26 C
Willemstad
• zaterdag 10 april 2021 07:54

PBC | Reproductiegetal op Curaçao blijft boven de 1

Persbureau Curacao Willemstad- Alhoewel het aantal gevallen wellicht iets zijn gedaald is de positivity rate onverminderd hoog. Volgens epidemioloog Izzy Gerstenbluth ligt deze rond de 35 procent. Ook...

PBC | Vaccinatielocatie WTC wordt ingericht

Persbureau Curacao Er wordt nog een locatie geopend om te vaccineren. Ook het WTC wordt ingericht als vaccinatielocatie. Deze opent op 14 april. Vanaf morgen kunnen mensen zich...

NTR | Tien partijen in verkiezingsrace: boosheid over beperkingen campagnevoering

Sharina Henriquez ORANJESTAD – Tien partijen hebben aangegeven mee te willen doen aan de verkiezingen die na de val van de regering vervroegd op 25 juni plaatsvinden. Maar...

PB | Gouverneur samen met Gilmar Pisas en Ruthmila Larmonie-Cecilia

WILLEMSTAD – De Gouverneur van Curacao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, heeft op 9 april 2021 de politieke leiders van de Movementu Futuro Korsou, de heer Gilmar Pisas...

BNR | Zorgmedewerkers schieten te hulp op Curaçao

Tientallen zorgmedewerkers stappen vanmiddag op het vliegtuig naar Curaçao. Ze gaan daar hun collega's helpen. De intensive cares op het eiland liggen namelijk bomvol coronapatiënten. 'We gaan met...

ParadiseFM | Twee mensen overleden; bijna 26% positivity rate

Opnieuw twee coronadoden op ons eiland vandaag, blijkt uit de cijfers: een persoon in het ziekenhuis en een persoon thuis. In totaal zijn nu 60 mensen aan...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoBinnenstad toch verlicht met de feestdagen

Binnenstad toch verlicht met de feestdagen

WILLEMSTAD — Punda en Otrobanda zullen toch verlicht worden gedurende de komende feestdagen.
Dat is besloten tijdens een bijeenkomst met alle betrokkenen in Il Forno op het Gomezplein.
Afgesproken is dat de bestaande verlichting in aangepaste vorm zal worden ingezet en dat dit voor de 15e van deze maand zal moeten gebeuren.

Lang was het onzeker of de binnenstad verlicht zou zijn de komende feestdagen.
Het was onduidelijk wie de kosten hiervoor op zich zou nemen.
De hele discussie werd in de afgelopen dagen aangezwengeld door radiomaker Erwin Raphaela.
Zijn voorbeeld werd gevolgd door de Statenleden Omayra Leeflang (PAR) en Mike Franco (Pais), die vragen hierover stelden aan de regering.
Woensdag vond er een bijeenkomst plaats, waarbij alle betrokkenen – waaronder ook demissionair minister Dominique Adriaens (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning) en Mike Franco – aanwezig waren.

Tijdens die vergadering is besloten dat

  • de Breedestraat Punda,
  • het Gomezplein,
  • de Handelskade,
  • het postkantoor Punda,
  • het Gouvernementsplein
  • en het Brionplein verlicht zullen worden.

 

Ook is overeengekomen dat de zakenlieden, aangesloten bij de Downtown Management Organization (DMO), zelf aan het project zullen bijdragen.
Volgens Robert Martis, voorzitter van de stichting Pasku Fiesta di Lus, zal er gebruik worden gemaakt van verlichting die in vorige jaren al is gebruikt.
Deze ligt nu in containers opgeslagen op het terrein van nutsbedrijf Aqualectra, dat heeft toegezegd de organisatoren bij te staan om het project te kunnen realiseren.
Martis geeft aan blij te zijn met het bereikte resultaat, maar benadrukt dat door de beperkte financiële middelen de verlichting ook in beperkte vorm zal worden aangebracht.
Het is volgens hem niet mogelijk om grote delen van de binnenstad te verlichten, daarom is besloten om de verlichting aan te passen.
Pais-lid Franco stelt tevreden te zijn dat alle betrokkenen in nauw overleg met elkaar een creatieve oplossing wisten te vinden voor de ontstane problematiek.
In zijn brief aan de interim-regering had Franco er bij demissionair minister Adriaens op aangedrongen om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen in deze zaak en om aan te geven welke maatregelen zij wil nemen om te garanderen dat de Curaçaose binnenstad in de toekomst gedurende de feestdagen verlicht zal zijn.

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties