32 C
Willemstad
• zaterdag 24 juli 2021 15:39

Laatste reacties

- Advertentie -

Goedgedrag bedankt

Gouverneur spreekt dankwoord uit tijdens afscheid in paleis

Willemstad – In het bijzijn van meer dan 1.200 genodigden heeft gouverneur Frits Goedgedrag gisteravond in het Paleis van de Gouverneur afscheid genomen.

Premier Stanley Betrian (links) hield een toespraak tijdens het afscheid van de gouverneur. Frits Goedgedrag dankte in zijn afscheidsrede zijn vrouw Dulcie (midden) voor haar vertrouwen en steun de afgelopen jaren.
FOTO’S ELS KROON ©2012

,,Ik ben dankbaar dat ik betrokken was bij de vorming van het nieuwe land Curaçao”

, zo sprak de vertrekkend gouverneur gisteravond.
Er vormde zich gisteravond een lange rij bij het paleis om de gouverneur nog een laatste hand te geven.

- Advertentie -

Goedgedrag ontving gisteravond tijdens zijn afscheid in het Paleis van de Gouverneur namens de Curaçaose gemeenschap een schilderij van de Curaçaose schilder José Capricorne.

Demissionair premier Stanley Betrian van het interim-kabinet opende de ceremonie met eentoespraak, waarbij een schilderij van de Curaçaose schilder José Capricorne namens de Curaçaose gemeenschap aan de vertrekkend gouverneur werd overhandigd.

 

 

Goedgedrag werd tien jaar geleden aangesteld als gouverneur, toen nog van de Nederlandse Antillen.
De 61-jarige gouverneur heeft nu voortijdig zijn werk moeten neerleggen vanwege gezondheidsredenen.
Eind oktober diende hij zijn ontslag in bij koningin Beatrix, nadat hij maandenlang onder vuur lag van de voormalige regering Schotte.
Die verweet Goedgedrag dat hij een formateur had aangewezen om een interim-kabinet te vormen op verzoek van een nieuwe meerderheid van twaalf Statenleden.
Op 27 september reisde Goedgedrag vrij plotseling af naar de Verenigde Staten voor een medische controle, nadat hij hartklachten had gekregen.
Uit deze controle bleek dat de gouverneur van de hartklachten geen blijvende schade heeft overgehouden. Toch werd hem rust geadviseerd, en Goedgedrag heeft besloten die nu te gaan nemen.

,,Ik ben dankbaar voor de tijd dat ik jullie gouverneur was en dat ik dat heb kunnen doen gedurende de tien jaar die achter de rug zijn”

, zo sprak Goedgedrag gisteravond.

,,Ik heb mooie herinneringen aan de vele ontmoetingen en vruchtbare gesprekken met jullie. Dank voor jullie steun. Dank voor jullie betrokkenheid. In het bijzonder dank aan iedereen die zijn bezorgdheid heeft geuit in verband met mijn gezondheid en welzijn.”

Goedgedrag, geboren in Oranjestad op Aruba, was de eerste gouverneur van Curaçao. Daarvoor was hij tussen 1 juli 2002 en 9 oktober 2010 de laatste gouverneur van de Nederlandse Antillen.
Tussen 1992 en 1998 was Goedgedrag gezaghebber van Bonaire.
Niet alleen de afgelopen periode had Goedgedrag een belangrijke positie in het politieke proces van Curaçao, ook in 2003 moest de gouverneur in actie komen.

Goedgedrag weigerde toen de winnaar van de verkiezingen, Anthony Godett (FOL), een formatieopdracht te geven.
Dit omdat er tegen Godett een justitieel vooronderzoek liep wegens fraude en corruptie.
Dit heeft later tot een veroordeling geleid.
Godett schoof daarop zijn zuster Mirna Louisa-Godett naar voren, die wel de goedkeuring van Goedgedrag kreeg.
Tot het moment dat een nieuwe gouverneur van Curaçao is benoemd zal Adèle van der Pluijm-Vrede de functie van gouverneur nog altijd waarnemen.
Het is nu aan de regering van Curaçao om één of meer namen aan Den Haag voor te leggen, waarna een officiële voordracht kan worden gedaan die via de Rijksministerraad aan de Kroon wordt voorgelegd.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 23 juli 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | RIVM: ‘Alarmerende toename corona in het Caribisch gebied’

Het aantal SARS-CoV-2 infecties stijgt op de CAS-BES eilanden. In de week van 15 tot en met 21 juli 2021 kregen 646 personen op de Caribische eilanden...

PBC | Testratio Curaçao schommelt onder vier procent

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Gisteren zijn 76 mensen op Curaçao positief getest op een totaal van 2285 afgenomen testen. De testratio blijft daarmee min of meer gelijk met...

PBC | Lichte toename Covid19 patiënten in het ziekenhuis

Persbureau Curacao Het CMC heeft vandaag opnieuw coronapatiënten opgenomen. Gisteren kwam er ook al één patiënt bij, waardoor het totaal nu op vier staat. Het zelfde aantal als...

PBC | Dienstregeling ABC busbedrijf nu ook voor iPhone

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Autobusbedrijf Curaçao, ABC heeft de app met haar dienstregeling nu ook beschikbaar voor de iPhone. Actuele vertrektijden van de meer dan 1000 bushaltes worden...
- Advertentie -