hebben vergaderd met de directie waarbij als enige discussiepunt nog altijd het vrijwillig ontslag van het personeel is gebleven.
Tot gisteren waren er dus nog steeds geen concrete afspraken gemaakt over de voorwaarden die hierbij gelden. Wel liet de voorzitter van Sitkom weten dat er is afgesproken dat alle partijen op 16 december weer bij elkaar komen en dat de vakbond dan alle voorwaarden die zij voor het personeel dat voor een afvloeiingsregeling heeft gekozen, op een rijtje zal hebben gezet.

,,Dan zullen we echt gaan onderhandelen over de voorwaarden die we hebben gesteld voor het personeel dat voor de afvloeiingsregeling kiest”, aldus Brunken gisteren.

De vraag blijft nog of het aantal personeelsleden dat vrijwillig ontslag heeft aangevraagd, het totale aantal van 200 vormt dat eerder door UTS-directeur Paul de Geus was gesteld.
De Geus liet eerder weten dat 200 ontslagen noodzakelijk zijn om het bedrijf te verzekeren van groei en een concurrerende positie in de markt. Brunken liet gisteren echter weten met man en macht ervoor te zullen strijden opdat andere personeelsleden hun baan niet hoeven te verliezen.

,,Wij blijven geloven dat het bedrijf een goede toekomst heeft. Er is genoeg werk voor het personeel. Meerdere ontslagen zijn echt niet nodig”, aldus Brunken tegenover deze krant.

De Geus was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

Bron: Antilliaans Dagblad

To Top

- Advertentie -

Artikel delen

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

DH | Ministry of VROMI announces opening of Great Bay Fresh Water Pond Channel

GREAT BAY, Sint Maarten (DCOMM) – The Ministry of Public Housing, Environment, Spatial Planning, and Infrastructure (Ministry of VROMI), will temporary open the Great Bay Fresh Pond...

Democracy now! | Wednesday, July 6, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 6 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

NTR | Eén op drie Caribische Nederlanders gediscrimineerd, ‘Weet waar je aan begint als je naar Nederland wil’

John Samson DEN HAAG – Eén op de drie Caribische Nederlanders ervaart discriminatie in Nederland, blijkt uit onderzoek van het CBS. “Weet waar je aan begint als je...

Ingezonden | We doen het maar zelf

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

Extra | Journaal 5 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertentie -
- Advertentie -