29 C
Willemstad
• woensdag 27 september 2023

Opinie | Curacao, het nieuwe Las Vegas del Caribe

Opinie George Lichtveld De koude rillingen slaan mij om het lijf. Soms vraag ik mij af of ik, op deze gevorderde leeftijd begin te halllucineren en dwaalsporen begin...

NRC | Johannes Vermeer Prijs voor zangeres Tania Kross: ‘Ik droom van een schouwburg op Curaçao’

Mischa Spel Highlight: Zangeres Tania Kross (47) is de winnares van de Johannes Vermeeprijs, de grootste en belangrijkste staatsprijs voor de kunsten. „Waarom zou ik alleen optreden voor een...

NU | Curaçao koopt beroemd bordeel zelf op, opbrengst is voor bestrijden criminaliteit

De regering van Curaçao heeft het openluchtbordeel Campo Alegre gekocht voor acht miljoen Antilliaanse gulden (ongeveer 4,2 miljoen euro). Het geld gaat naar een fonds waarmee criminaliteit op...

Democracy now! | Dinsday, September 26, 2023

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

DolfijnFM | Bouwexperts van Defensie oefenen op Curaçao en Aruba

Bouwexperts van de Koninklijke Landmacht zijn gisteren begonnen met een oefening op Curaçao en Aruba. De eenheid gaat in opdracht van Carmabi aan de slag bij Shete...

Extra | Journaal 26 september 2023

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra
- Advertisement -spot_img

‘Groene smurrie Marchena van BOO’

HomeMedia‘Groene smurrie Marchena van BOO’
CRU pdvsa Al in 2004 werd melding gemaakt van substantie

Willemstad – De groene smurrie aan de deur en het hekwerk bij een woning van een vrouw in Marchena, is 100 procent zeker niet van Refinería Isla afkomstig maar van de BOO. Dat heeft woordvoerder Kenneth Gijsbertha van Refinería Isla tegenover deze krant verklaard.

De BOO is de centrale die luchtdruk, stoom en stroom aan de raffinaderij levert en die onder overheids-nv Refineria di Kòrsou (RdK) valt. ,,De raffinaderij heeft al in 2004 nadat een bewoner van Veeris zich over de substantie beklaagde, aan de Milieudienst gemeld dat het spul afkomstig is van de BOO”, aldus Gijsbertha.

Een vrouw belde een tijdje terug tijdens de wekelijkse radio-uitzending van premier Ivar Asjes bij Direct om zich over de substantie te beklagen die zij zelf als groene olieverf omschrijft.

Na de klacht bezochten de premier en minister Ben Whiteman van Gezondheid, Milieu en Natuur de vrouw in de wijk om zelf poolshoogte te nemen. Daarbij is toegezegd dat de zaak verder onderzocht zal worden.

De nieuw aangetreden directeur Jose van den Wall-Arnemann van RdK wilde geen commentaar leveren op de vraag of de BOO inderdaad verantwoordelijk is voor de neerslag van het groene substantie en wat de overheids-nv hiertegen kan doen.

,,Ik ben me op dit moment nog aan het inwerken bij RdK en geef liever geen commentaar om te voorkomen dat ik onjuiste informatie verstrek. Daarbij komt dat premier Asjes heeft toegezegd dat de zaak onderzocht zal worden, tegen de tijd dat hij de zaak heeft afgerond ben ik wel bereid om commentaar te geven.”

De Milieudienst verklaarde desgevraagd, vandaag tijdens een onderhoud met de Isla het punt van de groene substantie te willen bespreken. De dienst kon niet aangeven of er monsters van het spul genomen zullen voor nader onderzoek.

Volgens de dienst is het voor het eerst dat een inwoner van Wishi Marchena zich over de groene substantie heeft beklaagd.

Navraag bij de Stichting Schoon Milieu op Curaçao (Smoc) leerde dat de organisatie vooralsnog niets doet met betrekking tot de groene substantie die is aangetroffen. Voorzitter Peter van Leeuwen verwees naar een rapport uit 2004, waarin al melding werd gemaakt van de groene substantie.

Volgens Van Leeuwen is het fenomeen al langer bij de overheid bekend maar blijven maatregelen achterwege. Minister Whiteman was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.

 

Bron: Antilliaans Dagblad

 

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties