32 C
Willemstad
• zaterdag 24 juli 2021 16:42

Laatste reacties

- Advertentie -

Binnenstad toch verlicht met de feestdagen

WILLEMSTAD — Punda en Otrobanda zullen toch verlicht worden gedurende de komende feestdagen.
Dat is besloten tijdens een bijeenkomst met alle betrokkenen in Il Forno op het Gomezplein.
Afgesproken is dat de bestaande verlichting in aangepaste vorm zal worden ingezet en dat dit voor de 15e van deze maand zal moeten gebeuren.

Lang was het onzeker of de binnenstad verlicht zou zijn de komende feestdagen.
Het was onduidelijk wie de kosten hiervoor op zich zou nemen.
De hele discussie werd in de afgelopen dagen aangezwengeld door radiomaker Erwin Raphaela.
Zijn voorbeeld werd gevolgd door de Statenleden Omayra Leeflang (PAR) en Mike Franco (Pais), die vragen hierover stelden aan de regering.
Woensdag vond er een bijeenkomst plaats, waarbij alle betrokkenen – waaronder ook demissionair minister Dominique Adriaens (Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning) en Mike Franco – aanwezig waren.

Tijdens die vergadering is besloten dat

  • de Breedestraat Punda,
  • het Gomezplein,
  • de Handelskade,
  • het postkantoor Punda,
  • het Gouvernementsplein
  • en het Brionplein verlicht zullen worden.

 

- Advertentie -

Ook is overeengekomen dat de zakenlieden, aangesloten bij de Downtown Management Organization (DMO), zelf aan het project zullen bijdragen.
Volgens Robert Martis, voorzitter van de stichting Pasku Fiesta di Lus, zal er gebruik worden gemaakt van verlichting die in vorige jaren al is gebruikt.
Deze ligt nu in containers opgeslagen op het terrein van nutsbedrijf Aqualectra, dat heeft toegezegd de organisatoren bij te staan om het project te kunnen realiseren.
Martis geeft aan blij te zijn met het bereikte resultaat, maar benadrukt dat door de beperkte financiële middelen de verlichting ook in beperkte vorm zal worden aangebracht.
Het is volgens hem niet mogelijk om grote delen van de binnenstad te verlichten, daarom is besloten om de verlichting aan te passen.
Pais-lid Franco stelt tevreden te zijn dat alle betrokkenen in nauw overleg met elkaar een creatieve oplossing wisten te vinden voor de ontstane problematiek.
In zijn brief aan de interim-regering had Franco er bij demissionair minister Adriaens op aangedrongen om zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen in deze zaak en om aan te geven welke maatregelen zij wil nemen om te garanderen dat de Curaçaose binnenstad in de toekomst gedurende de feestdagen verlicht zal zijn.

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten
- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Ontwikkelaars geloven er weer in

Project Groot Santa Martha van eind 2018 toegelicht aan nieuwe regering

AntilliaansDagblad | ‘Meer spoedadviezen dan ooit’

Raad van Advies blijft hameren op kwaliteit

AntilliaansDagblad | Verhoudingen door covid op scherp

Willemstad - ,,Wij kunnen het risico niet nemen dat jij ons besmet, omdat jij nog niet bent ingeënt”, schreef de werkgever aan een werkneemster. De zaak...

AntilliaansDagblad | ‘Deltavariant alarmerend op Curaçao’

Uit de berichten van de lokale autoriteiten en het ophogen van risiconiveaus bleek deze week al dat het aantal besmettingen met het coronavirus weer snel toeneemt op Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint Maarten

ParadiseFM | Boechi werkt mee aan campagne tegen kindermishandeling

Rapper Boechi gaat meewerken aan een campagne tegen kindermishandeling. Dat meldt Caribisch Netwerk. Het gaat om een campagne voor de stichting Veiligheidshuis Curaçao die de nadelige effecten...

Democracy now! | Friday, July 23, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...
- Advertentie -