28 C
Willemstad
• dinsdag 20 april 2021 19:54

PBC | Ongedocumenteerden kunnen ook bij SDK of WTC vaccineren

Persbureau Curacao Ook inwoners van Curaçao zonder geldige verblijfspapieren kunnen zich laten vaccineren. Dat hoeft niet persé bij de kliniek Salu pa Tur, waar ze al langer welkom...

PBC | Girobank-gedupeerden beschikken weer over hun geld

Persbureau Curacao Ruim 2000 Girobank-gedupeerden hebben vanaf vandaag weer beschikking over hun tegoed. GI-RO Settlement Holding is de partij die daarvoor zorg draagt in samenwerking met Girobank. Begin...

Democracy now! | Tuesday, April 20, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 20 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Lichte versoepelingen voor restaurants en winkels

De lockdown, plachi di dia en avondklok om 19u blijven tot zeker 30 april van kracht. Vanaf morgen versoepelen de coronabeperkingen licht voor restaurants en winkels. restaurants mogen...

Nu.cw | Scholieren opgepakt voor verspreiden ongepaste beelden

Een school heeft vorige week aangifte gedaan tegen een scholier die tijdens een Zoomles ‘ongepaste beelden’ liet zien. De minderjarige is gehoord door de politie en de...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAlgemeen nieuwsGumbs is allerminst verbaasd

Gumbs is allerminst verbaasd

Derde keer eervol ontslag aangeboden aan hoofd VDC

Willemstad – Edsel Gumbs, het hoofd van de Veiligheidsdienst Curaçao (VDC) is allerminst verbaasd dat hij wederom, voor de derde keer, een landsbesluit heeft ontvangen waarin hem eervol ontslag wordt aangeboden.

Archief foto (kkc)
Archief foto (kkc)

Dat heeft Gumbs gisteren tegenover deze krant bekendgemaakt.

,,Na drie jaar met deze zaak bezig te zijn, ken ik inmiddels alle spelletjes en ben ik op alles voorbereid”, aldus Gumbs.

Gumbs heeft gisterochtend, voor de derde keer in drie jaar tijd, een landsbesluit gekregen, ondertekend door gouverneur Lucille George-Wout, waarin hem per 1 december 2013 eervol ontslag wordt aangeboden.
Vorig jaar kreeg het hoofd van de veiligheidsdienst in augustus, ten tijde van het kabinet Schotte, het eerste aanbod.
Later kreeg hij dit aanbod weer in de periode van kabinet Betrian.
Redenen voor het ontslag van het VDC-hoofd die in het landsbesluit worden opgegeven, zijn onbekwaamheid of ongeschiktheid om zijn taken uit te voeren en ook zou er een vertrouwensbreuk zijn geconstateerd die het behoorlijk functioneren van Gumbs in de weg zou staan.
Ondanks deze vermeende vertrouwensbreuk wordt het VDC-hoofd in het landsbesluit dat hij gisteren heeft ontvangen een geldelijke vergoeding aangeboden.
Om hoeveel geld het gaat wilde Gumbs gisteren niet vertellen.

Wel zei hij: ,,Ik vind het raar dat mij een vergoeding wordt geboden. Als je denkt dat ik schuldig ben van zoveel dingen, waarom word ik dan niet op staande voet ontslagen? Deze mensen spreken zichzelf tegen”, aldus het hoofd van de VDC.

Dat hij het ontslag gaat aanvechten, staat als een paal boven water:

,,Het gaat niet om het ontslag zelf. Het gaat om de redenen die worden opgegeven.”

In de afwezigheid van Gumbs heeft de regering een onderzoek laten plegen naar zijn persoon. Het VDC-hoofd mag deze file, met de bevindingen, echter niet inzien.

,,Mij werd verteld dat ik de file maar gedeeltelijk mag bekijken. Maar dat heb ik geweigerd. Ik wil volledige inzage om mijzelf te kunnen verdedigen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

To Top

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties