30 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 15:35

PBC | Nederlands reisadvies blijft voorlopig negatief

Persbureau Curacao DEN HAAG – Tijdens de persconferentie gisteravond in Nederland is er door het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer er weer gereisd mag worden. Het...

PB | Townhall meeting on volcanoes this Thursday

Residents of Saba are invited to a townhall meeting on Thursday, April 15 to attend a presentation by volcanologist Elske de Zeeuw-Van Dalfsen of the Royal Netherlands...

Democracy now! | Wednesday April 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Namen formateurs bekendgemaakt

Advocaat Chester Peterson is door partij MFK voorgedragen als formateur bij gouverneur Lucille George-Wout. Ook oud-minister en internationaal advocaat Rutsel Martha wordt later voorgedragen als formateur. De...

PB | Nieuwe procureur-generaal maakt kennis met Gouverneur

WILLEMSTAD – Op maandag 12 april heeft de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenCuraçaoWiels blijft trouw aan soevereiniteit

Wiels blijft trouw aan soevereiniteit

Willemstad – Voormalig Statenvoorzitter en huidig parlementariër Ivar Asjes (PS) neemt het in een persbericht op voor Helmin Wiels en stelt dat de leider ‘de strijd voor soevereiniteit nooit heeft opgegeven’.

De parlementariër schrijft dat ‘Pueblo Soberano bewust heeft gekozen voor vrede, rust en de vooruitgang van Curaçao’.
Asjes pareert daarmee de felle kritiek van afgelopen week die advocaten Eustatius, Peterson en Sulvaran als bestuursleden van opiniegroep Kòrsou Fuerte i Outónomo uitten op de vorming van de overgangsregering.

In hun ogen is Wiels een valse hoeder van de soevereiniteitsgedachte gebleken.

,,Als de heren Eustatius, Sulvaran en Peterson ervoor kiezen om verdeeldheid te blijven zaaien in de samenleving dan laten wij van de fractie van Pueblo Soberano hen aan hun lot over en zullen geen kostbare tijd verliezen met reacties op verklaringen die kant noch wal raken”

, aldus Asjes
De drie advocaten wekken volgens Asjes ‘ten onrechte de indruk dat zij van Kòrsou Fuerte i Outónomo de strijd om de solidariteit en soevereiniteit van Curaçao aanvingen en dat daarna pas alle overige organisaties – onder andere Pueblo Soberano – zich daarbij voegden’.
In het schrijven van de PS-parlementariër moeten de advocaten het afzonderlijk ontgelden.

Zo krijgt advocaat Peppie Sulvaran een veeg uit de pan omdat hij in 2010 het verzoek van de PS om minister van Justitie te worden, zou hebben afgewezen.

Peterson zou na de laatste verkiezingen opgemerkt hebben dat de PS de portefeuille van Financiën moest krijgen, waarna alles bij het oude kon blijven.

Asjes heeft ook kritiek op advocaat Eustatius die commissaris is bij overheids-nv Curoil.

,,Eustatius zou de belangen van het volk moeten behartigen en nu zijn er aanwijzingen dat er dubieuze praktijken, die in strijd zijn met het volksbelang, daar hebben plaatsgevonden.”

Dit artikel is geplaatst in

1 reactie

 1. Aldus sprak Asjes. Wat deze Asjes vergeet is dat HIJ de opositie gijzelde en praktisch alles wat de opositie op de agenda zette, dood nuchter terzijde schoof. Wat het niet de vrouw van deze Asjes die ineens een hoge functie zou gaan bekleden??
  Asjes hoe met de vriendjes politiek????

  Was het niet Asjes die de interim regering ILLEGAAL noemde en maar doodleuk bleef zitten op zijn inmiddels onderuit gehaalde PLUCHE.

  Was het niet Asjes die twee jaar lang het graaien gedoogde en maar niets zei???

  Was het niet Asjes die alle wetten en regels maar gewoon naar ZIJN hand zette???

  En dat spreekt nu over: verdeeldheid zaaien in de samenleving
  Was dat niet Dhr. Wiels die dat constant deed???

  En dan zegt Asjes: ,,Eustatius zou de belangen van het volk moeten behartigen en nu zijn er aanwijzingen dat er dubieuze praktijken, die in strijd zijn met het volksbelang, daar hebben plaatsgevonden.”

  Asjes je zag het die 2 jaar Schotte en deed niets.

  GIVE ME A BREAK

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties